Egy 50-es lánctányér hány km-t bír kb. /Alumínium/ Persze tudom, hogy sokmindentől függ, de éveket elvan, vagy azért használódik az is rendesen. Kb 4-5000km évente amit megyek, nyilván a kistányér is használva van. Eddig nem bringáztam rendszeresen, csak városban hulladék gépekkel, ezért nem tudom.
A kistányér többet van használva valamennyivel és a láncot 0,75-nél cserélem. Elég volna 1-nél cserélni?
én le szoktam venni a láncot 0.75-nél, így a fogsort sem nyúzza annyira, volt olyan sorom ami 20.000 km-t bírt így, értelemszerűen a hajtómű lánctányérjai ennél jóval többet elmennek. ha jól tudom időben cserélve a láncot, egy fogaskoszorú elmegy 2-3 lánccal, egy lánctányér a hajtóművön is kihúzza 2-3-4 fogaskoszorúval.
inas: crud roadracer 2-esem volt egy darabig (pontosabban meg is van, de lusta vagyok felrakni, inkább nyúzom a dolgozóbajárós bicajt, ha olyan az idő) annak valahogy jobb volt a rögzítése. viszont gondolom ez is ugyanúgy véd a vízfelverődés ellen, azzal kapcsolatban meg voltam elégdve vele.
(az hiszem, még egy pár tartalék is van valahol elfekvőben, hiába, ez az átka, ha az ember ilyen 'spájzolós' típus meg is kéne hirdetnem ha megtalálom)
csimpy módosította - 2016. december 30. - 12:43