A technikai okot úgy értsétek, hogy a shop ahol venni szeretném az országútimat Treket meg Gepidát árul, és elõbbivel szimpatizálok jobban (nem Armstrong-mánia miatt, de ha nektek úgy tetszik, akkor legyen.). Most abba, hogy miért ahhoz a bolthoz ragaszkodok megint nem mennék bele, maradjunk annyiba, hogy elkötelezett Trek fan vagyok és semmi más márka nem létezik számomra. A Madone 4.7-es bicóról egyébként van valami véleményetek? Amúgy ma beszéltem velük és kicsit alkudtam az árból. 540 ezerért elvihetném. Szerintetek megérné?
Kicsit tartok a karbontól, mert olyanokat hallottam, hogy sérülékenyebb, kényesebb mint az alu és nem is fogja addig bírni. Igaz ez?
Nekem szerencsére elég közel van Ausztria és van a közelben egy elég jó bolt, ahol nagyon komoly országútikat lehet venni és tartanak nagyon sokfélét is készleten. (Cervelo, Colnago, Orbea és van Trek is). Õk adták el pl. a Colnago Ferrari 1-es sorszámú bringáját, amikor kijött 2 éve talán. Az ottani emberek véleménye szerint az alapabb (értsd 4000 USD alatti) Trek gépek váza elég gagyi és nem a külsejére értették, mert az valóban szép, bár gyakran találkoznak festési problémákkal. Náluk minden õsszel van egy road-show (az idén a Colnago gyár szervezi), ahol eljön a gyártó fogja a konkurens cég vázait és szétvágja õket valamit a saját vázát is, hogy "földi halandók" is bele tudjanak kukkantani a vázak belsejébe. Ilyenek alapján mondták õk, hogy belsõleg eléggé rossz konstrukciónak tartják a Trek bicajokat.
Ami biztos, hogy ár/érték arányban a legutolsók között vannak.
üdv,
mad_a