Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
TylerHun

Egesz sokat irtal meretezes kerdeskorben, ugy, hogy egyetlen konkret meretedet nem sikerult leirnod. :)
testmagassag, belso labhossz legalabb... Ugy legalabb valamilyen valaszt tudsz kapni.

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Értem.

Utánna érdeklõdtem a full ultegrás meridána, ami viszont méretben nem passzol, hiszen az L-es.

Viszont ez felvet bennem egy kérdést, ami a tapasztalatlanságomból fakad. Megmértem a belsõ lábhosszom, ami szerint 52 cm-es váz lenne ideális. Mi történne akkor, hogy ha én egy 54-es vagy 56-os vázat használnék. Ez leginkább csak a teljesítményben mutatkozna meg, vagy ergonómialiag se a legajánlatosabb? Pl, montiból 16-17' lenne az ideális én mégis 18'-assal szoktam tekerni, de nem érzem túlságosan hátrányosnak, sõt.

Mennyire lehet a vázméretbõl fakadó - számomra - hátrányokat kompenzálni pl a nyereg vagy egyéb más alkatrészek beállításával? Meg lehetne így oldani, hogy egy 56-os vázon is teljes komfort érzetem legyen (már amennyire egy országúti engedi)?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem eleg sok Ultegra 600 alkatresz volt a regi MALI-mon meg 94 korul vettem oket. A fekhez nem nyultam semmit, es tokeletes ma is. Hajtomu is. Persze lehet nalam tobbet tekerni boven, de azert nem keveset mentem vele. Szerintem meg most is nagyon egyben van az egesz bico, pedig 15 eves, igaz kb. 4 evet jobbara csak allt.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

M-es a méretem.

Amúgy nem igazán értek még a témához, de egy 5, sõt lassan 6 éves ultegra (vagy bármilyen szett) nem öreg már lassan?

A 6500as szett elég jól sikerült, a fékei hiresen jók voltak, és az is a szettet igazolja, hogy akinek a hollowtech 2-es drága lánctányérja elkopik, gyakran a 6500-as tányérját veszi meg az új helyett. Emellett máig lehet hozzá kopó alkatrészt venni (lánc, sor, lánckerekek), és szerintem még lehet is egy darabig.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szvsz nem kell a lotyoges, de nem is art semmit.
Sokaig piros deltaval mentem, aztan fekete lett, nem okozott semmi gondot.
Most szurke a Keom, szvsz ennel tobb holtjatek szerintem nem kellhet. Igy is majdnem "belelotyogok" a lancvillaba.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én feketét használok (3. vagy 4. garnitúrám oan 7-10ekm-t bírt egy széria) beállítás kérdése (én olyan 2 óra görgõzést szántam rá)
elötte pirost használtam de a feketét jobban szeretem... most cserélek KéO-ra ugyan ott szürkét adnak 1x hozzá de ha azt elnyírtam biztos feketét veszek megint...
Fekete - 0 fokos lötyögést enged a lábadnak oldalirányba
szürke - 4,5 fokost
piros - 9 fokost

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem az elsõ fekete volt, semmi pénzért nem használnám újra, tönkreteszi a térded.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Most használok elõször look pedált. Eddig spd-t montihoz. A boltban szürke stoplit ajánlottak de úgy érzem, hogy tök lazán fog a pedálomban. Az spd tartott mint atom ez meg olyan nyim-nyám nyúlós, lötyögõs.

Lehet, hogy a fekete jobb lett volna? Sajna egy bringaboltban sem voltak képesek normálisan elmagyarázni melyik színû milyen.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem feltetlen. ha volt rendesen karbantartva, akkor mukodik. a kopo alkatreszeket meg lehet cserelni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
M-es a méretem.

Amúgy nem igazán értek még a témához, de egy 5, sõt lassan 6 éves ultegra (vagy bármilyen szett) nem öreg már lassan?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Mit gondoltok, mennyire éri meg ez a bringa az árát?

http://teszvesz.hu/i...li.html#gallery

A márkát nem ismerem, és a méretedet sem tudom, és igaz hogy ez drágább, de azért mégiscsak full ultegra: http://piacter.bikem...t=236438&cat=56

A váz pedig teljesen jó, én magam is ilyet hajtok

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Mit gondoltok, mennyire éri meg ez a bringa az árát?

http://teszvesz.hu/i...li.html#gallery

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Vagy egy Pro CO2 pumpám, és eddigi négy alkalomból kétszer mûködött normálisan. Két esetben eleresztette a patront még betekeréskor. A gyári patron jól ment, a külön vett Zefal patron egyikét elengedte a másikat nem, egy csomagolásban voltak, azóta viszont mindent elengedett eddig. Más is tapaszatlt ilyet? Vagy csak sikeresen kifogtam valami silány terméket, mi kibírt két fújást???

