Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

fuxi

fuxi

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok,
A fórumon újonc vagyok, azonban az apróhirdetéseket hosszú ideje rendszeresen böngészem. A fiximnek szeretnék új vázat találni (a jelenlegi nehéz, öreg és rozsdásodik).
Vannak vázak melyek megtetszenek, de sajnos nehéz megtalálni az ideálisat, mert vagy a mérete nem stimmel (53-54es körül keresek), vagy a súlyával nem vagyok elégedett vagy éppen nem az az árkategória, amelyben gondolkodom. De gyakran az a probléma, hogy hiányosak az ismereteim a váz anyagát illetõen, és nem tudom eldönteni, hogy az adott váz megéri-e annyi pénzért vagy sem?
Szeretnék egy kis iránymutatást kérni. Például az alábbi hirdetésbõl az oria special csöves érdekelne:

http://piacter.bikem...t=277097&cat=57
(a méret ugyan sajnos kicsit kisebb)
Nos, például az oria special csövekrõl mit kell tudni? (és a gipemme papucsról?)
Illetve, ha van javaslatotok, hogy milyen vázakat keressek elsõsorban, mire figyeljek a keresés során, szívesen fogadom:)!

Elõre is köszönöm!

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Egy 20mm széles felnire kényelmesen, jól használhatóan fel lehet rakni egy 28mm széles gumit? A gumi egy Continental Contact, városban használnám. Most 37 széles van rajta. Keskeny lesz? Belsõ lehet hogy nem lesz jó?

A felni jó lesz, a belsõre lehet, hogy rá van írva a méret, de szerintem ezt már elég nehéz lenne betuszkolni.

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
Egy 20mm széles felnire kényelmesen, jól használhatóan fel lehet rakni egy 28mm széles gumit? A gumi egy Continental Contact, városban használnám. Most 37 széles van rajta. Keskeny lesz? Belsõ lehet hogy nem lesz jó?

swn

swn

vendég

• fórumtag
  • 116 hozzászólás
Leírják az oldalon a 3 méretezést: Competitive - aerodinamika, profik választása ('direkt kisebb váz'), Eddy, French - klasszikus beállítások.
Whist: szerintem jó lesz az 56-os.
Bikertigger: 73-74 cm montin jó lehet, országúton kényelmesebb az alacsonyabb nyereg és a stoplit is érdemes a sarokhoz közelebb tenni, így nem zabálja a vádli a vért a comboktól (!). Máris nyertél 3 centit és biztos, hogy nem fogsz spiccelve tekerni. :)

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Kipróbálni nem tudom,innen néztem az apróból,akit érdekel,az a fixinél a vázak kategóriájában,egy fekete,56os váz villájával.
Tulaj állítása szerint kutya baja,remélem igaza is szólt,sajnos ez benne lehet a dologban az is hogy nem.
A vázról túl sokat nem tudok,de ennyiért ha nincs mechanikus sérülése jó vétel lehet.
Még tegnap este ki tudtam próbálni egy szintén régi vázast 55-ös méretben,nem kellet nyújtózkodnom rajta,kényelmes volt,igaz az egy más fajta váz volt.
De ha mégse felelne meg,majd passzolom rokonnak,õ is épít egyet és magasabb mint én,neki biztos jó méretben./remélem azért erre nem kerül sor/
És köszönöm a segítõ hozzászólásokat.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás

Egy japán váz,Tange csövekbõl

Kb hasonló méretûek vagyunk (178 centi magas és 74 centire van a nyergem teteje) és én 54-es vázzal megyek, de ez a szám semmit nem jelent! ugyanis ez általában az ülõcsõ hosszát jelenti vagy csõközépig vagy tetõig de a vázaknál ennél sokkal fontosabb a vizszintes felsõcsõhossz. Az én bringáimon az mind 54,5-55 cm. Ennél feljebb ne nagyon menj, szerintem az hosszú lesz, esetleg kellhet egy új sucni meg egy nem hátrahajló nyeregcsõ.
Érdekes, hogy egy nem versenyorientált 82-es TREK 400-am is van, ami hivatalosan csak 52-es de a felsõcsöve 55cm-es, ez pedig inkább egy 55-56-osnak felene meg. Ellenben a homlokcsöve csak 11 centis, vagyis nem tudom eléggé magasra kiemelni a kormányát. (ez a barátnõm bringája igazából, neki jó, télen meg téli bicónak nekem is elmegy, úgyis alacsonyan fogom a kormányt) Nem tudom, hogy kiknek gyártották ezt, gyanítom, hogy csimpánzoknak.
üdv.

Ja mindenképpen ülj rá mielõtt megveszed!
Tange Prestige csõszett? (ugyanaz mint az ultimate)
nekem abból van a montim, csak akkor veszek új vázat ha eltörik...vagyis soha...remélem.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Center to centerben lehet, hogy nagy lesz az 56-os. Szerintem c-to-c ben inkább 54-es kellene.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

egy oldallal lapozz vissza, ott a link

régi váz esetén mindig center-to-centerben történt a mérés és akkor nem voltak slooping vázak

milyen váz az 56-os?

