Próbáltátok már a competitive cyclist méret zsámítóját? Nekem 57-es üléscsõ, 54-es felsõcsõ, 110-es stucnival jön ki. Jelenleg 59-es felsõcsövem van 110-es stucnival. Tudom, hogy nagy, de ennyire?
én próbáltam. nagyon fontos, hogy precízen mért, ezért jó ha van segítséged, pl egyedül ülve elég nehéz megmérni a törzs magasságot a vállcsontig.
az se mindegy hogy melyik fit-et fogadod el: competiiive, eddy, french. olvasd el a definíciókat, de röviden a lényeg hogy a comp fit a testalkathoz még passzoló, de legkisebb váz, a french pedig a még lehetõ legnagyobb. elõbbi sportos üléshelyzetet eredményez (nagyobb difi a nyereg és a kormánymagasság közt) a french fit pedig abban segít hogy hosszabb tripek után se fájjon semmid.
adataim
Measurements
-------------------------------------------
Inseam: 82
Trunk: 68
Forearm: 34
Arm: 64
Thigh: 60
Lower Leg: 55
Sternal Notch: 144
Total Body Height: 178
The French Fit (cm)
-------------------------------------------
Seat tube range c-c: 56.0 - 56.5
Seat tube range c-t: 57.6 - 58.1
Top tube length: 56.3 - 56.7
Stem Length: 10.3 - 10.9
BB-Saddle Position: 70.9 - 72.9
Saddle-Handlebar: 55.9 - 56.5
Saddle Setback: 5.1 - 5.5
vázam méretre készült (rájuk bíztam mindent). 56,5 cm magas(c-c) és 57 cm hosszú. 10 cm stucni. kényelmes, nincs hátfájás, vagy egyéb.
még annyi, hogy lehetne kisebb vázam, pl 55-ös, de akkor 12-es stucni kellene és csak hátrahajló nyeregcsõvel lehetne használni (most jó az egyenes is)
és nagyon sok hézagolót kellene pakolni a villanyakra

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére