Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Mindenesetre azért köszönöm a segítõkészségedet,hátha tud még majd valaki,valami okosat mondani.

egy oldallal lapozz vissza, ott a link

régi váz esetén mindig center-to-centerben történt a mérés és akkor nem voltak slooping vázak

milyen váz az 56-os?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de nyugodtan olvass vissza ebben a topikban, van egy csomo ilyen es ehez hasonlo kerdes, meg ra valasz is. es akkor nekunk se kell mindent 26szor leirni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Mindenesetre azért köszönöm a segítõkészségedet,hátha tud még majd valaki,valami okosat mondani.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Köszönöm,szélsõ határ lehet akár 56cm,tudom h nem volna az igazi,de lenne egy jó vétel minõség/ár arányában.Megfelelõ ha esetleg rövid stucnival kompenzálom a hosszabb csõméretet?

Beírtam keresõbe és néztem pár vázméretet,a legtöbb magyar oldalon azt olvastam,hogy nekem elvileg jó az 56-os vázméret.Arra lennék kíváncsi,hogy ez megállja a helyét a régi geometriáknál is,vagy az újabb,ejtett csövû vázaknál érvényes e a táblázatban megadott értékek?

56 is jo lehet, foleg hogy nem minden gyarto meretez ugyanugy. lehet egyikbol 56os kell masikbol 54es. ugyanakkora stucnival.

regi vazakkal kapcsolatban nem tudok tanacsot adni, olyanom sose volt, es nagyjabol kimentek a divatbol mire komolyabban foglalkozni kezdtem az orszaguti bringazassal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Egyszer én is végigcsináltam a competitivecyclist kalkulátorát, és ha jól emlékszem külön felhívják a figyelmet, hogy nagyon pontosan kell mérni, lehetõleg valakinek a segítségével. Ha sacc/kb adatokat írtok be, nagyon ne csodálkozzatok ha hülyeségek jönnek ki.

ja másodszorra jó lett (miután nem néztem az ülõ embert állónak :))

és igazolta amit kitaláltam már magamnak, hogy az 52-es speci roubaix pont jó lesz :)

illetve ami még furcsa nekem hogy 70 cm középcs - ülõlap távot ajánl, amivel viszont kb nem tudnék tekerni, évek óta 73-74 centin ülök (77-es belsõ lábhossz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Köszönöm,szélsõ határ lehet akár 56cm,tudom h nem volna az igazi,de lenne egy jó vétel minõség/ár arányában.Megfelelõ ha esetleg rövid stucnival kompenzálom a hosszabb csõméretet?

Beírtam keresõbe és néztem pár vázméretet,a legtöbb magyar oldalon azt olvastam,hogy nekem elvileg jó az 56-os vázméret.Arra lennék kíváncsi,hogy ez megállja a helyét a régi geometriáknál is,vagy az újabb,ejtett csövû vázaknál érvényes e a táblázatban megadott értékek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
54cm

RAUH-Welt
B E G R I F F

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hirtelen nem találtam,tudnátok esetleg segíteni,hogy mégis mekkora vázban gondolkodhatom?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a canyon lapján is van méretkalkulátor....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
ÉN aki 177centi vagyok,mekkora méretet tudnátok ajánlani régi outi vázból?
Szélsõségek is érdekelnek(legkisebb-legnagyobb méret).
Elõre is köszönöm.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ilyen vázat biztos nem fogsz találni. 60as vázhoz biztos nincs 42es felsõcsõ, az viccesen kicsi lenne. minimum 57-58as kell (c-c)

Hali!

Nekem a három fitben három eltérõt mutatott.
A felsõ csõ 41,9-43,1-ig; üléscsõ középtõl-középig 58-58,5 ( french fit ); üléscsõ középtõl tetejéig 59,7-60,2 ( french fit ). Úgy vettem észre, hogy kb. 1 cm centi van a háromféle fit között esetemben.
Konklúzió: eltaláltátok a számomra alkalmas bringa nagyságát. Sör rendel.:)
Köszönöm!

Üdv:
forob

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Egyszer én is végigcsináltam a competitivecyclist kalkulátorát, és ha jól emlékszem külön felhívják a figyelmet, hogy nagyon pontosan kell mérni, lehetõleg valakinek a segítségével. Ha sacc/kb adatokat írtok be, nagyon ne csodálkozzatok ha hülyeségek jönnek ki.

ezt én is tapasztaltam

- egyáltalán nem mindegy hogy mondjuk farmerben mérsz belsõ lábhosszt, mérõszalaggal, vagy (ahogy kell) berántasz csontig egy vízszintes vmit és úgy mérsz
- segítség nélkül a karhossz és alsókarhossz mérést lehet még centikkel elba@@ni
- felsõtest (vállig) is mérhetõ egyenes háttal, vagy összegörnyedve: eltérés 4-5 cm is lehet

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
lehet hogy 32 cm a stucc? :))

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Hali!

A felsõ csõ 41,9-43,1-ig; üléscsõ középtõl-középig 58-58,5 ( french fit ); üléscsõ középtõl tetejéig 59,7-60,2 ( french fit ). Úgy vettem észre, hogy kb. 1 cm centi van a háromféle fit között esetemben.
Köszönöm!

Üdv:
forob

valami méretet Te sem jól sztem...:)
a 60-as vázméret ok lehet, de annak a felsõcsõnek is vhol inkább 60 cm körül kéne lenni az a 42-43 cm vmi gyerekméret...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hali!

Köszönöm!

Üdv:
forob

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

érdekes hogy a 3féle (fit) beállítás közt van vagy 4 cm vázméret különbség

Ami azert ugye vicces, nem? :) Es miert csak 3 fele "fit" van? Lehetne akar 5 is, miert is ne? :wtf:

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
érdekes hogy a 3féle (fit) beállítás közt van vagy 4 cm vázméret különbség

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

>71-73 cm közti top tube.
Ilyen bicikli szerintem nincs a foldon, valami bemeno adatot elirtal szerintem.

jaja kösz
közben rájöttem
a msodik értéket(trunk) a földtõl mértem állva...:)

és így már korrekt (52,6-és 54,2 közti értékeket ad)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>71-73 cm közti top tube.
Ilyen bicikli szerintem nincs a foldon, valami bemeno adatot elirtal szerintem.