Sziasztok!
Nagy szükségem lenne a tanácsotokra outi vásárlás-ügyben. Elöljáróban annyit, h. biz. technikai okok miatt a Trek kerékpárokat preferálom, ha csak egy mód van rá, olyat vennék. Szóval a helyzet a következõ: a Trek 1.7-es modellt néztem ki, de sajnos az már nincs a méretemben. Az egyetlen még rendelhetõ modell (ami méretben talán megfelelõ lenne) a Madone 4.7-es ami viszont már számomra horribilis összegbe (579 ezer Ft-ba) kerül. Én eredetileg egy aluvázas gépet terveztem 105-ös szettel (ami ugye olyan 300-350 ezerbõl kijött volna), és egyáltalán nem gondoltam karbon vázra meg ultegra cuccokra („hobbistának felesleges” alapon). Csakhogy most az a helyzet, hogy ha még idén (idei árakon) szeretnék Trek kerékpárt vásárolni, akkor csak ez a Madone jöhet szóba. Ami talán „öröm” az ürömben, hogy ez a bringa korábban 639 ezerbe került, szóval tkp.„akciós”. Mivel az országútik világában eléggé tájékozatlan vagyok (eddig egy ezeréves acélvázas Gepidával montiztam), nem igazán tudom megítélni, hogy megérné-e a tervezetthez képest ennyivel többet költenem a bringára? A másik lehetõség persze, hogy megvárom a 2010-es (alu) modelleket, de attól is tartok, hogy jövõre megint kicsit feljebb kúsznak majd az árak (válság, gyengülõ HUF stb.). Azt hallottam, hogy idén eléggé (a szokásosnál jobban) drágultak a kerékpárok tavalyhoz képest (szóljatok, ha nem így van), ezért tartok tõle, hogy ez a tendencia folytatódni fog. A Trek 1.7 induló ára meg már idén is elég magas volt, 370 ezer Ft. Ti mit gondoltok a jövõ évi kilátásokról? Nagyon érdekelne a véleményetek is a Madone 4.7-es ár/érték arányáról.
Elõre is köszönöm a tanácsokat, véleményeket.