Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Elöljáróban annyit, h. biz. technikai okok miatt a Trek kerékpárokat preferálom

Ezek megis milyen okok?
A Trek idehaza meregdraga, csak Armstrong fanatikusoknak.

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sajna nem tudok németül. (Latinos voltam. :)) Egyébként mivel elsõ országúti lenne, inkább itthoni szakboltban szeretném megvenni, ahol megvan a személyes kontakt, tudnak nekem segíteni ha valami kínom van.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Érdemes lenne külföldön is körülnézned, bár a szállítás rejt magában némi kockázatot, de jelentékeny összeget meg lehet spórolni, ha találsz megfelelõ méretben. Pl:

http://www.rabe-bike..._ttproducts_pi1[backPID]=533&tx_ttproducts_pi1[product]=1041

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!
Nagy szükségem lenne a tanácsotokra outi vásárlás-ügyben. Elöljáróban annyit, h. biz. technikai okok miatt a Trek kerékpárokat preferálom, ha csak egy mód van rá, olyat vennék. Szóval a helyzet a következõ: a Trek 1.7-es modellt néztem ki, de sajnos az már nincs a méretemben. Az egyetlen még rendelhetõ modell (ami méretben talán megfelelõ lenne) a Madone 4.7-es ami viszont már számomra horribilis összegbe (579 ezer Ft-ba) kerül. Én eredetileg egy aluvázas gépet terveztem 105-ös szettel (ami ugye olyan 300-350 ezerbõl kijött volna), és egyáltalán nem gondoltam karbon vázra meg ultegra cuccokra („hobbistának felesleges” alapon). Csakhogy most az a helyzet, hogy ha még idén (idei árakon) szeretnék Trek kerékpárt vásárolni, akkor csak ez a Madone jöhet szóba. Ami talán „öröm” az ürömben, hogy ez a bringa korábban 639 ezerbe került, szóval tkp.„akciós”. Mivel az országútik világában eléggé tájékozatlan vagyok (eddig egy ezeréves acélvázas Gepidával montiztam), nem igazán tudom megítélni, hogy megérné-e a tervezetthez képest ennyivel többet költenem a bringára? A másik lehetõség persze, hogy megvárom a 2010-es (alu) modelleket, de attól is tartok, hogy jövõre megint kicsit feljebb kúsznak majd az árak (válság, gyengülõ HUF stb.). Azt hallottam, hogy idén eléggé (a szokásosnál jobban) drágultak a kerékpárok tavalyhoz képest (szóljatok, ha nem így van), ezért tartok tõle, hogy ez a tendencia folytatódni fog. A Trek 1.7 induló ára meg már idén is elég magas volt, 370 ezer Ft. Ti mit gondoltok a jövõ évi kilátásokról? Nagyon érdekelne a véleményetek is a Madone 4.7-es ár/érték arányáról.
Elõre is köszönöm a tanácsokat, véleményeket.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Érdemes átlapozni:
http://bikemag.hu/rovat/alapismeretek

különös tekintettel:
http://bikemag.hu/al...ar-valo-nekem-1
http://bikemag.hu/al...ar-valo-nekem-2
http://bikemag.hu/al...ar-valo-nekem-3

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. :) Úgy döntöttem, hogy szeretnék munkába járás és hasonló városi közlekedési célokra beszerezni egy biciklit, viszont nagyon nem vagyok otthon a technikai részletek terén.
Ami követelményem lenne a gép iránt, hogy kinézzen valahogy (de azért ne legyen tolvajmágnes), és hogy közúti közlekedés céljára kényelmes és biztonságos legyen. Árban alaphangon 50k-t, felsõ határként 100k-t tudnék rászánni.

Szívesen vennék olyan tippeket is, hogy ha pl. van olyan bolt vagy szervíz, ahol megbízhatóak az eladók, és használt bicajokkal is foglalkoznak.

