Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Ennyit már nem szánok rá, eddig a Vittoria Zaffiro lenne valamennyire jó, 3000 alatt kijön.

elöl-hátul ez van, 23mm-s. az elmúlt ~400km-en amióta meg van pesti használatra nem volt vele gondom.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

nem marka kerdese, hanem hogy melyik tajvani uzembol kerult elo. szoval lehet hogy ugyanazt a fajta papucsot hasznalja mint a Merida. vagy a Giant. Nagyobb/forgalmasabb szervizeket kell megkeresni ahol jo sok fele papucs van, es lehet talalsz valamit ami stimmelni fog.

esetleg itt is nezelodhetsz, hatha segit:

Wheels MFG, Wheels Manufacturing | Buy Now at ChainReactionCycles.com [gorgessed lefele, van sok]

Asszem megvan milyen, de te jó ég nem értem minek ennyifélét kitalálni. Attól még, hogy különbözõ egyedi vázak vannak, legalább ilyen részeik lehetnének némileg szabványosak...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás

Enté: Vredestein Volante TriComp Tyre | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Ennyit már nem szánok rá, eddig a Vittoria Zaffiro lenne valamennyire jó, 3000 alatt kijön.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hátsó váltómnál a papucs meg van hajolva és a váltóm így az 1-2-3-at nem viszi, keményebb hegyen kifelé ez kényelmetlen. :( Am az lenne a kérdésem, hogy melyik szervizben csinálják meg ezt szakszerûen? Szóval nem nekiesnek imbuszkulccsal, aztán kihajlítgassák, hanem speckó szerszámmal. Illetve ár is érdekelne, hogy mennyibe fájhat ez nekem. Nézegettem csomó bicós oldalt, használt hirdetést, stb.-t, hogy esetleg veszek egy ugyanilyen váltópapucsot, de mivel nem mai gyerek a bringám és nem is egy elterjedt márka nem nagyon találtam ehhez valót.

nem marka kerdese, hanem hogy melyik tajvani uzembol kerult elo. szoval lehet hogy ugyanazt a fajta papucsot hasznalja mint a Merida. vagy a Giant. Nagyobb/forgalmasabb szervizeket kell megkeresni ahol jo sok fele papucs van, es lehet talalsz valamit ami stimmelni fog.

esetleg itt is nezelodhetsz, hatha segit:

Wheels MFG, Wheels Manufacturing | Buy Now at ChainReactionCycles.com [gorgessed lefele, van sok]

a török utcáa 5.ben van (volt?) egy jó szerviz (Gyapi az ember neve), nála csináltattam olyat, hogy a hátsó sarukat behúzta spúrba. ehhez volt célszerszáma, talán a papucsot is helyre tudja tenni. gondolom acélváz

Blue Cet Sport a bolt neve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Enté: Vredestein Volante TriComp Tyre | Buy Online | ChainReactionCycles.com és még szürke oldalfalú is van. A vredestein nagyon jó ár/érték arányú gumi, ugyan országútin még nem használtam a márkát, de pár szegedi ismerõs ilyet használ eddig gond nélkül.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Hátsó váltómnál a papucs meg van hajolva és a váltóm így az 1-2-3-at nem viszi, keményebb hegyen kifelé ez kényelmetlen. :( Am az lenne a kérdésem, hogy melyik szervizben csinálják meg ezt szakszerûen? Szóval nem nekiesnek imbuszkulccsal, aztán kihajlítgassák, hanem speckó szerszámmal. Illetve ár is érdekelne, hogy mennyibe fájhat ez nekem. Nézegettem csomó bicós oldalt, használt hirdetést, stb.-t, hogy esetleg veszek egy ugyanilyen váltópapucsot, de mivel nem mai gyerek a bringám és nem is egy elterjedt márka nem nagyon találtam ehhez valót.

a török utcáa 5.ben van (volt?) egy jó szerviz (Gyapi az ember neve), nála csináltattam olyat, hogy a hátsó sarukat behúzta spúrba. ehhez volt célszerszáma, talán a papucsot is helyre tudja tenni. gondolom acélváz

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Erre nincs szerszám.. a fém annyit gyengül a hajlítás során hogy el is törhet.. vagy szerzel egy acélmûhelyt ahol melegítés után pneumatikus préssel kiegyenesítik.. vagy maratsz egy újat...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Ajánljatok nekem viszonylag olcsó (3000-4000 Ft), nem túl nehéz (300 g alatt), és tartós(10000 km +) gumit 23-25 mm-es méretben, lehetõleg fekete, vagy fekete-szürke színben. A tapadás nem fontos, kanyart ritkán fog látni, viszont nem árt ha kicsi a görgülési ellenállása. Köszi!

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
akkor jó, belemegy a több fokozat is...

Pedro.08

Pedro.08

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

130 mm-es a papucstávolság?

megmértem, igen, 130 mm:)

Pedro.08

Pedro.08

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

huhh... hirtelen, meg nem mondom, de sztem valószinû annyi...holnapra megtudom mondani... ha annyi akkor,:$:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás

szeretnék cserélni a biciklin fogaskoszorút is, amikor megkaptam eredetileg 5ös volt/ és van rajta... ha cserélem szted hanyasra érdemes? és ahhoz milyen váltó a jó?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
biztosan lehet külön is kapni. nem lehet egy nagy tétel. az 5ös koszorú a mai világban valóban elég karcsú. az én igényemnek minimum kell a 8as. ilyet használok télen. persze ez nem azt jelenti hogy neked is ez kell. úgyhogy ezt csak te tudhatod, mi kell. de ár-teljesítmény-strapabíróságban összességeében ez a legjobb kompromisszum talán. (versenygépemen 10est használok) viszont az egy nagyobb lélegzetvételû csere lesz, ha 8ast szeretnél. ahhoz már érdemes inkább fvkart (bár én nem azzal használom) lehet h más hajtómû és váltó is kell... mivel írtad h nem tudsz rá sok lóvét szánni lehet hogy nem ezt keresed. bár kis ügyességbõl ezt is meg lehet jó áron úszni. az ilyen 5-6-7es menetes racsnikat nem nagyon ismerem, hogy mi mivel kompatibilis, ha esetleg 7est szeretnél... remélem tudtam segíteni

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
úgy más.. arra jók ezek...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Komplett gépként nem venném, csak a vázszettet, jóáron. De ha nem megy bele a cx gumi és nem marad mellette kb. semmi hely, akkor felejtõs.
Alapvetõen egy mindenes tárcsafékes oúti edzõgépet szeretnék, amibe nem ártana ha belefér a keskeny bütykös gumi is. A tárcsafék amiatt kell, mert hegyre járok dolgozni, aztán ha leszakad az ég, hazafele a lejtõn elfogy a fél fékpofa, másrészt télen elég gyatra a latyakban a felnifék.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

.... konaworld
...

Húh .. ezzel versenyezni nem akarsz ugye?.. (Crossban nem használhatsz tárcsát... mondjuk asszem az UCI pont engedélyezte a 2010-2011 évre..)
Váz: Alul vezetett bowden szétfogja vágni a mezed aztán a vállad, kényelmetlen a cipelése.. sõtt néha viccesen fogod meg még a kezed is beszorul oda..
Fék: Elég merész súlya lehet ennek a megoldásnak a 2 tárcsával..meg a cromo vázzal... Postás pályán a 2.körben már csak felvonszolnám asszem a lépcsõn...
Vicces áttételekkel árulják már ;) tiszta monti lesz a végére...

Cannondale asszem 2006ig csinált Tárcsás Cyclot... most azt írta valami Netes okosság hogy az UCI módosítás miatt valszeg megint lesz palettán...
Focus meg most is csilnál Focus Mares Disc

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Tárcsafékes oúti/cx gépre vadászok. Ez pl. jónak tûnik: konaworld
Kérdés, hogy mekkora gumi fér el benne úgy, hogy minimális retekférõhely is maradjon? A képen elvileg 28as gumikkal látható.

Pedro.08

Pedro.08

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

valószínû, hogy a gyorszár a ludas. de ezt a novatecet felejtsd el. nagyon nem jó. olyat vegyél ami "belsõ mechanikás" (mint pl ebben is van: Shimano Deore XT '08 (HB-M770) (Ker) egyébként a gyorszár elvileg nagyobb szorítóerõvel bír mint a menetes rögzítés. hátsó váltót tökmind1 milyet veszel, mivel gondolom 5sebességre nem pozícionált. a lényeg h ne 8-9-10 sebességest, mer abban már lehet nem férne el az 5ös sorhoz való lánc, de biztosan gázos lenne. ha másik gyorszár sem jó, akkor esetleg másik kerékkel kéne próbálkozni, ha az se akkor a váz papucsával van a bibi, ami talán a legrosszabb eset. persze ne vedd meg mondjuk elõször a kereket, hanem ismerõstõl kunyizd el...

értem, köszönöm szépen:) megpróbálkozom elõször egy új gyors zárral....:) de gondolom "belsõ mechanikás"-t külön nem lehet kapni csak aggyal. vagy iegn?
szeretnék cserélni a biciklin fogaskoszorút is, amikor megkaptam eredetileg 5ös volt/ és van rajta... ha cserélem szted hanyasra érdemes? és ahhoz milyen váltó a jó?
msot nézegettem még váltókarokat is, és néztem a fékváltókart, de egyelõre a mûködését nem értem...
köszi a segítséget:)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
váltóbeállítás megoldódott? nem emlékszem ki írta.

az egyébként számít, hogy a váltó felszerelésekor a B csavar hova van állítva?