Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Eszembe jutott a temarol valami, gondoltam leirom.
Kisfiam korozott tegnap a jatszoteren a 3 kereku "kismotorjaval" es ugy vette a kanyarokat, hogy en feltem, hogy mindjart felborul, de nem.
Elgondolkodtam ezen, es eszembe jutott a Tarjan Kupa, ahol egy fekezes kozben megcsuszott a hatso kerekem, kiment egy kicsit a bico fara, elegge megijesztett. Aztan eszembe jutott, hogy gyerekkoromban csak kontrafekem volt, es bizony az volt a cel, hogy minel inkabb megcsusszon, de sose feltem.
Ha mar megijedes, az se volt normalis, amit egyik nap eloadtunk. Edzes kozben hozzacsapodtam az amator Aegon csapathoz, es hat vilagitassal nem nagyon voltunk ellatva csak villogokkal, de ok toltak lefele a toksotetben, en meg fostam veluk menni is, de lamaradni megjobban...

Arra jutottam, hogy tenyleg oregszem. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>ezeket sajna még nem volt alkalmam kiprópálni.
Igy elfogadom, mivel en meg az olcsobbakat nem ismerem, szoval lehet, hogy ott tenyleg "vetites" a kettos keverek.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

@donciccio: Nem tudom, nekem is csuszott mar meg a bringa hatulja, de en ezt a "kerekparozasi-nemtudas"-nak tudom be. (Az biztos, hogy tul sokat hasznalom a hatso feket.)

ez az orium a téli bringámon van. a nyárin meg vittoria rubino pro tech,de az nem többfélébõl van. ugyanazon az útvonalon,ugyanazzal a rájderrel,a tempó is azonos,mégis megcsúszik. szóval marad a gumi. igaz ugyan,hogy a vittória árban a többszöröse a m. orium drotperemes változatának. régebben más gumi volt a nyárin is. a tapasztalatom annyi,hogy ált. akkor volt xar kanyarodni,mikor "több színü" volt a külsõm. lehet,hogy csak 1 kövület vagyok,és azért ragaszkodok az "1 színü" gumikhoz. ja. én is azt szoktam mondani,hogy meg kell tanulni kerékpározni. gondolom a felsõkategóriás gumiknál már nem csak szemfényvesztés a többféle keverék. ezeket sajna még nem volt alkalmam kiprópálni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@donciccio: Nem tudom, nekem is csuszott mar meg a bringa hatulja, de en ezt a "kerekparozasi-nemtudas"-nak tudom be. (Az biztos, hogy tul sokat hasznalom a hatso feket.)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Azon tûnõdtem, hogy ha már annyira "aero" egy tt bicikli, akkor miért nem használják õket kos kormánnyal,

Nem figyelsz. :)

Ezek mind aero vazak:
Cervelo S2/S3,
Felt AR1,
Scott F01 (iden Touron mar ment, meg nem kaphato),
Canyon AEROAD CF (Gilbert a VB-n pl.)

Ezek kifejezetten leheto legkisebb legellenallasra vannak kifejlesztve, de kozben a mezonyversenyben fontos parameterek (kenyelem, jo iranyithatosag, stb.) sem szenvednek nagy kart.
Ez az irany, ketsegtelenul 10 ev mulva csak aero vazak lesznek a profi mezonyben, allitolag meg hegyen felfele is szamit valamit. Es kozben nem is tul nehezek, a Scott pl. kifejezetten konnyu, 1277g. Nem a vaz ennyi, hanem a vaz, villa es a nyeregcso egyutt!

A vazakon tul a kerekek teren megy meg az aero vonal nagyon. Pl. Cancellara ment Zipp 1080-as hatsoval is San Remo-n talan iden, vagy tavaly. Es ennel brutalabb kerekkel nem lehet mezonyben biztonsagban menni, az biztos.

De a ruhazat is nagyon aero lett. Tobben mennek hosszu mezonyversenyeket skinsuit-ban, (pl. Henderson eloszeretettel San Remot is, pedig zseb sincs rajta) De tobb csapat normal meze is mar nagyon passzentos. Foleg a Cervelo, Saxo ruhazata tunt fel ilyen szempontbol. Nem lobognak.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

>2 féle anyagból van,és ezeket nem igazán szeressem. a kanyarodó felület nem igazán tapad.
Pedig a 2fele anyag lenyege pont ez, a kanyarado jobban tapad, de nagyobb a gordulesi ellenallasa, tartossaga is biztos mas, mint a futofelulete.
Az vicc lenne, ha a kanyarodo felulet lenne kevesbe tapado.

ezzel tisztában vagyok,csak sajna ez nem mindig van így. tapasztalat. az orium külsõimmel,már többször meg akart elõzni a bringa hátulja kanyarokban. más több komponensü külsõkkel is volt már ilyen. azért nem hiszek benne.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Meg hát a sok elõny ott sem az aero vázból adódik (jó, abból is, persze) hanem a könyöklõ pozícióból...