"In idem flumen bis non descendimus"

angusfan

angusfan

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Most vettem országúti bicót és mivel még nem volt tapasztalatom ilyen keróval, szeretnék tanácsot kérni a beállításával kapcsolatban.
Értem ezalatt, hogy milyen magasra kell állítani a nyerget, ahhoz a kormányt meg hasonlók. Már rákerestem a neten, de mindenhol mást írnak.
Hátha Ti közelebb tudtok segíteni az optimális beállítás megtalálásához.

Köszi!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Igen. Nem.

Sziasztok!

10 sebességes Shimano rendszerben mûködni fog egy 9-es Dura Ace hajtókar? A 10-es lánchoz nem lesz vastag a 9-es lánckerék? Most térnék át 10-es rendszerre, de nem szívesen cserélném le a DA hajtókart.
kössz

Stevie1968

Stevie1968

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
Sziasztok!

10 sebességes Shimano rendszerben mûködni fog egy 9-es Dura Ace hajtókar? A 10-es lánchoz nem lesz vastag a 9-es lánckerék? Most térnék át 10-es rendszerre, de nem szívesen cserélném le a DA hajtókart.
kössz

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Egyszerûen kónuszkulcs kell hozzá. Szerintem, vagy valami vékony fejû villáskulcs. Csavarhúzóval nem hinném hogy menne, mert a másik oldalon ellent kell tartani a tengelynek egy ugyanolyan kulccsal, szóval szükség van mindkét kézre. A visszacsavarásról és a holtjáték beállításáról nem is beszélve.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Ha Shimano kazettás agyról beszélünk:
a fogaskerekeket rögzítõ zárógyûrûhez kell speckó szerszám:
http://www.bikestore...ts_id/3783.html
Plusz kell egy az ellentartáshoz, de ilyesmit házilag is lehet barkácsolni:
http://www.bikestore...cts_id/220.html

Ezután ha a bal oldalon szétbontod a kónusz-kontraanya párost jobbról kihúzható a tengely és hozzáférsz a csapágyakhoz. Ha a kazettatestet is le akarod szedni az agyról, ahhoz már csak egy 10-es imbusz kell.

Hello!
Nekem ilyen kellene. Ezt házilag szerszámokkal meg lehet oldani, tehát valamivel ki lehet váltani, vagy erõsen kell meghúzni? (én mondjuk két csavarhúzóval, vagy ilyesmivel akarnám helyettesíteni)
Valamire kell figyelni? (például a golyók ne guruljanak el, és ilyesmik)

Köszi a segítséget!

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Hello!

Kérdeztem itt régebben a hátsó agy szervízelésérõl. Idáig eljutottam olvasásban, kell valami speckó szerszám hozzá?
Ha jól láttam, a racsni leszedéséhez kell valami ügyes kis szerszám, vagy az enélkül is megy?
Nem tudom mi a baja, csak csúnya homokos hangja van, érdemes nekiállni (még nem láttam agyat szétszedve...), vagy a bolt a mindig biztos megoldás?

Köszi!

Ha Shimano kazettás agyról beszélünk:
a fogaskerekeket rögzítõ zárógyûrûhez kell speckó szerszám:
http://www.bikestore...ts_id/3783.html
Plusz kell egy az ellentartáshoz, de ilyesmit házilag is lehet barkácsolni:
http://www.bikestore...cts_id/220.html

Ezután ha a bal oldalon szétbontod a kónusz-kontraanya párost jobbról kihúzható a tengely és hozzáférsz a csapágyakhoz. Ha a kazettatestet is le akarod szedni az agyról, ahhoz már csak egy 10-es imbusz kell.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Hello!

Kérdeztem itt régebben a hátsó agy szervízelésérõl. Idáig eljutottam olvasásban, kell valami speckó szerszám hozzá?
Ha jól láttam, a racsni leszedéséhez kell valami ügyes kis szerszám, vagy az enélkül is megy?
Nem tudom mi a baja, csak csúnya homokos hangja van, érdemes nekiállni (még nem láttam agyat szétszedve...), vagy a bolt a mindig biztos megoldás?

