Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
ugye???

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

.....PUCH nõi kerékpár

Az Igen :D hát valahogy megértem nuca-t (bocs kipage de ez szörnyû ez a gép... )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Drága mind! Felébõl lehet venni hasonlót. Adnál 40 ezre egy 15 éves Acera szettes bringáért? Ugye nem.

Hol kapok feleennyiért? Mert akkor ott próbálkozom.

A sebesség mindent megold.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
köszi a tippet. de semmi pénzért. megoldom én a vizsgára menetelt bringán ;)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Városi bringának inkább ilyesmit vennék:

ezeket azért ott is lehet hagyni, nem fogják elvinni, plusz vizsgázni is tudsz menni vele, míg egy országútin azért nem olyan kényelmes ünnepiben tekerni :)

PUCH nõi kerékpár

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

Ez a Giant villaszoget biztos, hogy egy fotorol megmondod? Kozelrol van fotozva, felulrol, lehet opt. csalodas csak.
Kivancsi voltam, megmertem a kepen a szogeket. :)
Az ulsocso 70.8 fok, a villa 81 fok! Szerintem ez nem lehet a valos ertek, ilyen meredek villaszogrol meg nem hallottam.

nem mondom meg fotóról,csak a 90es évek elején volt 1 divathullám,és ezt több gyártó,köztük a giant is,meglovagolta. a felsõ csõ elõre felé lejtett. ez a bringa meg ez alapján készült. érdekes szögek jöttek létre végeredményben. itt van róla jobb kép: Kerékpáripari trendek és hátterük ? kiemelt, tech ? Bikemag

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
nézem az aprókat rendszeresen, de ritka mint a fehér holló :)
városi szaladgálósnak kéne. suliba menni, ügyetintézni, tekeregni vele :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

tud valaki eladó régi outit, 50es vagy annál kisebb méretben? :)

Nézni kell az aprót, ott elõfordulnak kis méretû bringák. Maxi Bike nál is szokott lenni. Téli bringának akarnád?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Ha újrabovdenezem a fékeimet és letekerem a kormányszalagot, mekkora az esélyem, hogy vissza is tudom tekerni?

ha nem túl régi a bandázs akkor visszamegy. ha már kicsit kopottabb akkor van esély a szakadásra...szerintem...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Jah bowden házat... :D azt nem... de bowdent lehet anélkül cserélni...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Ahhoz minek szeded le a bandázst?
Ha ügyes vagy akkor simán... (nekem már sikerült)

Letekerés nélkül hogy raksz új bovdenházat?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Ha újrabovdenezem a fékeimet és letekerem a kormányszalagot, mekkora az esélyem, hogy vissza is tudom tekerni?

Ahhoz minek szeded le a bandázst?
Ha ügyes vagy akkor simán... (nekem már sikerült)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat.

Drága mind! Felébõl lehet venni hasonlót. Adnál 40 ezre egy 15 éves Acera szettes bringáért? Ugye nem.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás
tud valaki eladó régi outit, 50es vagy annál kisebb méretben? :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Ez a Giant villaszoget biztos, hogy egy fotorol megmondod? Kozelrol van fotozva, felulrol, lehet opt. csalodas csak.
Az ulsocso 70.8 fok, a villa 81 fok! Szerintem ez nem lehet a valos ertek, ilyen meredek villaszogrol meg nem hallottam.

A Giant eredetinek tûnik (festés alapján 1990-es). Egybõl használható (azaz pont jó lenne e télre), elõbb-utóbb kerékcserét, esetleg fékváltókarosra fejlesztést érdemel. Valami rémlik, mintha a Giant-oknál néha egyedi villamegoldások lennének, itt is a fölsõ kormánycsapágy szokatlanul hosszú, de ehhez nálam nagyobb szakértõ kell (mármint, hogy bonyodalom-e).
+: könnyebbfajta váz, jó eredeti felszerelés (Shimano Exage 500), a Világháló mintavételezett emlékezete szerint akinek ilyen volt, szerette.
-: hátsó kereke elég használt, Biopace (ovális) elsõ lánckerekek (cserélhetõ-e, vagy csak karral együtt?), nyereg ócska.
A Koga Miyatákról jókat hallottam, de nem ismerem, ott is mintha Biopace-t látnék (rosszpont).
Szerintem mind túl van kissé árazva, kb. 35 ezerig mennék el, ha nekem kéne venni, és e kettõ közt haboznék (feltéve, hogy a méret megfelel). 40 ezer Ft fölött már jó (új v. keveset kopott) kereket várnék, 50 fölött fékváltókart. (El vagyok kissé kényeztetve, a francia piac nagyobb.) Egyiket sem bánnám, fõleg nem ,,elsõ" országútinak (HVZ-Szputnyikkal kezdtem).

