Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A fixik ára tényleg nagyon durva.

Szakadt, kokány, országui vázzal épített bringákért kérnek 50-60-70 ezer forintokat.

Én csak ámulni tudok ezeken.

tudod a divat felveri az árakat :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
A fixik ára tényleg nagyon durva.

Szakadt, kokány, országui vázzal épített bringákért kérnek 50-60-70 ezer forintokat.

Én csak ámulni tudok ezeken.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

@Exile:
Nem kell kepernyot menteni, egy ideig meg latszik az aukcio.
http://cgi.ebay.com/...emZ230428645915

Nem kicsit regi, raadasul nagyon kis meretu vaz.
Raadasul kenytelen a vevo ertemenni, az elado irta, hogy nem postazza.
Szvsz nem csoda, hogy 1 szem bid volt.

Ave:

Pont az én méretem lenne, ha monti lenne...
Gagyinak nevezted, de legalább gagyi áron is adják, ellentétben azzal, amivel itt próbálkoznak egyesek... (Szvsz. Bloke levette, hogy mire céloztam. Bár megvenni végül is nem kötelezõ...)
Elmenni érte nyilván nem tudnék, akkor se ha kint lennék, csak példának hoztam. De találtam Look karbon vázat is, 206,5-nél tart most, + 50$ UPS ground shipping. Biztos te is megtalálod, úgyhogy inkább mutatok mást:
http://www.performan...3_20000_1507526
És ennek a hálózatnak az ország minden részén van boltja, ahová kérésre kiszállítják.
Na most vesd ezt össze a fixiváz-kínálattal a mi Piacterünkön...
Remélem, kitart még az akció, mire megyek (mert nem viccbõl nézegetem ezeket), akkor megkoplalok egyet a napidíjon...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
matuznál guberálhatsz magadnak kb 2sör áráért

szerk: most látom h fvkar kell. az már nem két sör, de lehet abban is tudna segíteni, viszont nézd meg rendesen ha nála vásárolsz.

Sziasztok!
Hol lehetne Shimano STI 7 vagy 8 sebességes fékváltókart kapni országúti bicóhoz? Sehol nem találok! Ha valaki tud valami jó helyet megköszönném!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Hol lehetne Shimano STI 7 vagy 8 sebességes fékváltókart kapni országúti bicóhoz? Sehol nem találok! Ha valaki tud valami jó helyet megköszönném!

Ha beírod a google-ba, hogy "8 sebességes országúti fékváltókar", kapásból találsz hármat az itteni apróhirdetõben is.

progbalu

progbalu

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Exile:
Nem kell kepernyot menteni, egy ideig meg latszik az aukcio.
http://cgi.ebay.com/...emZ230428645915

Nem kicsit regi, raadasul nagyon kis meretu vaz.
Raadasul kenytelen a vevo ertemenni, az elado irta, hogy nem postazza.
Szvsz nem csoda, hogy 1 szem bid volt.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
30ért adtam el colombus neuron csõszettes vázat villával (1780+690gr) kb fél éve, nem hiszem hogy sokkal többért is elment volna

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Elnézést az offért, a fixi topicban lenne a helye, de ha már itt kérdezte a vízszintes papucsos vázat a topictárs...

Egy kis bosszantás: tegnap ránéztem az e-bayre, éppen lejárt ez az aukció, gyorsan lementettem a képernyõt:
http://imgfrm.index...._0007086458.jpg
Double butted Fuji váz villával 1 dollárért. A "horizontal dropouts"-t ugyan kissé szabadon értelmezi az eladó, de azért használható lenne. Közben itthon egy garnitúra újrahasznosított bádogbiliért nem átallanak 35e-t kérni egyesek, merthogy vízszintes papucsos, és a fixi úgyis divat...

Fuxi, vegyél olyan Velvártos fixi vázat (42e, 4130 Cr-Mo, 2,42 kg, új), aztán, ha bejön, veszek én is... :-)

Ez nagyon igaz, pár éve komplett bringát vettem Reynolds 531 vázzal 20-ért.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Sziasztok!

Elnézést az offért, a fixi topicban lenne a helye, de ha már itt kérdezte a vízszintes papucsos vázat a topictárs...

Egy kis bosszantás: tegnap ránéztem az e-bayre, éppen lejárt ez az aukció, gyorsan lementettem a képernyõt:
http://imgfrm.index...._0007086458.jpg
Double butted Fuji váz villával 1 dollárért. A "horizontal dropouts"-t ugyan kissé szabadon értelmezi az eladó, de azért használható lenne. Közben itthon egy garnitúra újrahasznosított bádogbiliért nem átallanak 35e-t kérni egyesek, merthogy vízszintes papucsos, és a fixi úgyis divat...

Fuxi, vegyél olyan Velvártos fixi vázat (42e, 4130 Cr-Mo, 2,42 kg, új), aztán, ha bejön, veszek én is... :-)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Semmi bíztató:D
DE hát véglis nekem csak a városba kell...15ezerért kínálnak nekem egy 55-ös méretû Mali gyártmányú Oria TT csöves "nyers" bringát...
Ugye se festés,se kilométer.
Vajon milyen súlyba lehet úgy a váz?
A 0.9 mm falvastagság azért elég sok szerintem,meg annak sem örültem mikor olvastam hogy az alsó kategóriás gépeket építették anno belõlük.

