Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
vitathatatlan elõnye viszont a kinézete, ékszerként virít a vázon.

Nomeg a súlya.
Jól láttam hogy a nokonhoz nem adnak teflonos bovdent?/belsõt/-mert az alihoz teflonos jár ami kb 500 huf ha pótolni kell.
Kb mennyi ideig használtad a nokont?
A teflonszál nem adta meg magát?

Nagy tartóstesztet ne várj tõlem, hisz legtöbbet csak esõmentes idõben tekerek, mert utálok sarazni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem volt nokonom, kicsit csalódás volt, mert állandóan recsegett, WD40eznem kellett, ami meg jól összeszedte a port, vitathatatlan elõnye viszont a kinézete, ékszerként virít a vázon. alligator-ral én is szemzek, kiváncsi vagyok milyen lesz, majd beleolvasok a bovdentopicba.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
[quote name='Jettison']apropó nokon. használ valaki ilyet?

Én nemrég szerváltam alligator i link bovdenszettet.
A normál nokonhoz/van karbonos verzió is/ képest könnyebb.
Mindkét rendszer hasonló elven mûködik, az eltérés a bovden külsõ szemekben van.
Egyelõre nem tudtam letesztelni, majd ha az idõjárás is engedi.
Hogy mennyit fog bírni azt sajna elõre nem tudom.
Nemsokára irok véleményt a bowden topikba
Árban nagyjából azonos a nokonnal.

"mert elegem van a szétszaródott bowdenvégekbõl." -ha csak ez a bajod akkor ne vegyél nokont, mivel lehet kapni jó minõségû bovdenvéget amely tartja is a külsõt. Én avidot használtam ami jónak bizonyult.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

apropó nokon. használ valaki ilyet? én most tervezgetem legalább egy fékszett beszerzését, mert elegem van a szétszaródott bowdenvégekbõl. szóval ha valaki tudna véleményt mondani róla nagyon örülnék. pláne ha valami olcsó beszerezhetõséget is tudna.
régebben volt szó conti gp4000-es gumikról. hogy lehetne többesben rendelni és akkor olcsóbb lenne. van erre igény mostanság? én benne lennék.

GP4000s-bõl nekem még van. De ha városban is akarod használni amire kell, akkor a Michelin Krylion Carbon pont ugyanolyan jó. olcsóért megkapod, keresd a kiralylacko-t a piactéren. Van neki Pr3 race is, bár nekem az nem jön be.

Fék nem lesz merevebb, az olyan amilyen. Inkább a madzagolásra gondoltál. Bovdenház a fontos, és az, hogy a bovden súrlódása kicsi legyen. Az sem hátrányos, ha nem túl hosszú a bovdenház. A bovden nem nyúlik olyan könnyen, általában nem azzal van a baj.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ha lenne rá pénzem, csak azt venném..de nincs :(
szóval marad a szálírány, meg az évenkénti csere..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
apropó nokon. használ valaki ilyet? én most tervezgetem legalább egy fékszett beszerzését, mert elegem van a szétszaródott bowdenvégekbõl. szóval ha valaki tudna véleményt mondani róla nagyon örülnék. pláne ha valami olcsó beszerezhetõséget is tudna.
régebben volt szó conti gp4000-es gumikról. hogy lehetne többesben rendelni és akkor olcsóbb lenne. van erre igény mostanság? én benne lennék.

vegyél szálirányos bovdenkülsõt, az frankó!
nekem is az van montin váltáshoz, és fékhez is.o.utin is az lesz..
vagy van a csillagászati Nokon....
váltás:
http://www.bike24.co...2d46b0b76c239d5
fékezés:

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
nekem a 10sp-es 105ös fékváltókarom csinálta ugyanezt, az is 3tányérhoz is jó. Fogja és néha gondol egyet és beragad nagytányérnál. próbáltam én mindent elhihetitek. nem most elõször látok ilyet. de valami belül nem stimmel. a sh azt mondja, hogy az alsó kettõre kell beállítani a két tányért. így is volt, be is ragadt. persze nem új korában. aztán 3-4. alkalom után meguntam és beállítottam felsõ kettõre. így van alul még egy váltási lehetõség, ami üresbe vált. persze a váltó nem megy lejjebb, mert ugye a határoló megfogja.

