Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34367 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

márpedig de, alattam is volt már törött támvillás, majd javított váz.
De én is csak segget csinálok a számból, contact nekem sincs.

valamelyik országútis versenyzõ faterja foglakozik vele (tán Szeghalmi)
jobb bringaboltokban tudják a kontaktot
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
no akkor ma is tanultam valamit. :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

en nem mondtam 100%-ra, viszont sajat szememmel meg nem lattam javitott karbont. meg olyanrol se hallottam aki ilyesmivel foglalkozik.

alapvetoen a karbon vazakat ugye retegelik, aztan preselik aztan kisutik kemenceben. ez adja meg az erosseget. ha eltorik akkor hogyan javitod? valami speci ragasztoval? nem hitetlenkedek csak probalom kitalalni :)

Ne próbáld, így kár hozzáállni, mert nem errõl szól az egész. Úgy gondolkozz, hogy van egy drótszövet és arra nyomnak rá gumit (ilyet már láthattál). Namármost a szövet a karbon, a többi meg csak mûanyag, ahogyan szokták is mondani. Szóval sima ragasztóval menne a dolog, de van itt még valami. A szálakat nem árt rögzíteni a mûanyaghoz, hogy ne mozduljon el a mûanyagban, no ez benne a tudomány, de ezek már gyártáskor olyanok, hogy hõre / olvadékban komplexálódnak (nem káromkodok), amit aztán a mûanyag megfog amikor megszilárdult.

Javítható. A fórumon valakinek az aláírásában is szerepel. Keress rá, több helyen is volt már róla szó.

Hengernek és Rémhörcsögnek vannak talán ilyen tapasztalatai... rákeresés után.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Sajnos a karbon dolgokhoz nem értek, de lenne más jellegû kérdésem:

Shimano RSX fékváltókarjaimat és sora elsõ és hátsó váltóimat szeretném campagnolo veloce-ra cserélni, mert úgy hallottam, hogy sokkal tovább bírja a campa, mint a shimano. Ez tényleg így van?

Milyet érdemes venni? Újat vagy használtat?

A régebbi campa modellekbõl érdemes e venni? pl: mirage

Hol lehet olcsóbban hozzájutni?

Köszi

A régebbi Campa modellek alkatrészellátottsága problémás. Ha Campa-ra váltasz, akkor az egész szettet cseréld le agyastól sorostól láncostól mindenestõl. Bár össze lehet lõni a két külön rendszert, de nagy veszõdség árán (saját tapasztalat). Az viszont igaz, hogy az alsóbb kategóriás Campa cuccok több technikai csemegét adnak, mint a Shimano hasonló modelljei. Bár azért akkora különbséget nem fogsz érezni. Bár a Sora-ról Veloce-ra váltani nagy ugrás lesz. Viszont ha árérzékeny vagy, nézz utána a 7700as és a 6600as Dura ace illetve Ultegra alkatrészeknek. Fõleg ultegrát lehet jó áron találni kis szerencsével, ami még nagyobb ugrás lesz. Vagy még a 105öst is javaslom. Azokban a szettekben is megvan minden ami kellhet. Octalink hajtómû, ami azért elég merev, 2. generációs fékváltókar 9fokozat stb stb.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

@Richie: Minden kormany tesztnek ezek alapadatai. A gyartok is megadjak, de nagyon nem egyforman merik! Nemelyik szelessege is kulonbozik a fekkaroknal es az also fogasnal, pl.
Vegulis harom fo csalad van manapsag, csaladon belul nagyjabol hasonlo elorenyulas, ejtessel. Olasz, anatomikus, kompakt. Belgat mar nem nagyon latni.

köszi a választ!
viszont a több info még több kérdést szül...
csak pár szóban elmondanád a 3 fõ család alap tulajdonságait(elõny,hátrány,ismertetõjegyek,estleg felhasználás?)
régi bicós vagyok ,de friss outi-tulaj és hát muszáj a gépet pöpecre faragni :)

peace
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

gebre

gebre

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sajnos a karbon dolgokhoz nem értek, de lenne más jellegû kérdésem:

Shimano RSX fékváltókarjaimat és sora elsõ és hátsó váltóimat szeretném campagnolo veloce-ra cserélni, mert úgy hallottam, hogy sokkal tovább bírja a campa, mint a shimano. Ez tényleg így van?