Köszi!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
A mostani fékkarokat már lehet felsõ fogásban kényelmesen fogni és felsõ fogásból biztonságosan fékezni is, szerintem is nyugodtan cseréld le, vagy ha van ismerõsöd próbáld ki egy kör erejéig a bringáját utána már nem is fogsz ragaszkodni a fékedhez annyira.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
szerintem vegyél egy rendes fékkart, 3000bõl egy normális shimano fékkart kapsz, szinte mindig van eladó apróba, és azt ha jól teszed fel kényelmes fogni a fékkart, és nincs is szükség arra a pótizére

Nem szeretném elhagyni a felsö fékkart,mert ez az elsö outim és még nem érzem magam valami nagy biztonságban rajta és a lenti fékkar meg valahogy nagyon kényelmetlen. Veszek rá normális fékpofákat,hátha az javit a hatásfokon. illetve még mindig bizok a bowdenház cserében.

efi99

efi99

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Szerintem ilyesmirõl lehet szó:
http://www.ssportsma...07/P1014301.jpg
Nekem is volt ilyen anno, a felsõ fékkart valóban hiába húzza az ember tövig, a becsatlakozási pont olyan magasan van a normál fékkaron (gyakorlatilag a forgástengelyénél) hogy az erõkar alig ott 1-2 cm.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Nem szeretném elhagyni a felsö fékkart,mert ez az elsö outim és még nem érzem magam valami nagy biztonságban rajta és a lenti fékkar meg valahogy nagyon kényelmetlen. Veszek rá normális fékpofákat,hátha az javit a hatásfokon. illetve még mindig bizok a bowdenház cserében.

Elso vagy hatso feken van ez a duplazo? A felso kar egy darab a lentivel, vagy a fenti teljesen kulon fekkar es csak a bovden koti ossze a kettot?

madmike

madmike

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

A fékkar ilyen szar hatásfokú. Régen nekem is volt ilyen. Komfortféknek hívták. A jó hatásfokért le kell mondanod a felsõ fékkarról vagy csak finom lassításra használod. A másik megoldás, hogy egyszerûen kihajítod belõle. Akkor lesz egy normálisan müködõ szimpla fékkarod. Amúgy lehet olcsón is normál fékkart kapni hozzá...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
100K-ért már nagyon vadóc kis Trekkinget meg City-t lehet kapni... márkára hát Neuzer-nél szét lehet nézni ... azok nem is olyan csúnyák és nem is tolvaj mágnesek (GT,Giant,Altrix,Neuzer) de neten lehet BH-kat, Cube-kat ugyan ez szubjektív de szerintem a legjobb ár érték arányban vannak.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. :) Úgy döntöttem, hogy szeretnék munkába járás és hasonló városi közlekedési célokra beszerezni egy biciklit, viszont nagyon nem vagyok otthon a technikai részletek terén.
Ami követelményem lenne a gép iránt, hogy kinézzen valahogy (de azért ne legyen tolvajmágnes), és hogy közúti közlekedés céljára kényelmes és biztonságos legyen. Árban alaphangon 50k-t, felsõ határként 100k-t tudnék rászánni.

Szívesen vennék olyan tippeket is, hogy ha pl. van olyan bolt vagy szervíz, ahol megbízhatóak az eladók, és használt bicajokkal is foglalkoznak.

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

dupla fékkar van rajta, de az istenért nem tudom ugy elhelyezni a fékkart, hogy a fenti részével is normális fékhatást érjek el. ugyanis ha ugy rakom, hogy a markolat alsó részéhez tudjam húzni akkor nem sokat fog. elég nyúlósnak tûnnek a fékek. ha nem nyulna annyit akkor a felsö fékkar is megfogná. lehet hogy a bowdenházak miatt van ez?

A fékkar ilyen szar hatásfokú. Régen nekem is volt ilyen. Komfortféknek hívták. A jó hatásfokért le kell mondanod a felsõ fékkarról vagy csak finom lassításra használod. A másik megoldás, hogy egyszerûen kihajítod belõle. Akkor lesz egy normálisan müködõ szimpla fékkarod. Amúgy lehet olcsón is normál fékkart kapni hozzá...