Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

A boltban volt egy tavalyi/tavalyelõtti Trek gép. Sajna nekem méretben kicsi volt, de ha tudsz németül kérdezz rá náluk, hogy megvan-e még, mert elég jó áron volt.
Adok egy emilcímet, amin eléred õket: radleck kukac aon pont at
Nagyon korrektek és ha személyesen mész oda van ott egy magyar eladó srác is, õáltala még extra kedvezményt is lehet kapni.

üdv,
mad_a

Én a magyar sráctól vettem a bringám, használtan, akciósan mert ismerõs.
Amúgy tényleg ajánlom õket, korrektek!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Én nemrég vettem külföldrõl Trek-et kedvezõ áron, korrekt eladótól (bolt), vadonatújonnan. Igaz, ez egy olcsóbb alapmodell, kiállított darab volt, 2007-es kiadás. A kérdésem is erre vonatkozna: 178 cm vagyok, eddig 56-os Mali Ironmant használtam, 120-as stucnival. Ez a Trek viszont csak 58-asban volt már, erre 100-as kormányszárat raktam, így kb. hasonló a kormány-nyereg távolság. Az 56-oson mégis mintha egy kicsit jobban éreztem volna magam. Lehet, hogy nagy nekem a váz?

mindkettõ ugyanúgy van mérve? pl: center-to-top?

a trek-en elõre kellett tolni a nyerget?

én is 178 cm vagyok, vázam 56 (center to center) és 11, de méginkább 10 cm-s stucnival kényelmes, nyereg inkább hátratolva

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Sajnos nem tudok németül, ezért, meg mivel az ország másik végében lakom, nemigen szoktam a sógorokhoz átjárni vásárolni. De azért köszönöm a tippet!

Azért ezt érdemes átgondolni.. én egy Scott bicóval szemezek.. az konkrétan 90E Ft-tal lenne olcsóbb, mint itthon a legolcsóbb helyen... namármost ezért még az ország túlsó felérõl is érdemes lenne átjönni...

üdv,
mad_a

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sajnos nem tudok németül, ezért, meg mivel az ország másik végében lakom, nemigen szoktam a sógorokhoz átjárni vásárolni. De azért köszönöm a tippet!

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Nem ragaszkodom mindenáron a Trek-hez, csak mivel azt lenne lehetõségem a nekem szimpatikus boltban venni, ezért szerettem volna ebbõl a márkából választani egy, az igényeimnek megfelelõ modellt, s a többi márkát annyira nem is nézegettem. Ki is néztem egy bringát, amit megvettem volna, és nem is problémáznék itt, de úgy alakult, hogy a nekem megfelelõ méretben már nem elérhetõ. Viszont szezonvégi leárazás-engedmények keretében most olcsóbban kaphatnék egy klasszisokkal jobb kerékpárt. Mivel nem igazán ismerem az országútikat, ezért dobtam fel a fórumban a kérdést: érdemes-e szerintetek ebbe beleugranom. Ha pl. te úgy gondolod, hogy inkább válasszak más márkából egy egyszerûbb (de az én szintemnek tökéletesen megfelelõ) modellt, aminek még az ára is sokkal barátibb, akkor mondd azt. Ha még esetleg tudnál is ajánlani valami konkrét típust, nagyon hálás lennék.

A boltban volt egy tavalyi/tavalyelõtti Trek gép. Sajna nekem méretben kicsi volt, de ha tudsz németül kérdezz rá náluk, hogy megvan-e még, mert elég jó áron volt.
Adok egy emilcímet, amin eléred õket: radleck kukac aon pont at
Nagyon korrektek és ha személyesen mész oda van ott egy magyar eladó srác is, õáltala még extra kedvezményt is lehet kapni.

üdv,
mad_a

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Én nemrég vettem külföldrõl Trek-et kedvezõ áron, korrekt eladótól (bolt), vadonatújonnan. Igaz, ez egy olcsóbb alapmodell, kiállított darab volt, 2007-es kiadás. A kérdésem is erre vonatkozna: 178 cm vagyok, eddig 56-os Mali Ironmant használtam, 120-as stucnival. Ez a Trek viszont csak 58-asban volt már, erre 100-as kormányszárat raktam, így kb. hasonló a kormány-nyereg távolság. Az 56-oson mégis mintha egy kicsit jobban éreztem volna magam. Lehet, hogy nagy nekem a váz?

