Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Láttam régebben talán a Competitive Cyclist oldalon, hogy a rugalmasságot is beleszámolták. Nyújtott térdel mit tudsz megérinteni. Sípcsont, boka, lábfej, talaj ujjheggyel vagy tenyérrel stb. Szerintem fontos lehet. Me felhívom a Biondot, hogy mit mondanak. A CC oldal alapján nekem a 191cm magasságomhoz ~60cm felsõcsõ dukál, 110-120mm stucnival.
Rövid ideig volt egy Merida vázam, csak eladtam mert vannak gondjaim arcüreggel és akkor úgy gondoltam, hogy nem tudok menni. A lényeg, az a váz XL-es volt, ami Meridáéknál 59cm virtuális felsõcsõhosszt jelent. Az egy 56cm-es bringa után szuper kényelmes volt. Szerintem a 60cm nekem tökéletes lenne. Ennek ellenére mindenki aki rámnéz, sok esetben 62cm-es vázat ajánl.
Egyébként Meridáékat nem értem miért nincs nyár elején választék. Múlt hónapban már az októberben érkezõ 2011-es szériát ajánlották. Idei nem lesz már. Én lennék eltévedve szezon ügyileg?

A meridákat ennyire viszik, ezért nincs már. Már csak a boltok készletén található néhány darab. Pedig ez az a nagyker, ami mindenbõl hoz be rendes mennyiséget.

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Láttam régebben talán a Competitive Cyclist oldalon, hogy a rugalmasságot is beleszámolták. Nyújtott térdel mit tudsz megérinteni. Sípcsont, boka, lábfej, talaj ujjheggyel vagy tenyérrel stb. Szerintem fontos lehet. Me felhívom a Biondot, hogy mit mondanak. A CC oldal alapján nekem a 191cm magasságomhoz ~60cm felsõcsõ dukál, 110-120mm stucnival.
Rövid ideig volt egy Merida vázam, csak eladtam mert vannak gondjaim arcüreggel és akkor úgy gondoltam, hogy nem tudok menni. A lényeg, az a váz XL-es volt, ami Meridáéknál 59cm virtuális felsõcsõhosszt jelent. Az egy 56cm-es bringa után szuper kényelmes volt. Szerintem a 60cm nekem tökéletes lenne. Ennek ellenére mindenki aki rámnéz, sok esetben 62cm-es vázat ajánl.
Egyébként Meridáékat nem értem miért nincs nyár elején választék. Múlt hónapban már az októberben érkezõ 2011-es szériát ajánlották. Idei nem lesz már. Én lennék eltévedve szezon ügyileg?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

>igen, mert szerintem a váznak semmi köze ahhoz hogy mekkora stucnit érdemes feltenned - az a karod hosszán múlik. a vázkészítéshez elég a belsõ lábhossz és a magasság

Szvsz meg egyaltalan nem mindegy. Az, hogy hogyan ulsz a biciklin (rugalmassagod, derek/hat hogy hajlik) szamit a vaz mereteben.
A te esetedbol kiindulva pedig nem arrol van szo, hogy a ket meret alapjan adnak egy versenygeos gepet, ezt ugye te is irtad.

oké, máshogy látjuk. olyan még nem hallottam, hogy szeretnék egy méretre készült vázat (csak vázat) és megkérdi a mester, hogy 10-es vagy 12es stucnid van-e? mert akkor úgy kapod a felsõcsövet

egyébként meg gyártója válogatja, van olasz manufaktúra ahol a felsõcsõ 1-1,5 cm-el rövidebb a nyeregvázcsõnél, más gyártónál meg a felsõcsõ hosszabb

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.574 hozzászólás
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
A Mongoose helyett Meridat vennék az biztos. Valóban finnyáskodás miatt nem veszek Meridat, de ezt nem is titkolom. Brno jó ötlet, ezt meggondolom.
Hasonló felszereltségben gondolkodom, talán a 105 is elég lenne: Cyclocross-Store.de - Gunsha RCC Cyclocross Race Bike Gunsha RCC 030-RCC
Volt Tiagras országutim, azt kihagyom most biztos.
Itt a Ridley: ridley-bikes.hu
A Crossbow-t nézegettem vázszettben, és talán jó áron össze tudok válogatni az apróból egy 105-Ultegra szettet. Avid fékek vannak a Probikeban (bár kint sokkal olcsóbb), a kerék nagy kérdés..

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

Sziasztok!

Azon gondolkodom, hogy az 5-6 éve meglévõ Cannondale montimat a mostani szokásaimhoz jobban illõ cyclocross bringára "cserélem". Tudtok nekem ajánlani hazai boltokat-márkákat ahol találok ilyen masinákat? Váz-villa kombot idehaza csak Ridleyt találtam. Borzasztó rossz gyári felszereltséggel (Fulcrum R7 kerekek, Tiagra-Veloce, 1000-1500 Euró) vannak bringák jó magas áron. A Merida nem rossz, de azt meg nem szeretnék....

