Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Hello!
Tudnátok nekem számomra is érthetõ tanácsot adni?
Most vettem észre, hogy a hátsó agyam egy picit ropog, kivettem a kereket, és nekem is olyan, mint vittore30nak, tehát mintha homok lenne benne, nem forog szépen. Ha elfordítom úgy, hogy agumi vízszintesen legyen (tehát a csapágy tehermentesül), természetesen tökéletes.

Szerintem két lehetõség van: kosz ment a hátsó agyba, a csapágyba, vagy pedig eltört az egyik csapágygolyó. Ezeket megjavítani csak ugye az agy szétszedésével lehet. Valahogy meg lehet tudni, hogy melyik a probléma? Be szeretnék vállalni egy egynapos Balatonkerülést kedden, de úgy érzem, ezt még hétfõn jó lenne kijavítani.
A másik meg hogy valahogy meg lehet tudni az agyról, hogy olyan-e, ami kinyomja az elhasználódott zsírt/olajat?

Köszi!

hi,

nekem ez már komplikált, agyat nem szedek szét (és monoblokot se, mert nincs hozzá szerszámom) - minden mást megoldok.

nekem most talán már jó, bár ha a vázban megpörgetem, akkor pontosan fél percig forog, a végén talán túl hamar megáll, szóval lehet hogy még mindig szoros kissé.

az etalon persze ez

ami azért is durva mert ez az SL sokkal könnyebb mint az átlag kerekek

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!
Tudnátok nekem számomra is érthetõ tanácsot adni?
Most vettem észre, hogy a hátsó agyam egy picit ropog, kivettem a kereket, és nekem is olyan, mint vittore30nak, tehát mintha homok lenne benne, nem forog szépen. Ha elfordítom úgy, hogy agumi vízszintesen legyen (tehát a csapágy tehermentesül), természetesen tökéletes.

Szerintem két lehetõség van: kosz ment a hátsó agyba, a csapágyba, vagy pedig eltört az egyik csapágygolyó. Ezeket megjavítani csak ugye az agy szétszedésével lehet. Valahogy meg lehet tudni, hogy melyik a probléma? Be szeretnék vállalni egy egynapos Balatonkerülést kedden, de úgy érzem, ezt még hétfõn jó lenne kijavítani.
A másik meg hogy valahogy meg lehet tudni az agyról, hogy olyan-e, ami kinyomja az elhasználódott zsírt/olajat?

Köszi!

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

én látatlanban használt bringát nem vennék. am az ár reális, de lesz vele meló, ha valamire való gépet akarsz, mondjuk ez ugye attól is függ mire akarod használni...

Én is tartottam te,de remélem nem lesz vele gond. 10e Ft nem volt sok szerintem se érte. Csak munkába járásra kell,mondjuk az napi 30km.
Nézegettem már pár napja itt bikemagon is a hirdetéseket,de nem találtam ilyen olcson jónak tünõt. Nameg az is szempont volt, hogy lehetõleg peremse felnijei legyenek,mert Bp-n fogom hajtani és ott benne van a defekt a tekerésben. Szingóval meg nem volt még dolgom,mert eddig montiztam.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

milyen agyhoz kell??

Spinergy revX-hez...
Csak a jobb oldala kónuszos, ezért csak az állítható, kisebb nem lehet, mert "elnyeli" a rotor, nagyobb se, mert 17 mm (+ a kontraanya) esetén kerül a jobb villa pont a megfelelõ helyre a tengelyen.
A jelenlegi szerintem már picit megkopott (11 év) így 100%-osan nem tudom már beállítani új golyókkal sem, csak 90-re. Az új golyókhoz amúgy is jobb lenne új kónusz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kep alapjan nem lehet megmondani ha van rajta valami serules/repedes, vagy pl sz@rra van kopva a hajtas, meg van utve a felni stb...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
én látatlanban használt bringát nem vennék. am az ár reális, de lesz vele meló, ha valamire való gépet akarsz, mondjuk ez ugye attól is függ mire akarod használni...

