Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

sokat mászok vicces helyeken... (röviden)

Akkor legalább nevetsz végig...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
8

Meredek utcák Bp-en:
A 2. kerületi Rákóczi utcát ajánlom, elég érdekes a vertikális vonalvezetése. Máriaremetei útról nylik, jó szórakozást! :D

20% az elejen, jonak tunik!
De hopp, vele parhuzamos Mikes Kelemen utca 33%. De a Google Earthon nem latszik a felhotol, hogy ez valoban utca-e, mert ha igen, akkor az nagyhalal.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
sokat mászok vicces helyeken... (röviden)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hmm... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Mathias

Mathias

törzsvendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ezt a vázad megmondja :P ez a menetre vonatkozik..

Ulegra SL skippelve.. maradok 105nél... haverok szóltak akik használják hogy nem biztos hogy az én stylusomat "kibírja" és ugye már itt is ecsetelték (Jettison) hogy tartóságról inkább 105 rõl beszélhetünk... és aszem 2,5kg a 105 új ami ha belevesszük hogy 2000g körülik a top szetek ......

és szerintem kipróbálom a KéO-t egy sprint pedállal...

Miért mi a stílusod?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

....Az angol, vagy az olasz középrész?

Ezt a vázad megmondja :P ez a menetre vonatkozik..

Ulegra SL skippelve.. maradok 105nél... haverok szóltak akik használják hogy nem biztos hogy az én stylusomat "kibírja" és ugye már itt is ecsetelték (Jettison) hogy tartóságról inkább 105 rõl beszélhetünk... és aszem 2,5kg a 105 új ami ha belevesszük hogy 2000g körülik a top szetek ......

és szerintem kipróbálom a KéO-t egy sprint pedállal...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Truvativ Rouleur Carbon hajtómûrõl mi a véleményetek? Ez integrált cucc, ha jól látom...
Melyik jobb? Az angol, vagy az olasz középrész?

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
ave, sac1, Biketrigger Köszönöm a felvilágosítást. :prosze:

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Meredek utcák Bp-en:
A 2. kerületi Rákóczi utcát ajánlom, elég érdekes a vertikális vonalvezetése. Máriaremetei útról nylik, jó szórakozást! :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

A szervezok dontose alapjan, nincs konkret keplet. Hossz/meredekseg a legfobb szempontok.
Eredetileg a Touron amikor bevezettek a kategorizalast, a kategoriak azt jeloltek milyen autokkal lehet atjutni az adott hagon. Az elso kategorias hegyen csak a legjobb korabeli autok birtak atjutni biztosan.
Vegulis egy autos magazin rendezte a Tourt sokaig.

illetve hogy a korabeli autók milyen sebességfokozatban tudták abszolválni az adott emelkedõt. tehát az 1-es kat.on 1esben lehetett felautózni etc etc..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
mivel ez technikai fórum így igen ez OFF kérdés
de a válasz:
CAT. 4. 3kmnél rövidebb nem valami nagy falat hegy nincs nagy szintkülönbség
CAT. 3. kicsit húzósabb hegy általába 5km hosszig
CAT. 2. 5-10km hosszú és aszem átlagos 4% felett kell lenie.. (vagy kell benne lennie(?))
CAT. 1. 10-20km 5% nál keményebb
Kiemelt(HC) a tuti 15- 25km hosszú vagy efölött és azért van benne 10% nál több

Pontok:
CH: 40, 35, 30, 26, 22, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1
CAT. 1.: 30, 26, 22, 18, 14, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1
CAT. 2.: 20, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1
CAT. 3.: 10, 7, 5, 3, 1
CAT. 4.: 5, 3, 1

(bocs ave.. azsem ez a pontos UCI de igazad van a szervezõk is minõsíthetik)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Lenne egy országutis kérdésem, bár nem technikai jellegû. Ha rossz helyen teszem fel legfeljebb jól elirányítotok. :)
Szóval azt szeretném megtudni, hogy országuti versenyeken mitõl függ, hogy egy hegy milyen kategóriájú?
Kiemelt, elsõ, második stb.

Válaszokat elõre is köszönöm.

A szervezok dontose alapjan, nincs konkret keplet. Hossz/meredekseg a legfobb szempontok.
Eredetileg a Touron amikor bevezettek a kategorizalast, a kategoriak azt jeloltek milyen autokkal lehet atjutni az adott hagon. Az elso kategorias hegyen csak a legjobb korabeli autok birtak atjutni biztosan.
Vegulis egy autos magazin rendezte a Tourt sokaig.

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Lenne egy országutis kérdésem, bár nem technikai jellegû. Ha rossz helyen teszem fel legfeljebb jól elirányítotok. :)
Szóval azt szeretném megtudni, hogy országuti versenyeken mitõl függ, hogy egy hegy milyen kategóriájú?
Kiemelt, elsõ, második stb.

Válaszokat elõre is köszönöm.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
Belleville randevú a film címe.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

SRAM lánc a megoldás.

Kicsit off, de az avatarod honnan van? Mintha láttam már volna azt a figurát. Úgy van megrajzolva, hogy nagyok a combjai, de a testének a többi része aránytalanul girnyó, nem? Érdekelne hogy miez a mese/akármi :)

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Egyebkent nekem a nagyra feltetelnel hajlamos neha raemelni a fogak tetejere a lancot, ami aztan tul is tud esni rajta neha. Nem igazan ertem miert van ez, de lehet mert Fulcrum hajtokar (ami ugye igazabol egy atmarkazott Campa) de minden mas meg Shimano. De az is lehet, hogy csak allitgatnom kell meg picit.

SRAM lánc a megoldás.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Errõl a kerékszettrõl mi a véleményetek? Tényleg kb. 1500g-os súlyban van(gyorszár nélkül)?

Ezen link szerint igen: http://www.trifuel.c...cent_II-791.php

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Errõl a kerékszettrõl mi a véleményetek? Tényleg kb. 1500g-os súlyban van(gyorszár nélkül)?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Én a helyedben nem hajlítgatnék semmit, egyszerûen szétszerelném a bringát és a vázat örök emlékként kiraknám a falra. ....

Nekem az GPM felnim(megcsavarodott használható de akkor is 2mm 8as van benne) meg az acél villám(35 fokban hátrahajlott) van kitéve amivel leradíroztam egy motorost a Lágymányosi híd alatt 8)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Én a helyedben nem hajlítgatnék semmit, egyszerûen szétszerelném a bringát és a vázat örök emlékként kiraknám a falra. Vagyis miért is beszélek feltételes módban nálam így történt. :) azóta a falon díszeleg a megrogyott vázam.

Valahol olvastam, hogy a Spinergy-k törnek mint a ropi, fõleg a nehezebb bringásokat nem bírta. Vagy itt a fórumon linkelte valaki a cikket?

Asszem régen mezõnyversenyeken is voltak, aztán betiltották, mert töréskor potenciális fegyverré alakult át.