A Sora-ról: kritizáltam ugyan a lefele (kisebb lánckerékre) való váltópöckét (túl elöl van), nem is vennék, de ez nem jelenti, hogy eleve rossz a Sora készlet, ellenkezõleg, a többi eleme elég jó, edzésre, turistáskodni teljesen megfelel. A trianoni Mo-n nem olyan nagy hátrány, hogy csak fölsõ fogásból lehet lefele váltani (de azért hiba, persze). Akkor rossz, ha lefele száguldva (illetve ha pl. versenyen gyorsan) alsó fogásból akarnánk váltani.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

Donciccio, Gren_tamas és más szakértõk!

Megint egy kis segítségre lenne szükségem. Néztem többféle bringát/vázat. Ha valamelyikkel van tapasztalatotok vagy van róla véleményetek légyszi írjátok le. Melyiket lenne érdemes egy kicsit továbbfejleszteni?
Giant peloton 500ex 4130 triple butted cromo
Koga-Miyata Exerciser 105 Valami egyedi ötvözet.
Koga-Miyata prologoue 500ex Valami egyedi ötvözet.
Atala Corsa GS
KTM Strada cs sport lx Mannesmann 25crmo4 nem butted

Elõre is köszönöm a hozzászólásokat.

atala:xar papucs,vlmi kókány volt az elsõ villával is,giant:a villát nézd meg. túl meredek a villaszöge,ktm: aránylag sok hely van a sárvédõknek,ha ez szempont. nem rossz,de kéne még rákölteni rendesen. ez sztem ok. mind2 koga jó vételnek tûnik. sztem hasonló csövekbõl is van. azt mondom,hogy a méretednek megfelelõt válaszd. úgy látom a többi inkább 54es. ha ilyen méret kell neked,akkor semmiképp ne válaszd az 56os vázzal épült bringát.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nekem jó volt a Sora, egyébként is csak példának mondtam. Persze ha Janinak jobban tetszenek a régi vázak, akkor olyat fog venni, de azokhoz én nem tudok hozzászólni, abban nincsen tapasztalatom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én ha belefér, mindenképpen fékváltókarost vennék. A haverom például egy három éves Trek 1.2est adott el a tavasszal 70ért. és az alu, meg sora fkv-s.

Beleférne, de alap aluvázas sora-s bringát nem akarok, ezek a régiek sokkal jobban tetszenek, át lesznek majd alakítva egy "kicsit".

Kenguru, a Sora mint fvkar egy vicc, szarul van kialakítva. Nem áll kézre. Akkor már inkább Campa Xenon. De egyébként meg téli edzõ bringára, ami azért van, hogy az idõ megehesse. Nem lesz féltve a sótól, mocsoktól, oda teljesen megfelel a vázos váltót.

KTM-et venném meg, de 30tól többet azért sem adnék...

Egyébként vázra építésben nem gondolkodtál?
Veszel 10ezerért egy alap vázat, kereket olcsón tudsz szerezni, szerzel használtan mindent hozzá, és meg van minden 35-40bõl és olyan lesz amilyet te akarsz, de minden darabja. Mindig árulnak alkatrészt bõven a piactéren.

Valamennyire építem majd ezeket is. De megvenni a vázat meg mindent egyesével sokkal drágább. 10ért nem kapok rendes acél vázat, 20körül kezdõdnek a használhatóak.
De miért pont a KTM-et? Elvileg az a leggyengébb minden szempontból ezek közül.

Az Atalát hagyd ki, nekem ilyen van és lemez a hátsó papucs ami hajlékony, mindenképpen kovácsolt papucsost javaslok. A kogán bukókeretként funkcionál az könyöklõ...? :D

Ok, Atala kizárva.
Én is nagyot néztem amikor megláttam. :D Majd kapna egy rendes kormányt.

A sebesség mindent megold.