Én annak idején lemértem az ilyen csövekbõl készült vázamat, nem tudnék pontos adatot mondani, nehéz. Baleset miatt lecseréltem, Reynolds 531 csöves vázra, látványosan könnyebb volt.

progbalu

progbalu

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Szia!
És 8-ast már könnyen találok? Megpróbálom!
Köszönöm!

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

Huuu, a TT a hires vizvezetekcso. :) 0.9mm vegig, semmi huzas.
Ez volt a legolcsobb csoszett a maga koraban, ugy remlik.

Semmi bíztató:D
DE hát véglis nekem csak a városba kell...15ezerért kínálnak nekem egy 55-ös méretû Mali gyártmányú Oria TT csöves "nyers" bringát...
Ugye se festés,se kilométer.
Vajon milyen súlyba lehet úgy a váz?
A 0.9 mm falvastagság azért elég sok szerintem,meg annak sem örültem mikor olvastam hogy az alsó kategóriás gépeket építették anno belõlük.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Vegyel 8-ast, tokeletes vele. (A regi 8-asok legalabbis)
A 7-esrol 8-asra ugy leptek, hogy szelesedett a hatso tengely, a fogak tavolsaga nem valtozott.

progbalu

progbalu

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!
Hol lehetne Shimano STI 7 sebességes fékváltókart kapni országúti bicóhoz?
Elõre is köszi!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Akkor jól gondolom,hogy az Oria TT csöves váz is a nehezebb kategória?

Huuu, a TT a hires vizvezetekcso. :) 0.9mm vegig, semmi huzas.
Ez volt a legolcsobb csoszett a maga koraban, ugy remlik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Jól gondolod, alsó kategóriás bringák készültek ezekbõl. De hogy ne csak rosszat mondjunk az Oria csövekrõl, Francesco Moser 1 órás világcsúcs gépe is Oria csövekbõl készült.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

Oria többnyire szörnyen nehéz, van pár jó csõszettjük, ritka. Columbus MAX/EL/SL/SLX/TSX/MS, vagy pl. Reynolds 531 - ezek könnyebbek. Columbus Cromor, Aelle viszont már szintén nehezek. Ha könnyût akarsz, annak ára van, de balektól vehetsz olcsón is. :) Papucsnál arra figyelj, hogy lehessen benne elõre-hátra pozícionálni a kereket, ez a lánc miatt fontos lesz, de ez a régi acél vázaknál nem probléma, alunál van, hogy egy helyre tudod csak tenni a kereket.
angolul: http://www.equusbicy...lumbuschart.htm

Akkor jól gondolom,hogy az Oria TT csöves váz is a nehezebb kategória?

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Oria többnyire szörnyen nehéz, van pár jó csõszettjük, ritka. Columbus MAX/EL/SL/SLX/TSX/MS, vagy pl. Reynolds 531 - ezek könnyebbek. Columbus Cromor, Aelle viszont már szintén nehezek. Ha könnyût akarsz, annak ára van, de balektól vehetsz olcsón is. :) Papucsnál arra figyelj, hogy lehessen benne elõre-hátra pozícionálni a kereket, ez a lánc miatt fontos lesz, de ez a régi acél vázaknál nem probléma, alunál van, hogy egy helyre tudod csak tenni a kereket.
angolul: http://www.equusbicy...lumbuschart.htm

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok,
A fórumon újonc vagyok, azonban az apróhirdetéseket hosszú ideje rendszeresen böngészem. A fiximnek szeretnék új vázat találni (a jelenlegi nehéz, öreg és rozsdásodik).
Vannak vázak melyek megtetszenek, de sajnos nehéz megtalálni az ideálisat, mert vagy a mérete nem stimmel (53-54es körül keresek), vagy a súlyával nem vagyok elégedett vagy éppen nem az az árkategória, amelyben gondolkodom. De gyakran az a probléma, hogy hiányosak az ismereteim a váz anyagát illetõen, és nem tudom eldönteni, hogy az adott váz megéri-e annyi pénzért vagy sem?
Szeretnék egy kis iránymutatást kérni. Például az alábbi hirdetésbõl az oria special csöves érdekelne:

http://piacter.bikem...t=277097&cat=57
(a méret ugyan sajnos kicsit kisebb)
Nos, például az oria special csövekrõl mit kell tudni? (és a gipemme papucsról?)
Illetve, ha van javaslatotok, hogy milyen vázakat keressek elsõsorban, mire figyeljek a keresés során, szívesen fogadom:)!

Elõre is köszönöm!

Keress rá itt a fórumban, már volt többször téma. Ha a súly fontos, akkor az Oria csövest ne vedd meg (nekem is van egy). Itt van egy pár adat.

http://mitglied.mult...tii/technik.htm