Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
M-es a méretem.

Amúgy nem igazán értek még a témához, de egy 5, sõt lassan 6 éves ultegra (vagy bármilyen szett) nem öreg már lassan?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Mit gondoltok, mennyire éri meg ez a bringa az árát?

http://teszvesz.hu/i...li.html#gallery

A márkát nem ismerem, és a méretedet sem tudom, és igaz hogy ez drágább, de azért mégiscsak full ultegra: http://piacter.bikem...t=236438&cat=56

A váz pedig teljesen jó, én magam is ilyet hajtok

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Mit gondoltok, mennyire éri meg ez a bringa az árát?

http://teszvesz.hu/i...li.html#gallery

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Vagy egy Pro CO2 pumpám, és eddigi négy alkalomból kétszer mûködött normálisan. Két esetben eleresztette a patront még betekeréskor. A gyári patron jól ment, a külön vett Zefal patron egyikét elengedte a másikat nem, egy csomagolásban voltak, azóta viszont mindent elengedett eddig. Más is tapaszatlt ilyet? Vagy csak sikeresen kifogtam valami silány terméket, mi kibírt két fújást???

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Tehát olcsó húsnak híg a leve, vagy nagyon meg kell nézni, hogy mit veszek plusz 1 kis szerencse. Hiába nem lesz 30 ezerbõl fasza outi bringám. :)

http://piacter.bikem...t=237969&cat=56

errõl vélemény?

Azért én bíztatnálak. Gyakorlatilag a tyúkszarból kapartam ki egy újszerû állapotban lévõ puch puch országuti bicót. reynolds váz, campa record agyak, mavic felnik, dura ace fékrendszer, gippiemme hajtás és kiegészítõk (még a mono, a lánc(lyuggatott) és a kormánycsapi is), campa pedál, hibátlan selle rolls bõrnyereg. A tuldajdonos ötösért adta, mivel lefordult ról a szingó és nem tudott mit kezdeni vele. Õ ugyanennyiért vette devecserben. Annyi volt vele, hogy parasztkormány (az is itm) volt rajta.

Szóval érdemes nézelõdni mert gyöngyszemekre lehet akadni.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Sziasztok!

Most kezdtem el újra bicajozni 6 év kihagyás után és rögtön tönkrement az RSX fékváltókarom.

Campagnolo szettek felõl érdeklõdnék országúti kerékpárra. Milyen szettek vannak? Melyik a legolcsóbb szett, mi a neve, kb: mennyibe kerül?
Shimano RSX fékváltókar helyett szeretnék campagnolot, állítólag többet bír.
Mûködik campagnolo fékváltókarral a sora elsõ váltó? Esetleg tud e valaki RSX 8-as fékváltókart elsõ váltóhoz?

Köszi: gebre

Szia! üdv ismét a nyeregben!:) gyanítom a bal fékváltód ment tönkre,amennyiben elsõ váltóhoz keresünk váltókart, ezesetben annyit árulj el, hogy 2 vagy 3darab lánctányér van elöl. Papírforma szerint lehet hármast is 2eshez használni, de ez nem teljesen igaz. Nem fogsz tudni ténylegesen váltani minden fokozatot, azt hiszem trimmelésnek hívják a funkciót, ami nem fog mûködni, szóval kb 2-2 fokozatot nem érsz el a két a elsõ fogaskerék mögül.
Szóval balos fékváltókart keress, ne add fel , lesz még a boltokban is elfekvõ új, csak sokat kell esetlegesen érte mászkálni, de akármlyeik mai darab is megfelelõ erre a célra, akár sora, tiagra, 105, ultegra vagy akár dura ace... kérdés akarsz e ennyit rá költeni, a döntés a Tiéd.
A campa shimano mixeléshez nem értek, de van itt sok okos ember, majd segítenek, csak várj nyugodtan:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

gebre

gebre

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Most kezdtem el újra bicajozni 6 év kihagyás után és rögtön tönkrement az RSX fékváltókarom.

Campagnolo szettek felõl érdeklõdnék országúti kerékpárra. Milyen szettek vannak? Melyik a legolcsóbb szett, mi a neve, kb: mennyibe kerül?
Shimano RSX fékváltókar helyett szeretnék campagnolot, állítólag többet bír.
Mûködik campagnolo fékváltókarral a sora elsõ váltó? Esetleg tud e valaki RSX 8-as fékváltókart elsõ váltóhoz?

Köszi: gebre

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

arra probaltam utalni hogy valasszuk szet a kozlekedesre es a sportolasra valo orszaguti bicikliket. kozlekedni perszehogy jo a 15ezres is. legalabb nem kell ra lakat stb

de ha kicsit sportszeruen szeretnel bringazni akkor nem art ha nem ad ki furcsa hangokat tekeres kozben, jo a fek, jok a gumik, valt a valto, szepen futnak a csapagyak stb. na ez mar nem a 15ezres kategoria.