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Nem ragaszkodom mindenáron a Trek-hez, csak mivel azt lenne lehetõségem a nekem szimpatikus boltban venni, ezért szerettem volna ebbõl a márkából választani egy, az igényeimnek megfelelõ modellt, s a többi márkát annyira nem is nézegettem. Ki is néztem egy bringát, amit megvettem volna, és nem is problémáznék itt, de úgy alakult, hogy a nekem megfelelõ méretben már nem elérhetõ. Viszont szezonvégi leárazás-engedmények keretében most olcsóbban kaphatnék egy klasszisokkal jobb kerékpárt. Mivel nem igazán ismerem az országútikat, ezért dobtam fel a fórumban a kérdést: érdemes-e szerintetek ebbe beleugranom. Ha pl. te úgy gondolod, hogy inkább válasszak más márkából egy egyszerûbb (de az én szintemnek tökéletesen megfelelõ) modellt, aminek még az ára is sokkal barátibb, akkor mondd azt. Ha még esetleg tudnál is ajánlani valami konkrét típust, nagyon hálás lennék.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

A technikai okot úgy értsétek, hogy a shop ahol venni szeretném az országútimat Treket meg Gepidát árul, és elõbbivel szimpatizálok jobban (nem Armstrong-mánia miatt, de ha nektek úgy tetszik, akkor legyen.). Most abba, hogy miért ahhoz a bolthoz ragaszkodok megint nem mennék bele, maradjunk annyiba, hogy elkötelezett Trek fan vagyok és semmi más márka nem létezik számomra. A Madone 4.7-es bicóról egyébként van valami véleményetek? Amúgy ma beszéltem velük és kicsit alkudtam az árból. 540 ezerért elvihetném. Szerintetek megérné?
Kicsit tartok a karbontól, mert olyanokat hallottam, hogy sérülékenyebb, kényesebb mint az alu és nem is fogja addig bírni. Igaz ez?

Nekem szerencsére elég közel van Ausztria és van a közelben egy elég jó bolt, ahol nagyon komoly országútikat lehet venni és tartanak nagyon sokfélét is készleten. (Cervelo, Colnago, Orbea és van Trek is). Õk adták el pl. a Colnago Ferrari 1-es sorszámú bringáját, amikor kijött 2 éve talán. Az ottani emberek véleménye szerint az alapabb (értsd 4000 USD alatti) Trek gépek váza elég gagyi és nem a külsejére értették, mert az valóban szép, bár gyakran találkoznak festési problémákkal. Náluk minden õsszel van egy road-show (az idén a Colnago gyár szervezi), ahol eljön a gyártó fogja a konkurens cég vázait és szétvágja õket valamit a saját vázát is, hogy "földi halandók" is bele tudjanak kukkantani a vázak belsejébe. Ilyenek alapján mondták õk, hogy belsõleg eléggé rossz konstrukciónak tartják a Trek bicajokat.
Ami biztos, hogy ár/érték arányban a legutolsók között vannak.

üdv,
mad_a

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Ez mindenesetre megnyugtató. Már amit a karbon tartósságáról írsz. A dolog egyébként még nincs eldöntve, pénteken v. szombaton megyek majd megpróbálni a bringát, csak elõtte szerettem volna kicsit tájékozódni a fórumon. Amúgy utána nézegettem és a Trek tényleg elég drágán adja a kerékpárjait a többi márkához képest. Ennyire presztízsmárka lenne? Csak a Tour sikerek miatt árazzák fel ennyire vagy van valami reálisabb oka is (megbízhatóság, szigorú minõségellenõrzés, örökélet garancia a vázra)?

Ha ilyeneket kérdezel, akkor megint megfogják kérdezni hogy miért pont trek.

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Ez mindenesetre megnyugtató. Már amit a karbon tartósságáról írsz. A dolog egyébként még nincs eldöntve, pénteken v. szombaton megyek majd megpróbálni a bringát, csak elõtte szerettem volna kicsit tájékozódni a fórumon. Amúgy utána nézegettem és a Trek tényleg elég drágán adja a kerékpárjait a többi márkához képest. Ennyire presztízsmárka lenne? Csak a Tour sikerek miatt árazzák fel ennyire vagy van valami reálisabb oka is (megbízhatóság, szigorú minõségellenõrzés, örökélet garancia a vázra)?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A karbon nem farad el, mint az alu, igy ha nem buksz vele, nem huzod tul a nyeregcsovet, valtobilincset, vagy nem dol fel valahol, akkor orok elet + 1 ev.

