Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Feltöltött kép

Egy német triatlonfórum gaériájában böngészgettem és ott tûnt fel nekem ez a nagyobb görgõ elõször.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én is még csak Cancellara bringáján láttam. Ez a kép még a 2008-as Touron készült.

Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Durva, hogy minden méretadata mmre megvan adva, hogy hogy álljon. :) egy kerékpárboltban egy komplett kerékpár összerakása 2napig is el szokott tartani. :) durván 9perc alatt megvan ezek szerint.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Contador bicojat rakjak ossze... Nem egy pocsolos stilusban.
YouTube - Assembling the Specialized Roubaix for Alberto Contador

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Cancellara a outi VB-n is hasznalta a nagyobb also gorgot.
Hajtas veszteseget lehet vele csokkenteni, de meglehetosen keves a megtakarithato wattok szama (~0.1W)

Feltöltött kép

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Technikai guruk: miért van az, hogy az idõfutambringákon néha lehet látni, hogy az alsó váltógörgõt nagyobb méretûre cserélik? Akár 15fogasra.

Ezt még nem is vettem észre. Tudsz esetleg egy képet linkelni?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Technikai guruk: miért van az, hogy az idõfutambringákon néha lehet látni, hogy az alsó váltógörgõt nagyobb méretûre cserélik? Akár 15fogasra.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás
itt van néhány kép a szakítószilárdság mérési eredményeirõl: K K tudom,hogy nem magyar (1ébként szlovák),de a kilonewton az náluk is kilonewton. az eredmény talán magáért beszél. a sapim húzott (2-1,8) küllõ még mindig erõsebb mint a dt sima 2-es köllõje.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Nekem is ment már darabokra küllõanya, viszont az standard réz volt. Nekem egyébként inkább küllõtörés szokott gondot okozni, és ezzel kapcsolatban arra gondoltam, hogy DT Alpine III-at veszek, az 2,34-1,8-2-es. Túlzás volna? Könnyebb, mint a sima 2-es, viszont a Competition-nél olcsóbb.

sztem túlzás. elég nagy súly béli ingadozásaim voltak/vannak(85kg-67kg),de nekem megfeleltek a 2-1,8-2-es küllõk is. nem törtek,v vlmi. 1ébként,ha van rá lehetõséged akkor inkább a sapim küllõket ajánlanám,mert nagyobb a szakítószilárdságuk.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
jól fûzött kerékben, jó felnivel, egyik dt-nek sem szabadna törögetnie

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nekem is ment már darabokra küllõanya, viszont az standard réz volt. Nekem egyébként inkább küllõtörés szokott gondot okozni, és ezzel kapcsolatban arra gondoltam, hogy DT Alpine III-at veszek, az 2,34-1,8-2-es. Túlzás volna? Könnyebb, mint a sima 2-es, viszont a Competition-nél olcsóbb.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
jah, láttam ilyet nem egyet. DT-nek a küllõanyái elég gyérek szerintem. Legalábbis, amiket az enyémhez adtak, szeretett eldeformálódni. Küllõik persze ott vannak a szeren.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás
nekem még nem volt ilyen,pedig évek óta alu küllõanyát használok. más. szép idõ volt/van ma. tekertünk is többed-magammal,és rá kellett jönnöm,hogy hiába fogytam már 7kg-t,még mindig xar a formám. na majd 1x csak.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Ma kettétörött az egyik dt alu küllõanyám a hátsó kerékben/65kg vagyok/, tök sima aszfalton tekertem/országuti/ és egyszer csak reccs,
elõfordult már másnál is ilyen, vagy ez egyedi eset?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Menetrogzito es menetrogzito kozott is van kulonbseg.
Campa eseten pl. a gyari javasolt megoldas a Loctite 222 es csak kezzel megszoritani a kupakokat.

Vagy lehet teflonszalaggal is betekerni, az is megfogja, de biztos, hogy lesz gond a levetellel sem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én meg azt nem értem, hogy hogyan ne lehetne rosszul meghúzni. Ha 40 Nm-rel kell meghúzni, és én 20-al húzom meg, akkor rosszul csináltam, és ennek megintcsak semmi köze a két karhoz.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
mondta hogy egy olmo dynamicról van szó, ami egy alukarbon váz, szerintem érdekes lenne alakítgatni angolra, ahhoz meg, hogy milyen kar van a tengelyvégen semmi köze nincs a kitekeredéshez

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
2 olaszmenetes octalink monoblokk van nálunk. mindkettõ 105-ös, az egyik kitekeredett a másik nem. annyi különbség van hogy a 105-ös karral kijött, a szerintem jobb, önlehúzós ultegrával nem

mi is menetrögzítõvel biztosítottuk be

sasi! mi a párosítás? asszem nem mindegyik hosszúságú monoblokk jó a 105/ultegra/DA hajtókarokhoz

szerintem nem lehet rosszul meghúzni, tök egyértelmûen adja magát a rendszer. a 2 karnak mm-re egyforma távolságra kell lennie a vázcsövektõl

ha még fontos info: egy olyan vázból tekeredett ki ami kb 20 éves , Bianchi SL, amikor ez készült szerintem még egész más középrészekkel ment a nép

végszükség: ha sehogy se jön be az olasz menet, akkor tippem szerint át lehet alakítani angolra

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A nagyonkevés menetrögzítõ alatt azt értettem, hogy NAGYON_KEVESET kell odarakni :D 1-2 csepp bõven elég, nekem megoldotta a problémámat, és azóta többször volt ki-be tekerve az a csapágy.

sasi123

sasi123

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.969 hozzászólás
Értem. Köszi! Na már csak éljem túl a hétvégét bringa nélkül :)