Cyclocross-Store.de - Gunsha SSC - Sport Series Cyclocross- Gunsha SSC 030-SSC-Kompl
Gunsha bikes

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>igen, mert szerintem a váznak semmi köze ahhoz hogy mekkora stucnit érdemes feltenned - az a karod hosszán múlik. a vázkészítéshez elég a belsõ lábhossz és a magasság

Szvsz meg egyaltalan nem mindegy. Az, hogy hogyan ulsz a biciklin (rugalmassagod, derek/hat hogy hajlik) szamit a vaz mereteben.
A te esetedbol kiindulva pedig nem arrol van szo, hogy a ket meret alapjan adnak egy versenygeos gepet, ezt ugye te is irtad.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
vagy meg lehet nézni a konát

1-2 darab ált van raktáron és a faktor elég rugalams, általában tud lenni belõle vázszett ha csak az kell

meg többé kevésbé tudnak hozni záros htáridõn belúl azt is ami nincs raktáron
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

ha lehet kapni.

Ha meg nem, akkor megbeszéli a kereskedõvel hogy mikorra is mehet vissza a vázáért...kis családi kirándulás keretében persze :)

Ha meg sokallja az útra fordított költséget, akkor ott a merida.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Tudtok nekem ajánlani hazai boltokat-márkákat ahol találok ilyen masinákat? Váz-villa kombot idehaza csak Ridleyt találtam.

Ha nem tegnapra kell akkor várd meg az õsz végi kiállítást Brnoban, ott tucatszámra lehet látni CX bringákat. Itthon meg csak megrendeled ami megtetszett, ha lehet kapni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Egyébként ha már számít külsõségekben hogy mi van ráírva a vázamra, elõbb ülnék egy meridára mint egy mongoose-ra :D

Ezzel énis így vagyok, csak belinkeltem hátha megtetszik neki;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A Merida nem rossz, de azt meg nem szeretnék....

Pedig ha jó ár/érték arányú bringát akarsz, akkor kénytelen leszel elhagyni a "finnyáskodást" :) Egyébként ha már számít külsõségekben hogy mi van ráírva a vázamra, elõbb ülnék egy meridára mint egy mongoose-ra :D

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Sziasztok!

Azon gondolkodom, hogy az 5-6 éve meglévõ Cannondale montimat a mostani szokásaimhoz jobban illõ cyclocross bringára "cserélem". Tudtok nekem ajánlani hazai boltokat-márkákat ahol találok ilyen masinákat? Váz-villa kombot idehaza csak Ridleyt találtam. Borzasztó rossz gyári felszereltséggel (Fulcrum R7 kerekek, Tiagra-Veloce, 1000-1500 Euró) vannak bringák jó magas áron. A Merida nem rossz, de azt meg nem szeretnék....

Mondjuk:
Mongoose Croix Comp

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.574 hozzászólás
Sziasztok!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
érdekes, nem érzem hosszúnak
a comp cyclist is ezt hozta ki french fit-re
rövid ideig volt 54,5-ös felsõcsövû vázam: 120 cm stucni és hátratolt nyereg (igaz egyenes nyeregcsõvel) kombóval is rövid volt

"Azt meg nem tudom hova tenni, hogy van rendes meretezo bicojuk, es csak ket meret alapjan csinaljak??"

igen, mert szerintem a váznak semmi köze ahhoz hogy mekkora stucnit érdemes feltenned - az a karod hosszán múlik. a vázkészítéshez elég a belsõ lábhossz és a magasság

a méretezõgép azoknak van akik komplett bicót vesznek, ott be lehet állítani nyeregmagasságot, stucnihosszt stb

nem slooping váz hanem egyenes felsõcsõ

egyébként ez 1 jó példa hogy mekkora váz lehet jó
http://www.cyclingne...fy-giro-ditalia

rider 175 cm_: 56,5 felsõcsõ + 13! as stucni

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat, 57 az nagyon hosszu 178-hoz szerintem.
Azt meg nem tudom hova tenni, hogy van rendes meretezo bicojuk, es csak ket meret alapjan csinaljak??

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

vittore30

Hogyan mûködik a dolog? Bemegyek lemérnek. Legyártják. Fizetek. Ennyi?

igen, de nekem csak magasságot és belsõ lábhosszt mértek. a próba bringán nem ültem. 178-as magasságomhoz 56,5 nyeregcsövû és 57cm hosszú vázat csináltak. teljesen ok, de ha versenyezni akarsz akkor szólj nekik hogy ne a magasságodhoz passzoló lehetséges legnagyobb, hanem a legkisebb vázat csinálják.
178 magassággal szerintem a versenyzõ nép 53-54 körüli vázakkal megy, nekem az már eléggé lehajolós lenne

persze itthon is láthatunk sok öszvérmegoldást: hozzám hasonló átlag magassággal ráül a kis vázra, kb 12 cms homlokcsõvel, amire feltesz 5 cm hézagolót és egy felfele fordított stucnit :-)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
6.8kg csak a licenszeseket erinti. A jonep akar 5kg-s bicoval is mehet a maratonokon, amator versenyeken, edzesen.
A profik kozul tobben meg most sem Super Recordoznak.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
... és teheted be a fél kilós súlyt a nyereg alá hogy meglegyen a 6.8kg :D...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Fúú ezek az olaszok megint kitettek magukért.. Amikor már azt hinné az ember nem lehet tovább titánosítani karbonosítani és kerámiásítani egy szettet kiderül hogy de! 1900alá farigcsálták a Super Recordot, ami azért nem semmi. Az árára kiváncsi leszek.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
bár szerintem az õ nyerge eleje sincs sokkal messzebb a kcs-tól mint 5cm
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr