Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Néztem ezt, de azt írták kemény.
Na akkor majd jól kipróbálom. A fékhatás milyen, lassít rendesen?
Ennyiért, ha jól fog, veszek egy szatyorral.:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://www.bikemarke...eszlet&tid=5050

Szerintem ez az, bármit is írnak, nekem pár hét alatt úgy elkopott, hogy állítani kellett a bowdenen.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Köszi, neten nem nagyon találok csak keményet, majd benézek pár boltba.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Éppen válaszoltam volna az elõzõ helyen, mire kitörölted. Szóval, én a nyáron vettem, talán Acor név alatt (szerintem még sok más néven is lehet vele találkozni) fékpofát, ami valami hihetetlen gyorsan kopik, ezért garantáltan nem eszi a felnit, cserébe kb. negyed annyiba kerül, mint a legolcsóbb Shimano.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Tudtok ajánlani valami puha fékpofát nekem? A mostani gondolom elöregedett és megkeményedett, a mai tekerésnél is zabálta a felnit, a pofán apró alu forgácsok voltak. Ki is kötöttem a hátsóféket, hogy véletlenül se tudjak vele fékezni, annyira zavaróan karistolt. Az outival szinte csak síkon megyek, nem kap tartós lejtõt, nem sokat fékezek, nem nagyon szempont a kopás inkább jól fogjon és ne egye a felnit. Régi 105-ösöm van araya felnivel, a Zasszonyén meg exage fék ambrosio elit felnivel.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Köszi, közben megnéztem a Merida honlapot és meglepve látom, hogy van a Road Ride vonal, meg a Road Race (hosszabb felsõcsõvel, rövidebb homlokcsõvel) és mind a kettõben van 880, 901 stb., eddig azt hittem, hogy a 880, 901, 903 vázaknak van a túrázósabb geometriája és attól felfele meg a sportosabb.

rosszul tudtad. Ahhoz képest, hogy meridás vagy ez nem egy korai felismerés-:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Köszi, közben megnéztem a Merida honlapot és meglepve látom, hogy van a Road Ride vonal, meg a Road Race (hosszabb felsõcsõvel, rövidebb homlokcsõvel) és mind a kettõben van 880, 901 stb., eddig azt hittem, hogy a 880, 901, 903 vázaknak van a túrázósabb geometriája és attól felfele meg a sportosabb.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai, ha már itt vagy, nem tudod, hogy a Merida 880-nak ugyanaz a geometriája, mint a 901/903-nak, és hogy a villát leszámítva, megegyezik-e a váz?

Úgy tudom ugyanaz a geoja, és teljesen megegyezik a váz is a festést leszámítva (nekem a 903-as villája van benne, amit külön lehet nagy tételben rendelni a merida gyárból, mert a 880-as vázak valamiért villa nélkül jutottak el ide Kecskemétre...Mellesleg ugyanezt a villát rakják a Specialized Langster bringákba, ugyan ott készülnek.).

Amúgy a 880 geoja eléggé egy aurea mediocritas geo akar lenni, rengeteg olyan vázat találtam amik +- 0,5 fok eltérést mutattak egyes paramétereikben, a többi pedig egyezett.

Szerk.: Nem is tudtam, hogy volt 850-es váz..Nemrég megismerkedtem pesten egy outis leányzóval, aki olyan vázzal teker.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ja, tényleg... errõl olvastam valami olyasmit, hogy le kell ragasztani?! És ha véletlenül túl váltok, akkor álljak meg szerelni?

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

ifi sor 15-ös, elég az oda. Nem fogják lézerrel mérni hogy hány mm-t tekersz egy pedálfordulattal (gondolom...)

Elég ha fizikailag meggátolja a használatát.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
kiskubai, ha már itt vagy, nem tudod, hogy a Merida 880-nak ugyanaz a geometriája, mint a 901/903-nak, és hogy a villát leszámítva, megegyezik-e a váz?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Hol tudnék 16-os fogaskerékkel kezdõdõ 8-as kazettás sort szerezni?

ifi sor 15-ös, elég az oda. Nem fogják lézerrel mérni hogy hány mm-t tekersz egy pedálfordulattal (gondolom...)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sehol. Max összerakhatsz egyet. De az is kérdés, hogy befér-e a vázba. Inkább a hajtómû lánckerekeivel játssz, hogy megfelelj a szabályoknak.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Arra azért figyelj oda, hogy van olyan váz, ahol már a 13-al kezdõdõ se fér el.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

szocsek

szocsek

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Nekem is Sorával szerelt outim van és a nagyobb emelkedõkön bizony megszenvedek igaz nem vagyok egy hegyimenõ:)
Az 50-34-es hajtómûvel mennyivel lenne könnyebb?

ég és föld!!! én öreglegény vagyok, és sosem voltam "profi" bringás. Felmentem a Normafához, a tihanyi Apátsághoz, meg a XII.ker Csaba utca tetejére is a 39-25 áttétellel - de ez már nevetséges kínlódás volt nekem. A 34-25-el ugyanez sokkal könnyebb, és emiatt gyorsabb is egy olyannak, mint pl. én vagyok. Nekem nagyon bejött a compact.
Megfontolandó lehetõség még, hogy kapható hátulra is "könnyítés": legalábbis a 105-ösnek és az Ultegrának van 12-27-es, illetve 12-28-as hátso fogaskerék-koszorúja. A Sora lehetõségeit nem tudom, de a www.shimano.com-on megkeresheted.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
egyszerû osztás:

39/23:1,69______34/23:1,47
39/25:1,56______34/25:1,36
39/27:1,44______34/27:1,26
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Eleg jelentosen. 34x23 az kb. ugyanaz, mint a 39x27

minerel

minerel

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

A Merida RoadRace 880-ról és a Dema-Alvito-ról mi a véleményetek?

Nekem is 880-as van de nem gyári. Én raktam össze. 880-as váz, full 105 szett, rs30 kerekek... Kényelmes váz, szerintem nincs gond vele. Túrázni teljesen jó.
Feltöltött kép

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Egy évig volt egy 880-asom (2005-ös, ha jól emlékszem). Semmi baj nem volt vele, a Sora szett OK, súlya rendben (ebben a kategóriában jó), a geometriát jónak éreztem (de persze nem vagyok egy versenyzõ...); fék, kerék korrekt; és még dögösen is nézett ki.
Ha kezdõ vagy és nem túl erõs, és hegymenetben is kell menned, akkor azt gondoljad meg, hogy bírni fogod-e az elöl 53/39-es hajtómûvet. Én csak emiatt cseréltem le a gépet - elõször egy tripla Tiagrás-ra, aztán 50/34-es compact hajtómûvesre. De mind Merida volt utána is, a márka szerintem nagyon jó, megbízhatsz benne.
A Dema-t nem ismerem, passz.

Nekem is Sorával szerelt outim van és a nagyobb emelkedõkön bizony megszenvedek igaz nem vagyok egy hegyimenõ:)