Milyet érdemes venni? Újat vagy használtat?

A régebbi campa modellekbõl érdemes e venni? pl: mirage

Hol lehet olcsóbban hozzájutni?

Köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en nem mondtam 100%-ra, viszont sajat szememmel meg nem lattam javitott karbont. meg olyanrol se hallottam aki ilyesmivel foglalkozik.

alapvetoen a karbon vazakat ugye retegelik, aztan preselik aztan kisutik kemenceben. ez adja meg az erosseget. ha eltorik akkor hogyan javitod? valami speci ragasztoval? nem hitetlenkedek csak probalom kitalalni :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

szerintem a karbon mint olyan nem javithato.

márpedig de, alattam is volt már törött támvillás, majd javított váz.
De én is csak segget csinálok a számból, contact nekem sincs.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@tamaska: Pedig javithato. Tamvillat lattam mar javitja, de allitolag kerekeket is csinalnak. Azt hiszem idehaza is csinal valaki, egyszer lattam egy telefonszamot, de nem emlekszem hol.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Gyártófüggõ a dolog. A KCNC-nek egységesen 85 mm.

oks,köszi
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Richie: Minden kormany tesztnek ezek alapadatai. A gyartok is megadjak, de nagyon nem egyforman merik! Nemelyik szelessege is kulonbozik a fekkaroknal es az also fogasnal, pl.
Vegulis harom fo csalad van manapsag, csaladon belul nagyjabol hasonlo elorenyulas, ejtessel. Olasz, anatomikus, kompakt. Belgat mar nem nagyon latni.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás

az országútis kormányok elõrenyúlása(a befogótól a hajlítás legtávolabbi pontjáig) szabvány méret?

Gyártófüggõ a dolog. A KCNC-nek egységesen 85 mm.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Tudtok olyan boltot Bp-en ahol széles választék van kormányszárból? Akár használtból is.
A boltok honlapjairól nagyjából semmi nem derûl ki a termékeikre vonatkozóan.
Biondo kizárva.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Üdv Urak!

Tud valaki olyan helyet, ahol tudnak karbonkereket javítani? (Sikeresen megrepesztettem az õsöreg Spinergy Rev-X oldalát.)

szerintem a karbon mint olyan nem javithato.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

mit gondoltok!?...
az országútis kormányok elõrenyúlása(a befogótól a hajlítás legtávolabbi pontjáig) szabvány méret?
mert sehol sem látom ezt megadva.mindig a szélesség és a befogó méretét adják meg...
egy 110-s stucnit kéne cserélnem 90-re de ha már cserélem akkor a kormányt is leváltom egy modernebbre...
csak nehogy az akció után ugyanott legyek :)

A gyártó weboldalán nézd, ott biztos megadják.

vendég_7700_*

vendég_7700_*
  • vendég
Üdv Urak!

Tud valaki olyan helyet, ahol tudnak karbonkereket javítani? (Sikeresen megrepesztettem az õsöreg Spinergy Rev-X oldalát.)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
mit gondoltok!?...
mert sehol sem látom ezt megadva.mindig a szélesség és a befogó méretét adják meg...
egy 110-s stucnit kéne cserélnem 90-re de ha már cserélem akkor a kormányt is leváltom egy modernebbre...
csak nehogy az akció után ugyanott legyek :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

@Ave:

570 a virtuális felsõcsõ hossz

My bad, a kurrens Scultura geometriat neztem, azt hittem azonos, de a 901-esre nem is talalok semmit. De 570 mar nem veszes, egy rovidebb stucnival.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
@Ave:

570 a virtuális felsõcsõ hossz

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

@minerel: Hihetetlen, hogy az XL-est erzed a sajat meretednek, hiszen az 590-es virtualis felsocso. Ez hosszabb, mint pl. Pinarellonal a legnagyobb mereté!
Az ertheto, hogy a sajat bicod utan kicsinek erzel egy masikat, ha nem a te meretedre van bellitva a kormany/nyereg, de az fix, hogy az L-es nem kicsi neked.

Egyenlõre jónak tûnik....

Itt egy hirdetés. Ezek után...?
http://piacter.bikem...t=220538&cat=56.