Tehát olcsó húsnak híg a leve, vagy nagyon meg kell nézni, hogy mit veszek plusz 1 kis szerencse. Hiába nem lesz 30 ezerbõl fasza outi bringám. :)

http://piacter.bikem...t=237969&cat=56

errõl vélemény?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Richie: Bringavilág, Biondo Bike de az árak nem lesznek olcsók.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Tisztelt Sporttársak!

Mondjatok légyszíves olyan boltot a fõvárosban ahol nagyobb mennyiségben vannak országútis alkatrészek. Nem baj ha nem túl drágán :) !
Elõre is köszi!
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

P_Denes

P_Denes

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

Egy rövid,egyszerû kérdésem lenne: A jó öreg Peugeot CFX-10-es bringákról tudtok valamit mesélni nekem? Szeretnék egyet használtan venni,és kiváncsi lennék a hozzáértõk véleményére,tapasztalataira,mire kell figyelni,satöbbi..

Köszönöm elõre is ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
arra probaltam utalni hogy valasszuk szet a kozlekedesre es a sportolasra valo orszaguti bicikliket. kozlekedni perszehogy jo a 15ezres is. legalabb nem kell ra lakat stb

de ha kicsit sportszeruen szeretnel bringazni akkor nem art ha nem ad ki furcsa hangokat tekeres kozben, jo a fek, jok a gumik, valt a valto, szepen futnak a csapagyak stb. na ez mar nem a 15ezres kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Én tudniillik nem értek a biciklikhez, de:
vettem én is egy használt országútit, itt vannak valamivel lejjebb a képek, 23ért vettem, szerintem nem jártam iszonyat rosszul. Két hónapig használtam városban, semmi baja nem volt. A váltót be kellett állítani, hogy ne érjen hozzá a lánchoz, meg le kellett mosni. Ezenkívül haveromhoz átvittem szerelni, aki fogta, és felfújta 8barra, amit nem kellett volna, mert a hátsó megadta magát, úgyh vettem két új külsõt, és a belsõket is kicseréltem. Ha rendesen beolajozom, gyönyörûen megy.
Persze nem tökéletes, mert a hajtómû, és a hátsó agy se forog tökéletesen, de ha ezt egy rendes boltban kitisztíttatom, akkor szerintem ezzel se lesz baj (így is szépen mozog, csak nem tökéletes), illetve a fékeknél a gyorskioldó elég fura, de ez valami régebbi szerelési gikszer, majd megnézem. Ja meg ezenkívül haverom leszedte a láncot is, majd visszarakásnál akadtak problémák, tehát most 3láncszem szorul, és egymáshoz képest nem mozognak el, tehát lánccserét is eszközölök. Így kezdenek a költségek emelkedni, de ez mind a mi sarunk.
Ha elviszel egy hozzáértõt, szerintem 30ból bõven kijön egy olyan bringa, amivel tudsz tekerni. Nem versenyszerûen, hanem hobbiszinten persze, én például ezzel jártam/fogok járni iskolába, és városba szerintem tökéletes. Ha drágábbat veszel, ellopják, ez tuti, és nem éri meg :).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ezert a bringaert 15nel tobbet nem adnek. vagyis egeszen pontosan meg sem vennem, de ha mindenkeppen mondani kellene egy arat, valahol ott lenne.

trikolor 600 meg a pezsgo szinu 105sc-rol volt szo, ez a fekete bringa kozel sem jon ahoz a szinthez.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kicsit én is sokallom az árát, de a gumi úgy látom tényleg új (ez szokott lenni az elsõ probléma régi bringánál). 181 is 180 felett van meg a 190 is (akinek kb jó a 60-as) 180 felett van.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

A magassággával nem lenne gondom. 180 felett vagyok.
...

Én is és a 60as váz nekem is nagy pedig hosszú törzsû vagyok...

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

én ezt ennyiért biztos nem venném meg.meg a 60 as vázhoz jó magasnak kell lenni.

A magassággával nem lenne gondom. 180 felett vagyok.
Gagyi a felszereltsége?

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
én ezt ennyiért biztos nem venném meg.meg a 60 as vázhoz jó magasnak kell lenni.

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Errõl mi a véleményetek?

http://piacter.bikem...t=234839&cat=56

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
bocs, akkor én tévedtem, vagyis a szerelõ, mert nem kazettás agy volt rajta és azok a fogaskoszorúk egyben vannak és a választék nem túl nagy, nem fogaskerekekként, ha kazettás agyat akar valaki, akkor a menetes agyat le kell cserélnie.ért hozzá az öreg de akkor lehet én értettem félre anno, de ez a probléma már megszûnt.