Sziasztok!
Szerintetek ez a bringa jó ennyiért?
Kicsit félek attol hogy látatlanban megvegyem, csak postával fog eljutni hozzám...

http://www.vatera.hu...p?cod=151822548

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
milyen agyhoz kell??
én a 5500 105ös agyhoz a hajtáspajtásban kaptam

M10*17mm magas kónuszt honnan lehetne szerezni? A Shimano palettán nem nagyon láttam 16-os felett, ráadásul olyan kéne, amin nincs az a 3-4 cm átmérõjû porvédõgyûrû, mivel a jobb oldalra lesz. Ami ennél kisebb, azt már nem lehet megfogni a rotor miatt, bal oldalon meg ipari csapágy van.

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Sziasztok!
Szerintetek ez a bringa jó ennyiért?
Kicsit félek attol hogy látatlanban megvegyem, csak postával fog eljutni hozzám...

http://www.vatera.hu...p?cod=151822548

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
M10*17mm magas kónuszt honnan lehetne szerezni? A Shimano palettán nem nagyon láttam 16-os felett, ráadásul olyan kéne, amin nincs az a 3-4 cm átmérõjû porvédõgyûrû, mivel a jobb oldalra lesz. Ami ennél kisebb, azt már nem lehet megfogni a rotor miatt, bal oldalon meg ipari csapágy van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Mondok néhány módszert, a nyeregcsõ csõ részének a súlyának kiszámítására.
1. A legegyszerûbb, ha kiszámítod a csõ térfogatát (egyszerû matematika) és beszorzod a sûrûségével.
2. Felrakod egy vékonyabb tárgyra (ceruzára, hosszú imbuszkulcsra) a nyeregcsövet úgy, hogy egyensúlyban legyen, leméred az egyensúlyi pont és a csõ végének távolságát és felírsz rá egy egyszerû egyenletet, hogy a 2 oldal súlya egyenlõ egymással.

A sebesség mindent megold.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
ha fele-fele arányban vesszük akkor is a 15cm az kb 60g.. és szerintem könnyebb a csõ mint a fej.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Hát akkor nagyon nem 110 gramm fog leesni.

valóban mert nem tudom hogy a csõ önmagában mennyi gr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

nem nehéz 40 cm=300 gr a rögzítõcuccal

Hát akkor nagyon nem 110 gramm fog leesni.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem nehéz 40 cm=300 gr a rögzítõcuccal

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ha 40 cmbõl 15 cm-t levágok, akkor kb 110 gramm esik le

Az eleg sok. De biztos olyan nehez az a cso? Ha igy van, ahogy irod, akkor csak a cso resze 300g + a fej, a rogzitomehanizmus, csavar(ok)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ha 40 cmbõl 15 cm-t levágok, akkor kb 110 gramm esik le

Saint_MCP

Saint_MCP

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
A Prowheelrõl sok jót nem halottam, egy ismerõsöm mondta, hogy hamar letördelte a fogakat róla.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

nna minden fain a mavic kerékkel, nincsenek véletlenek, túl szorosra volt húzva a tengely

kérdés:
hány cm-t lehet vágni a nyeregcsõbõl, ha 12 cm-re kihúzva használom (pálcától vázig)?
az okés ha kicsit több marad, kb 15 cm a vázban?

Az bõven elég.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
én egy Decás Pumpával kezdtem a történetet amit csak azé vettem meg mert vasárnap mentünk versenyre és reggel a kocsiba budaörs magasságában jutott eszmbe hogy a pumpa otthonmaradt...
...ez volt pont ákcióóós, lehetett vele 10bar-t fújni, szóval megvettem...
(azóta vettem még 1-et a kocsiba hogy mindig legyen)

majdnem 1bar minden nyomás és még a barátnõm is feltudta vele fújni 8,5 re a kerekét.. ;)
olvastam hogy valameik eltörte... de nem jöttem rá hogy mit csinálhatott vele.. alu test egy elég komoly mûanyag markolat(szóval nem hajlik a kezed alatt) acél rúd és acél talp... mellesleg 12bar-t is fújtam már vele.. nem egy SKS de a pénzét nagyon megérte...

Vittore30 lenevágd :D gramm mániás vagy? mennyi lehet 5cm nyeregcsõ.. 12g 20g ? :D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nna minden fain a mavic kerékkel, nincsenek véletlenek, túl szorosra volt húzva a tengely

kérdés:
hány cm-t lehet vágni a nyeregcsõbõl, ha 12 cm-re kihúzva használom (pálcától vázig)?
az okés ha kicsit több marad, kb 15 cm a vázban?