Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Kenguru, a Sora mint fvkar egy vicc, szarul van kialakítva. Nem áll kézre. Akkor már inkább Campa Xenon. De egyébként meg téli edzõ bringára, ami azért van, hogy az idõ megehesse. Nem lesz féltve a sótól, mocsoktól, oda teljesen megfelel a vázos váltót.

KTM-et venném meg, de 30tól többet azért sem adnék...

Egyébként vázra építésben nem gondolkodtál?
Veszel 10ezerért egy alap vázat, kereket olcsón tudsz szerezni, szerzel használtan mindent hozzá, és meg van minden 35-40bõl és olyan lesz amilyet te akarsz, de minden darabja. Mindig árulnak alkatrészt bõven a piactéren.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
[quote name='MJani01']Donciccio, Gren_tamas és más szakértõk!

Megint egy kis segítségre lenne szükségem. Néztem többféle bringát/vázat. Ha valamelyikkel van tapasztalatotok vagy van róla véleményetek légyszi írjátok le. Melyiket lenne érdemes egy kicsit továbbfejleszteni?

Az Atalát hagyd ki, nekem ilyen van és lemez a hátsó papucs ami hajlékony, mindenképpen kovácsolt papucsost javaslok. A kogán bukókeretként funkcionál az könyöklõ...? :D

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Én ha belefér, mindenképpen fékváltókarost vennék. A haverom például egy három éves Trek 1.2est adott el a tavasszal 70ért. és az alu, meg sora fkv-s.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Donciccio, Gren_tamas és más szakértõk!

Megint egy kis segítségre lenne szükségem. Néztem többféle bringát/vázat. Ha valamelyikkel van tapasztalatotok vagy van róla véleményetek légyszi írjátok le. Melyiket lenne érdemes egy kicsit továbbfejleszteni?
Giant peloton 500ex 4130 triple butted cromo
Koga-Miyata Exerciser 105 Valami egyedi ötvözet.
Koga-Miyata prologoue 500ex Valami egyedi ötvözet.
Atala Corsa GS
KTM Strada cs sport lx Mannesmann 25crmo4 nem butted

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

WADA-nál ez nem olyan egyszerû .. Magyarországon még megeteted bárkivel..

Erre pl jó a biológiai útlevél.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ahham így már értem, köszönöm. :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Dormi: a hematokrit érték a vér alakos elemeinek az aránya a vérplazmához viszonyítva. Vörösvértestek fehérvérsejtek vérlemezkék, kontra plazma. Ha magas a hematokrit szint utalhat arra hogy: kétfelõl megközelítve:

1. magas a vér alakos elemeinek száma = valószínûleg dopping (EPO és hasonló hatású proliferációt fokozó szerek)
2. kevés a plazma = nem iszol eleget

Profi szinten ahol orvosi team felügyeli a felkészülést tartották szükségesnek bevezetni az adott hematokrit küszöböt amit nem lehet átlépni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
De az, hogy ez miért tiltott, nem írják? Ettõl valami +teljesítményed lesz, vagy mi? Veszélyesebb vagy mint baleset elszenvedõ? Ezért nem értem. Milyen indoklással tiltott az 50+ érték?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Nem számít ha van róla papírod hogy nálad ez a normális.

WADA-nál ez nem olyan egyszerû .. Magyarországon még megeteted bárkivel..

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

Ultegra magas peremes kerek van mar a katalogusban? Mar eleg regen volt neten hir, hogy a D/A-val azonos C50-es alu/karbon felni Ultegra szintu aggyal, de meg nem lattam sehol.

sztem a WH-RS80-C50-CL kerékre gondolsz. legalábbis ez tûnik ultegra szintû,magasperemes keréknek. lepötyögöm mit írnak róla: karbon/könnyûfémkompozit,magas profilú drótperemes kerékszett; 50mm-es profil magasság,kardküllõk,tömeg: 1783g/pár e.:770g, h.:1013g
ezek a kerekek elvileg szérián kívüli cuccok. 1 ultegra kerék van: WH-6700. ez a katalógus szerint.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mert tiltják. Mármint határérték felett van, kész.

Nem számít ha van róla papírod hogy nálad ez a normális.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ultegra magas peremes kerek van mar a katalogusban? Mar eleg regen volt neten hir, hogy a D/A-val azonos C50-es alu/karbon felni Ultegra szintu aggyal, de meg nem lattam sehol.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás
megjött a boltba a 2011es kereskedõi shimano katalógus. jó vaskos,majdnem 300 oldal. ami országutiban újdonság lehet az a 105ös cuccok,de ezt már ismerjük. ami még érdekes lehet: a dura ace új pedálja. karbon testet kapott,viszont a tengely maradt cro-mo (ezt nem tudom miért nem lehetett volna titánból csinálni). 248gramm/pár. meg néhány új kerékszett,de mind a drágábbik szegmensben van.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

De ez miért baj? Mármint a versenyzés szempontjából?

Mert tiltják. Mármint határérték felett van, kész.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
De ez miért baj? Mármint a versenyzés szempontjából?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Igen 50% a limit... bár vicces hogy néhány folyóirat azt mondja hogy az egészséges férfi szervezetben 40-54% os lehet a szilárd véralkotók aránya.... Bár ugye Kiskubai fiatal... és ez Elite szabályozás...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Bakker, 52%!!! Az nagyon durva, egy ilyen eredmennyel bajba lennel egy ellenorzott versenyen. Talan igazolassal lehet 50 felett is, nem tudom.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Szegeden is lehet vajon ilyesmi? Kell hogy legyen mert itt lapátolnak a kajakosok, gondolom a klinikakertben lesz valahol.
Hogy kell ilyen tesztre elmenni? Besétálok a háziorvoshoz és kérek beutalót? Vagy csak odamegyek és kérek egy idõpontot hogy tesztelni szeretném magam?

Én a CSC-nél csináltam. Telefon, idõpont egyeztetés, odamegyek akkorra, és megcsináljuk. A honlapon le van írva minden tudnivaló (mit kell vinned...stb).

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szegeden is lehet vajon ilyesmi? Kell hogy legyen mert itt lapátolnak a kajakosok, gondolom a klinikakertben lesz valahol.
Hogy kell ilyen tesztre elmenni? Besétálok a háziorvoshoz és kérek beutalót? Vagy csak odamegyek és kérek egy idõpontot hogy tesztelni szeretném magam?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

>Hemoglobin/hematokrit felsõ határérték felett
?? Mennyi?

Tok jol hangzik ez a teszt, en is elmegyek szerintem telen.

hemoglobin: 17,6 g/dl
Hematokrit: 52%

Ha rendes téli alapozást csinálsz, akkor még elõtte csinálj tesztet, hogy pontosan tudd a pulzustartományaidat.

Szerk: és sûrû a vérem, sokat kell innom :) azóta napi 3-4-5 liter víz