Egy japán váz,Tange csövekbõl

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Köszönöm,szélsõ határ lehet akár 56cm,tudom h nem volna az igazi,de lenne egy jó vétel minõség/ár arányában. ...

... nekem elvileg jó az 56-os vázméret.Arra lennék kíváncsi,hogy ez megállja a helyét a régi geometriáknál is,vagy az újabb,ejtett csövû vázaknál érvényes e a táblázatban megadott értékek?

Régieknél megállja, 56-os simán jó neked. Nekem (176) legalábbis igen, van is három ilyen régi biciklim. Amúgy régebben még az (kissé nagyobb vázméret) is volt a szokás (no meg ,,francia méretezés", ld. pár oldallal elõbb) azaz kicsit sok a faxni a vázmérettel. Nyilván számít, de országútinál szerintem kevésbé (s ha nem versenyzel); 58-assal is jártam egy darabig, nem kaptam vitustáncot tõle. Ha jó az az 56-os, ne habozz - de próbáld ki!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Mindenesetre azért köszönöm a segítõkészségedet,hátha tud még majd valaki,valami okosat mondani.

egy oldallal lapozz vissza, ott a link

régi váz esetén mindig center-to-centerben történt a mérés és akkor nem voltak slooping vázak

milyen váz az 56-os?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de nyugodtan olvass vissza ebben a topikban, van egy csomo ilyen es ehez hasonlo kerdes, meg ra valasz is. es akkor nekunk se kell mindent 26szor leirni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Mindenesetre azért köszönöm a segítõkészségedet,hátha tud még majd valaki,valami okosat mondani.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Köszönöm,szélsõ határ lehet akár 56cm,tudom h nem volna az igazi,de lenne egy jó vétel minõség/ár arányában.Megfelelõ ha esetleg rövid stucnival kompenzálom a hosszabb csõméretet?

Beírtam keresõbe és néztem pár vázméretet,a legtöbb magyar oldalon azt olvastam,hogy nekem elvileg jó az 56-os vázméret.Arra lennék kíváncsi,hogy ez megállja a helyét a régi geometriáknál is,vagy az újabb,ejtett csövû vázaknál érvényes e a táblázatban megadott értékek?

56 is jo lehet, foleg hogy nem minden gyarto meretez ugyanugy. lehet egyikbol 56os kell masikbol 54es. ugyanakkora stucnival.

regi vazakkal kapcsolatban nem tudok tanacsot adni, olyanom sose volt, es nagyjabol kimentek a divatbol mire komolyabban foglalkozni kezdtem az orszaguti bringazassal.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Egyszer én is végigcsináltam a competitivecyclist kalkulátorát, és ha jól emlékszem külön felhívják a figyelmet, hogy nagyon pontosan kell mérni, lehetõleg valakinek a segítségével. Ha sacc/kb adatokat írtok be, nagyon ne csodálkozzatok ha hülyeségek jönnek ki.

ja másodszorra jó lett (miután nem néztem az ülõ embert állónak :))

és igazolta amit kitaláltam már magamnak, hogy az 52-es speci roubaix pont jó lesz :)

illetve ami még furcsa nekem hogy 70 cm középcs - ülõlap távot ajánl, amivel viszont kb nem tudnék tekerni, évek óta 73-74 centin ülök (77-es belsõ lábhossz)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Köszönöm,szélsõ határ lehet akár 56cm,tudom h nem volna az igazi,de lenne egy jó vétel minõség/ár arányában.Megfelelõ ha esetleg rövid stucnival kompenzálom a hosszabb csõméretet?

Beírtam keresõbe és néztem pár vázméretet,a legtöbb magyar oldalon azt olvastam,hogy nekem elvileg jó az 56-os vázméret.Arra lennék kíváncsi,hogy ez megállja a helyét a régi geometriáknál is,vagy az újabb,ejtett csövû vázaknál érvényes e a táblázatban megadott értékek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
54cm

RAUH-Welt
B E G R I F F

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Hirtelen nem találtam,tudnátok esetleg segíteni,hogy mégis mekkora vázban gondolkodhatom?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a canyon lapján is van méretkalkulátor....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
ÉN aki 177centi vagyok,mekkora méretet tudnátok ajánlani régi outi vázból?
Szélsõségek is érdekelnek(legkisebb-legnagyobb méret).
Elõre is köszönöm.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ilyen vázat biztos nem fogsz találni. 60as vázhoz biztos nincs 42es felsõcsõ, az viccesen kicsi lenne. minimum 57-58as kell (c-c)

Hali!

Nekem a három fitben három eltérõt mutatott.
A felsõ csõ 41,9-43,1-ig; üléscsõ középtõl-középig 58-58,5 ( french fit ); üléscsõ középtõl tetejéig 59,7-60,2 ( french fit ). Úgy vettem észre, hogy kb. 1 cm centi van a háromféle fit között esetemben.
Konklúzió: eltaláltátok a számomra alkalmas bringa nagyságát. Sör rendel.:)
Köszönöm!

Üdv:
forob