Persze ez azert az extrem konnyu vazakra azert nem igaz. (900g alatt mondjuk)

Ha Trek, hat Trek. Sokkal szebb, es biztos, hogy meg ez az olcsobb vaz is jobb, mint amivel Armstrong nyerte a Tourokat.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Brutál amit tud ez a Taurine. Ha nem a saját szemmel látnám el sem hinném..

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Oké, köszi. A láncot amúgy term. rendszeresen szoktam kenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha valami elkopik, csereled. ez nem ido hanem beletett kilometer fuggvenye. beallitgatni, szervizelni akkor kell amikor erzed hogy nem ugy mukodik ahogy ujkoraban.

amugy tartsd a nyomast a kerekben, olajozd a lancot, neha mosd le rola a koszt es kb ennyi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
tamaska, köszi szépen! Ezek szerint nem kell aggódnom amiatt, hogy a karbon váz nem bírja a strapát Elég brutális videók, azért. (Egyébként a bringa egyetlen egy méretben van már csak raktáron, ami elméletileg jó lenne nekem, gyakorlatilag majd a hétvégén kiderül, akkor hozzák le Pestrõl, h. megpróbáljam.)

Még azt szeretném megkérdezni a tapasztalt országútisoktól, milyen gyakran kell/ajánlatos szervizelni ezeket a kerékpárokat? Mennyit bírnak ki általában az Ultegra alkatrészek, a lánc, a csapágyak stb.? És persze, mekkora költséggel jár ezek karbantartása?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Kicsit tartok a karbontól, mert olyanokat hallottam, hogy sérülékenyebb, kényesebb mint az alu és nem is fogja addig bírni. Igaz ez?

Nem igaz.

amugy en is neztem regen ennek a Trek-nek asszem pont ugyanezt a modelljet [csak az kb 2 evvel ezelott volt], majdnem meg is vettem, csak nem volt a meretemben. rossznak semmikeppen nem mondhato, csak mivel Trek, kicsit draga. [en szemelyesen csak azert gondolkodtam el rajta, mert nagyker ar minusz 15% lett volna amit fizetek erte] viszont ha neked ez a szimpi, ebbol a boltbol akarod megvenni, es meg kapsz ra jo kis kedvezmenyt is, akkor azt mondom ugorj bele.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Hát ez is bitang szép, biztos kényelmes is, csak egyedül az izgat, vajon mennyire tartós. Ha ennyit költenék rá, a következõ 6-7 évben nem igen szeretnék új bringát venni. Amúgy a haverodnak nagyon jó tekerést kívánok, teljék sok öröme a kerékpárjában!

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
A haverom pár hete vett egy új trek karbon vázas outit hasonló összegért.A tipust nem tudom, valami tavalyi model, de a dizájn hasonló mint ezé, csak a fekete helyén piros. Ultegra váltók és karok, 105-ös hajtómû. bontrager kiegészítõk. A váz valami eszméletlen gyönyörû élõben, egy egész üveg jó vörös bort meg kellett innunk mire kigyönyörködtem magamat benne. A srác megszállott országútis, többszörös ironman, teljesen el van olvadva a bringa a komfortja, a geometriája, a kezelhetõsége-tõl. Pedig az ez elõtti alu vázas bringája se volt semmi. Azt mondja nem tud vele annyit menni, hogy megunja Feltöltött kép

A technikai okot úgy értsétek, hogy a shop ahol venni szeretném az országútimat Treket meg Gepidát árul, és elõbbivel szimpatizálok jobban (nem Armstrong-mánia miatt, de ha nektek úgy tetszik, akkor legyen.). Most abba, hogy miért ahhoz a bolthoz ragaszkodok megint nem mennék bele, maradjunk annyiba, hogy elkötelezett Trek fan vagyok és semmi más márka nem létezik számomra. A Madone 4.7-es bicóról egyébként van valami véleményetek? Amúgy ma beszéltem velük és kicsit alkudtam az árból. 540 ezerért elvihetném. Szerintetek megérné?

Cujo

Cujo

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja ezen en is pislogtam.

ha mindegy melyik csak trek legyen az nem technikai ok, hanem szerelem, de akkor azt mondd :)

RAUH-Welt
B E G R I F F