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Tehát olcsó húsnak híg a leve, vagy nagyon meg kell nézni, hogy mit veszek plusz 1 kis szerencse. Hiába nem lesz 30 ezerbõl fasza outi bringám. :)

http://piacter.bikem...t=237969&cat=56

errõl vélemény?

Azért én bíztatnálak. Gyakorlatilag a tyúkszarból kapartam ki egy újszerû állapotban lévõ puch puch országuti bicót. reynolds váz, campa record agyak, mavic felnik, dura ace fékrendszer, gippiemme hajtás és kiegészítõk (még a mono, a lánc(lyuggatott) és a kormánycsapi is), campa pedál, hibátlan selle rolls bõrnyereg. A tuldajdonos ötösért adta, mivel lefordult ról a szingó és nem tudott mit kezdeni vele. Õ ugyanennyiért vette devecserben. Annyi volt vele, hogy parasztkormány (az is itm) volt rajta.

Szóval érdemes nézelõdni mert gyöngyszemekre lehet akadni.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Sziasztok!

Most kezdtem el újra bicajozni 6 év kihagyás után és rögtön tönkrement az RSX fékváltókarom.

Campagnolo szettek felõl érdeklõdnék országúti kerékpárra. Milyen szettek vannak? Melyik a legolcsóbb szett, mi a neve, kb: mennyibe kerül?
Shimano RSX fékváltókar helyett szeretnék campagnolot, állítólag többet bír.
Mûködik campagnolo fékváltókarral a sora elsõ váltó? Esetleg tud e valaki RSX 8-as fékváltókart elsõ váltóhoz?

Köszi: gebre

Szia! üdv ismét a nyeregben!:) gyanítom a bal fékváltód ment tönkre,amennyiben elsõ váltóhoz keresünk váltókart, ezesetben annyit árulj el, hogy 2 vagy 3darab lánctányér van elöl. Papírforma szerint lehet hármast is 2eshez használni, de ez nem teljesen igaz. Nem fogsz tudni ténylegesen váltani minden fokozatot, azt hiszem trimmelésnek hívják a funkciót, ami nem fog mûködni, szóval kb 2-2 fokozatot nem érsz el a két a elsõ fogaskerék mögül.
Szóval balos fékváltókart keress, ne add fel , lesz még a boltokban is elfekvõ új, csak sokat kell esetlegesen érte mászkálni, de akármlyeik mai darab is megfelelõ erre a célra, akár sora, tiagra, 105, ultegra vagy akár dura ace... kérdés akarsz e ennyit rá költeni, a döntés a Tiéd.
A campa shimano mixeléshez nem értek, de van itt sok okos ember, majd segítenek, csak várj nyugodtan:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

gebre

gebre

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Most kezdtem el újra bicajozni 6 év kihagyás után és rögtön tönkrement az RSX fékváltókarom.

Campagnolo szettek felõl érdeklõdnék országúti kerékpárra. Milyen szettek vannak? Melyik a legolcsóbb szett, mi a neve, kb: mennyibe kerül?
Shimano RSX fékváltókar helyett szeretnék campagnolot, állítólag többet bír.
Mûködik campagnolo fékváltókarral a sora elsõ váltó? Esetleg tud e valaki RSX 8-as fékváltókart elsõ váltóhoz?

Köszi: gebre

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

arra probaltam utalni hogy valasszuk szet a kozlekedesre es a sportolasra valo orszaguti bicikliket. kozlekedni perszehogy jo a 15ezres is. legalabb nem kell ra lakat stb

de ha kicsit sportszeruen szeretnel bringazni akkor nem art ha nem ad ki furcsa hangokat tekeres kozben, jo a fek, jok a gumik, valt a valto, szepen futnak a csapagyak stb. na ez mar nem a 15ezres kategoria.

Tehát olcsó húsnak híg a leve, vagy nagyon meg kell nézni, hogy mit veszek plusz 1 kis szerencse. Hiába nem lesz 30 ezerbõl fasza outi bringám. :)

http://piacter.bikem...t=237969&cat=56

errõl vélemény?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Richie: Bringavilág, Biondo Bike de az árak nem lesznek olcsók.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Tisztelt Sporttársak!

Mondjatok légyszíves olyan boltot a fõvárosban ahol nagyobb mennyiségben vannak országútis alkatrészek. Nem baj ha nem túl drágán :) !
Elõre is köszi!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Egy rövid,egyszerû kérdésem lenne: A jó öreg Peugeot CFX-10-es bringákról tudtok valamit mesélni nekem? Szeretnék egyet használtan venni,és kiváncsi lennék a hozzáértõk véleményére,tapasztalataira,mire kell figyelni,satöbbi..

Köszönöm elõre is ;)