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Kényelmetlen....
Kínzás vele a gyorsulás, lassulás... (feltámaszt fékez.. kiáll lehajol...)
Sprint teljesen lehetetlen...
Nem valami fordulékonyak..

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Van egy tippem hogy azért mert k*va kényelmetlen... :)

Amúgy meg a rövidebb váz csak az irdatlan aero kormánnyal együtt "aero", azt meg úgy tudom az UCI nem engedi.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Azon tûnõdtem, hogy ha már annyira "aero" egy tt bicikli, akkor miért nem használják õket kos kormánnyal, hogy így elõnyt szerezzenek a mezõnyversenyen? Használtan is olcsóbban lehet hozzájutni az ilyenekhez ahogy én látom...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>2 féle anyagból van,és ezeket nem igazán szeressem. a kanyarodó felület nem igazán tapad.
Pedig a 2fele anyag lenyege pont ez, a kanyarado jobban tapad, de nagyobb a gordulesi ellenallasa, tartossaga is biztos mas, mint a futofelulete.
Az vicc lenne, ha a kanyarodo felulet lenne kevesbe tapado.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Az Equinox tényleg 33 tpi. "Premium quality", tartós, ellenálló van még ráírva, s 250 g (622-23). Korábban is szólhattatok volna, már megvettem...

ja Equinox volt. még ráirták,hogy téli használatra,és hosszú élettartam. na ez a 2 kizárja 1mást. télire puhább keveréket szoktak használni,viszont igy gyorsabban kopik. 1ébként sem értem,hogy mi a szösz ez a téli felhasználás. nekem volt már a fusionból is,de annál is hamarabb volt szálszakadás,mint kopás. ezt a gumimárkát nem igazán szeretem. michelin orium van fönt most a télimen,de azért ez sem a legtutibb. 2 féle anyagból van,és ezeket nem igazán szeressem. a kanyarodó felület nem igazán tapad. jobban szeretem,ha 1 féle gumiösszetétel van a külsõben. nekem eddig a vittoria márka jött be leginkább.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Nem emlékszel a típusára?
Ez szerintem Equinox lehetett. [...]
Amit vettem helyette az szintéh Hutchinson, de az Fusion. A két gumi ég és föld!
A márkát nem írnám le de az Equinoxról lebeszélnék mindenkit.

Az Equinox tényleg 33 tpi. "Premium quality", tartós, ellenálló van még ráírva, s 250 g (622-23). Korábban is szólhattatok volna, már megvettem...

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Nem emlékszel a típusára?
Ez szerintem Equinox lehetett.
Nekem volt ilyenem, nem rég kellett ledobnom kb 3500km után. A hátsóm szálszakadásos lett és olyan S kanyar került a gumiba, hogy már-már a fékbe ért bele. Arról nem is beszélve, hogy 1000km után a felni pereménél jöttek ki a szövetszálak, néha ezeket az 5-10 centis szálakat le kellett tépni, monduk ez egyéb gondot nem okozott.
Amit vettem helyette az szintéh Hutchinson, de az Fusion. A két gumi ég és föld!
A márkát nem írnám le de az Equinoxról lebeszélnék mindenkit.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Vicces küllõ .. :D de a nyeregcsõ felsõcsõ közötti kis merevítõ az nagyon BMC(ahogy a címke is árulkodik) ;)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Franco Ballerini Memorial bringa. Igazából csak a kerekek szúrtak szemet, nekem új.

Feltöltött kép

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás
tegnap felraktam 1 huchinson külsõt 1 vevõnek. decathlonos csomagolása volt. 1990 pénz volt ráírva. 250gramm tömeggel. még drótperemes külsõt sem kapni ennyiért. a turpisság az egészben,hogy csak 33 tpi-s. szóval elég kevés szövetre van rádolgozva a gumi. a súly is ebbõl adódik. szerintem hamarabb fog az oldala kihasadni,mint elkopni a futófelülete.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Múltkor ave-t kevertem össze kiskubaival, most meg saccot veled, nem megy ez nekem.. :D De legalább kiderült.

Köszi. :)

Am már nem árulnak, csak FSA-ból, az meg 60ezer meg 24.. Vagy is webshopba csak ezek vannak kormányokból.

Én a boltban vettem. FSA Vero, ha jól emlékszem egy 42-es és egy 44-es volt a készlet.

Majd én is ki akarom próbálni ;) úgyhogy bloke-tól várom szívesen a hosszabb távú teszteket :D

Továbbra is csak ajánlani tudom.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

... most meg saccot veled....

Majd én is ki akarom próbálni ;) úgyhogy bloke-tól várom szívesen a hosszabb távú teszteket :D

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Én voltam (bár lehet, hogy más is vett). Bringaland, 6800 Ft

Múltkor ave-t kevertem össze kiskubaival, most meg saccot veled, nem megy ez nekem.. :D De legalább kiderült.

Köszi. :)

Am már nem árulnak, csak FSA-ból, az meg 60ezer meg 24.. Vagy is webshopba csak ezek vannak kormányokból.