Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
arra probaltam utalni hogy valasszuk szet a kozlekedesre es a sportolasra valo orszaguti bicikliket. kozlekedni perszehogy jo a 15ezres is. legalabb nem kell ra lakat stb

de ha kicsit sportszeruen szeretnel bringazni akkor nem art ha nem ad ki furcsa hangokat tekeres kozben, jo a fek, jok a gumik, valt a valto, szepen futnak a csapagyak stb. na ez mar nem a 15ezres kategoria.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Én tudniillik nem értek a biciklikhez, de:
vettem én is egy használt országútit, itt vannak valamivel lejjebb a képek, 23ért vettem, szerintem nem jártam iszonyat rosszul. Két hónapig használtam városban, semmi baja nem volt. A váltót be kellett állítani, hogy ne érjen hozzá a lánchoz, meg le kellett mosni. Ezenkívül haveromhoz átvittem szerelni, aki fogta, és felfújta 8barra, amit nem kellett volna, mert a hátsó megadta magát, úgyh vettem két új külsõt, és a belsõket is kicseréltem. Ha rendesen beolajozom, gyönyörûen megy.
Persze nem tökéletes, mert a hajtómû, és a hátsó agy se forog tökéletesen, de ha ezt egy rendes boltban kitisztíttatom, akkor szerintem ezzel se lesz baj (így is szépen mozog, csak nem tökéletes), illetve a fékeknél a gyorskioldó elég fura, de ez valami régebbi szerelési gikszer, majd megnézem. Ja meg ezenkívül haverom leszedte a láncot is, majd visszarakásnál akadtak problémák, tehát most 3láncszem szorul, és egymáshoz képest nem mozognak el, tehát lánccserét is eszközölök. Így kezdenek a költségek emelkedni, de ez mind a mi sarunk.
Ha elviszel egy hozzáértõt, szerintem 30ból bõven kijön egy olyan bringa, amivel tudsz tekerni. Nem versenyszerûen, hanem hobbiszinten persze, én például ezzel jártam/fogok járni iskolába, és városba szerintem tökéletes. Ha drágábbat veszel, ellopják, ez tuti, és nem éri meg :).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en ezert a bringaert 15nel tobbet nem adnek. vagyis egeszen pontosan meg sem vennem, de ha mindenkeppen mondani kellene egy arat, valahol ott lenne.

trikolor 600 meg a pezsgo szinu 105sc-rol volt szo, ez a fekete bringa kozel sem jon ahoz a szinthez.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kicsit én is sokallom az árát, de a gumi úgy látom tényleg új (ez szokott lenni az elsõ probléma régi bringánál). 181 is 180 felett van meg a 190 is (akinek kb jó a 60-as) 180 felett van.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

A magassággával nem lenne gondom. 180 felett vagyok.
...

Én is és a 60as váz nekem is nagy pedig hosszú törzsû vagyok...

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

én ezt ennyiért biztos nem venném meg.meg a 60 as vázhoz jó magasnak kell lenni.

A magassággával nem lenne gondom. 180 felett vagyok.
Gagyi a felszereltsége?

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
én ezt ennyiért biztos nem venném meg.meg a 60 as vázhoz jó magasnak kell lenni.

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Errõl mi a véleményetek?

http://piacter.bikem...t=234839&cat=56

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
bocs, akkor én tévedtem, vagyis a szerelõ, mert nem kazettás agy volt rajta és azok a fogaskoszorúk egyben vannak és a választék nem túl nagy, nem fogaskerekekként, ha kazettás agyat akar valaki, akkor a menetes agyat le kell cserélnie.ért hozzá az öreg de akkor lehet én értettem félre anno, de ez a probléma már megszûnt.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

...ha az újat fejleszteni akarja az ember, gondolok itt csak egy egyszerû sorcserére, hogy hátul nem 13 vagy 14 es legyen a legkisebb fogaskerék, akkor komplett kerékcseében kell gondolokozni mert ezek sima menetesek....

Mi?...
1. Kerék ki
2. Gy.sz ki
3. Racsni le
4. lánckerék csere
majd mindez visszafele
kb 2 perc és 2000e ft...

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
hát, én nem vagyok versenyzõ, csak sporttúrázgatok, de egy 50 -60 ért kapható új versenybicaj annyira elég gagyi, és annyira nem is mutatós, ezzel szemben egy régebbi, valami job szettel szerintem még jól is néz ki, pl a trikolor vagy a pezsgõ s105 ös elég mutatós, és egy szedettvedett noname alkatrészekkel összerakott új swhinn kategóriájú géphez képest sokkal minõségibb.arról nem beszálve hogy ha az újat fejleszteni akarja az ember, gondolok itt csak egy egyszerû sorcserére, hogy hátul nem 13 vagy 14 es legyen a legkisebb fogaskerék, akkor komplett kerékcseében kell gondolokozni mert ezek sima menetesek.
mondjuk nekem bejönnek a klasszikus peugeot, moser, meg bianchi kategóriájú vázak.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
És azért azt a tényt se hagyjuk ki a sorból, hogy adott esetben 20-30 éves bicajokról beszélünk. Újhoz közeli árban te megvennéd? Ha nem, akkor meg is van a válasz a kérdésedre.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Azt nem értem miért nem kellenek senkinek. Annyival rosszabbak?
Szerintem szimplán csak nem menõk.
Ajánl-nátok hétköznapi használatra?

Igy van, nem menok. Nem sokan vannak, akiknek nem fontos a bringajuk esztetikaja. Marpedig a 10-20 eves biciklik mar nagyon kimentek a divatbol, de meg nem eleg regiek ahhoz, hogy "oldtimerkent" jojjenek szoba.
Foleg fapados alkatreszekkel.

Es persze a kivetelek erositik a szabalyt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja, azert egy 10 eves dura-ace vagy 600-zal szerelt gep minden csak nem lom. foleg ha nincs elkopva. igaz akkor altalaban nem is olcso.

van olyan regi bringa amit erdemes megvenni csak tudni kell hogy mit nezzel rajta

RAUH-Welt
B E G R I F F

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ezeknek az általánosításoknak sok értelme nincsen. Nem igaz, hogy nem kell senkinek, én is vettem már régit. Nem feltétlenül rossz, tudni kell mire kell figyelni, hogy ne szemetet vegyél. Ugyan azért a pénzért megvehetsz valami szélhámostól egy kalap kakit, vagy egy hozzá nem értõtõl egy érékes bringát.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ha egy ember életében elhasznál 4-5 bicót, akkor ez azt jelenti, hogy mindig legalább 3* annyi bicó van, mint felhasználó. Ezért nehéz eladni.

buboe21

buboe21

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Nézõpont kérdése. Nagyon sokat kínálnak így is méregdrágán. Fõleg amikor virít a géprõl hogy matricázott.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
minerel:
Nekem is kiesik a kormanybol az egyszeru dugo. Szerintem azert, mert a cso vekonyabb anyagbol van*, mint amihez terveztek.
A regi bicomon emlekszem, hogy alig birtam bedugni.
(*: Feltetelezve, hogy a te kormanyod is alu es <250g)
A forditva tekerest en is csinaltam regen, mert akkor nem kell a ragaszto csik a vegere, de ahogy fogja az ember a fekkar felett, idovel csunyan ledorzsoli az eleit.

bobue21:
A regi orszagutiak azert olcsoak, mert nem kellenek senkinek. Nagyobb a kinalat, mint a kereslet. Aki el akarja adni szepen viszi le az arat, addig, amig vegre elviszi valaki.