Sosem vágtam a váltóállítást... kifûztem a bowdent... kéttányéros hajtómûvem van, de a váltókarom három lánctányérhoz (is) jó.
Beállítottam a váltót a kistányérra úgy, hogy a lánc 2 mm-re legyen a belsõ láncterelõtõl, aztán befûztem a bowdent... úgy is kipróbáltam, hogy középsõ fokozatban, és úgy is, hogy legkisebb fokozatban van a váltókar, de sehogy nem tudok felváltani a nagytányérra a bowden befûzése után.

Mit csinálok rosszul?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
vegyél szálirányos bovdenkülsõt, az frankó!
nekem is az van montin váltáshoz, és fékhez is.o.utin is az lesz..
vagy van a csillagászati Nokon....
váltás:
fékezés:

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Persze, egy jobb minõségû bovden nem nyúlik annyira. Pár száz forintos tétel egy jó bovden, de megéri a plusz pénz a jobb minõségért.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
rövid ideig volt egy bringám, amin a legnagyobb név a sh sora volt (váltórendszer): nna azon olyan fos fékbowden volt, hogy elég volt neki pár 100 m lejtõ, azaz néhány hosszabb fékezés, és azonnal "berágott", a fékpofa nem teljesen ugrott vissza

(noname hajtómû úgy hajlott, hogy 13-assal végzõdõ soron a 15-ös fogaskereken bele lehetett - erõlködés nélkül - hajtani a láncot az átdobóba)

nna azoknál csak jobb lehet bármilyen fék

bucman

bucman

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
BUÉK mindenkinek!:)

Szerintetek mennyire befolyásolja a bowden milyensége a fék "nyúlósságát"? Lehet érezhetõen merevebb a fék egy jobb,drágább bowdennel?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Sikert arattam! :D
Nagyon büszke vagyok magamra! Köszi a segítséget mindenkinek!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
bowdenvégálláscsavar

a külsõ csavar szabályozza a végállást a nagytányéron

a shimano weblapja most vmiért nem megy de a tech docs tele van ilyenekkel

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Sosem vágtam a váltóállítást... kifûztem a bowdent... kéttányéros hajtómûvem van, de a váltókarom három lánctányérhoz (is) jó.
Beállítottam a váltót a kistányérra úgy, hogy a lánc 2 mm-re legyen a belsõ láncterelõtõl, aztán befûztem a bowdent... úgy is kipróbáltam, hogy középsõ fokozatban, és úgy is, hogy legkisebb fokozatban van a váltókar, de sehogy nem tudok felváltani a nagytányérra a bowden befûzése után.

Mit csinálok rosszul?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

@pumpikutya: Ez a szem szerintem nem jo neked semmire. Bilincses valtokar tartot neki.
Hogy 2010-ben hol tudsz ilyet szerezni, az mar nehezebb kerdes. Matuz?

Elvileg minden normális kerékpárboltban kell lennie. Ha éppen nincs, héten belül hoznak a nagykerbõl.
600AX váltókaroknak ilyen a felfogatása- aerodinamika mindenekfelett! :)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
vágom, köszi..ötlet elvetve! :)

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

az aljas dolog lenne, ha egy shimano-s bringára campa fékeket tennék?? :icon_roll

Nem aljas, hanem sz**. :) Campan a gyorskioldo a fekkarnal van, Shimanonal a feken. Ergo nem lesz gyorskioldod. Ritkan kell, de azert hasznos.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
az aljas dolog lenne, ha egy shimano-s bringára campa fékeket tennék?? :icon_roll

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Pro Bike Gear: Vegallas csavar lehet rosszul beallitva.
Pontosan nem vagom milyen kilincsmu van a valtokarodban, de altalban oldaskor is egy kicsit feszit a bovdenen, mielott kiszabadul a pocok.
Szoval ha most gitarozni lehet a valtobovdenen, akkor allits a csavaron, vagy a bovdenhossz "finomhangolon" (altalaban az alsocsovon ahol regen a valtokarok voltak)

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás

Köszi, de tényleg 8-as kéne. Egyébként a hajtómû lánctányérjainak a fogszámával kezdtem számolgatni... azzal fogok variálni.

Más: tegnap görgõzés közben felváltottam nagytányérra, és nem tudok leváltani. Nem bírom benyomni a hüvelykemmel a lefelé váltó gombot.
Mit csináljak?

Miche szerintem gyárt sokfélét (Patai Szabó).

Nekem így volt tavaly egy nagytányéros versenyem. :D Szerintem tekergesd meg kicsit a végállást állító csavart, ha nem ugrik vissza, akkor fûzd ki a bowdent...