Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nekem is kb annyit bírt a novatecbe az ipari, sztem nem para, csere és kész
mi az hogy rosszul rakták össze?
mit lehet rajta rosszul összerakni? hogy kotyogjon egy iparis agy? azt vagy berakod vagy nem. mert ha még kónuszos lenne...
nem igazán értem. szedtem már szét pár agyat és raktam is össze, de mégsem értem

6000 km-t ment

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
MJani01 tipjét erõsítem én is: rosszul rakták össze... vagy lehet nagyon megerõsödtél aztán ien 400Nm-el húzod össze a gyorsszárat ami belepaszírozza a racsnit az agyba :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
6000 km-t ment

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
szerintem az iparis, ugyh valszeg a ip.csapi van kikopva. nem bírnak valami sokat. azt kell kicserélned
ha valóban iparis, akkor nyilván azért nem vállalták a zsírozást mert nem is lehet...

mavic cosmos gyári

nem én csináltam, a beázás után beadtam szervizbe , de nem vállalták az agy átzsírozását, ezért csak a racsni tisztítását kértem

hogy tudom beállítani a kónuszt?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mavic cosmos gyári

nem én csináltam, a beázás után beadtam szervizbe , de nem vállalták az agy átzsírozását, ezért csak a racsni tisztítását kértem

Az szerintem nem kónuszos.
Lehet rosszul rakták össze.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Kónuszos? Mert ha igen akkor túlhúztad a kónuszt, nagyon picit kotyognia kell ha nincs bent a vázban.

mavic cosmos gyári

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

augusztus eddig nekem szivató nagyon technikailag :-)

tudja vki mi a gond a kerékkel, ha szépen forog, de behúzva a gyorszárat már nem?

Kónuszos? Mert ha igen akkor túlhúztad a kónuszt, nagyon picit kotyognia kell ha nincs bent a vázban.

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
augusztus eddig nekem szivató nagyon technikailag :-)

tudja vki mi a gond a kerékkel, ha szépen forog, de behúzva a gyorszárat már nem?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szvsz ezek 27-es kerekek (igy szemre), vagyis vegulis 28-asok.
Szerintem nem erdemes Csebzon vazzal kezdeni, szerintem.
Jo hosszu a lancvilla.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
szerintem nem érdemes foglalkozni vele, amennyit ráköltenél, abból veszel egy használható bringát is, tudom mirõl beszélsz, én is így kezdtem bringázni, egy felújított csepellel, szívtam vele sokat mire kész lett, és amikor az ékelt hajtókar sokadszorra lelazult, akkor lett elegem belõle...
és vettem egy használható acélvázast...

Sziasztok!

Mint megtudtam nagybátyám outija nem tûnt el a süllestõben hanem megmaradt egy tárolóban porosodva.Én meg gondoltam nem lopják majd én kipofozom ha eltudnám adni a mostanimat:)Megnéztem,elmentem érte,hazahoztam.Hát kiderült,hogy egy Schwinn-Csepel USA-ból Sachs Huret váltószettel.A bringa szinte tökéletes kivéve ugye,hogy sokat állt és ugye tiszta por na meg,hogy egy nyolcas reszeli a vázat.Lenne pár kérdésem,hogy érdemes e felújítani vagy nem?

Lehet hozzá 26-os kerékméret helyett 28-as kereket esetleg bele rakni?

Hogyan lehet megmérni,hogy mekkora a váz?

A mai váltók jók még talán a vázhoz?Vagy kompatibilisek a mi alkatrészek hozzá?

Képek:[Vigyázat,nagy felbontás!]
http://www.sg.hu/lis...6443069&no=7542

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Valaki Help?

Én nem tudtam megnézni a képeidet, de ha amerikai bringa, akkor feltételezem, hogy Schwinn és nem Schwinn-Csepel. Ha országúti, akkor hogy lehet, hogy most 26-os kerekek vannak benne? Egyébként rá lehet tenni új dolgokat, csak akkor általában érdemes kompletten cserélni.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Valaki Help?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Menetrogzito ragasztot probald ki! Nalunk cegnel ami van, az 0.3mm-es hezagot meg kitolt es oldhato. Egy probat meger.

Ez nekem a "kék zsííír" :P mondjuk ahogy néztem az új integráltakra már gyárilag nyomnak egy kicsit ;)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

"menet közben" - értsd úgy használat közben :D

kb 900 kilivel ezelõtt volt szétszedve kitakarítva a hajtás, jobboldalt jól megtépve-visszarakva - de olyan gyanúsan könnyen bele tudtam rakni (ellenben a városimban idén cseréltem, ott félig alig bírtam beleverni elsõre a monoblokkot) - azé gyanús ez, mostanra meg oda jutott hogy szemmel láthatóan 1-2 millivel kintebb van jobboldalt a csésze, nagytányéron a lánc a váltóba is ér...

tájékozódni akartam, holnap viszem, ilyenre el lehet sütni Trek örökgarit - ha váz ?

Menetrogzito ragasztot probald ki! Nalunk cegnel ami van, az 0.3mm-es hezagot meg kitolt es oldhato. Egy probat meger.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Naon pöpec videó... valaki látott már iet shimano-ban? (szinte kedvet kaptam szétkapni a fékváltókart :D)

A Campa az szerelheto, barmelyik kis pocok rendelheto, Shimanobol nem.
Biztos szet lehet szedni, de nem szerelhetonek keszult.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

CAMPAGNOLO 10 SPEED ERGOPOWER ULTRA SHIFT COMPLETE OVERHAUL

Naon pöpec videó... valaki látott már iet shimano-ban? (szinte kedvet kaptam szétkapni a fékváltókart :D)

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
nekem olasz menetes van... igaz integrált ... de oan pöpecen benne van... azt se tudom hogy fogom kivenni... ja meg hát menetjavító nem árt rá ha betekered ;) ez a "kék zsííír"

mellesleg TREK;) szóval angol menetes ;) de mondjuk én is kézzel hajtom bele a blokkot és csak a végén veszem elõ a szerszámot meghúzni....

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
CAMPAGNOLO 10 SPEED ERGOPOWER ULTRA SHIFT COMPLETE OVERHAUL

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

kb 900 kilivel ezelõtt volt szétszedve kitakarítva a hajtás, jobboldalt jól megtépve-visszarakva - de olyan gyanúsan könnyen bele tudtam rakni (ellenben a városimban idén cseréltem, ott félig alig bírtam beleverni elsõre a monoblokkot) - azé gyanús ez, mostanra meg oda jutott hogy szemmel láthatóan 1-2 millivel kintebb van jobboldalt a csésze, nagytányéron a lánc a váltóba is ér...

tájékozódni akartam, holnap viszem, ilyenre el lehet sütni Trek örökgarit - ha váz ?

nem olasz menet?
az ki bír tekeregni magától

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

kilazul menet közben?.... nekem inkább az volt a baja hogy 1x2x megázott és úgy összerohadt hogy nem lehetett szétszedni...
Ha simán végig megy a meneten akkor annak nincs baja... meghúzod te azt rendesen?