Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

B@szogassam egy kicsit, hogy mikor csinálja meg már neked? :) Minden nap beszélek vele. Szerintem teljesen megfeledkezett róla.

A fokozatosság kedvéért finoman rákérdezhetsz.

Azaz (2004-ben) a fölvértezett országúti biciklista 100 kg tömegig (bicikli nem számít bele!) bármilyen kereket vehetett (föltéve, hogy MAVIC :-) ) azon fölül az abroncsaikat javasolták (azaz fûzést).

Ez a limit azóta sem változott. Mondjuk a DeeMax esetében 115 kg-nál húzták meg, de az nagyon más kategória.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

(Mavic 2004)
....
• Mavic recommande que le poids cumulé du cycliste et de son équipement (hors vélo) ne dépasse pas les masses suivantes :
- Roues Route et Asphalte : 100 kg ; au-delà, voir l’offre de jante Mavic;
...

Azaz (2004-ben) a fölvértezett országúti biciklista 100 kg tömegig (bicikli nem számít bele!) bármilyen kereket vehetett (föltéve, hogy MAVIC :-) ) azon fölül az abroncsaikat javasolták (azaz fûzést). Amúgy 36 küllõs Open Pro is van (ilyet fûztem is magamnak, bár nem vagyok 80 kg sem, de örök kerék kellett, Record aggyal (32-eseket szoktam, talán ideje lenne 28-ra térni)). Újabb infot most nem érek rá tovább keresni, az idézet egy velovert nevû francia listáról van, oda meg ua. kereskedõknek szóló címrõl, amit már többször is reklámoztam.
Ha jól emlékszem, a MAVIC kerékhez adott papírban is van súlyra vonatkozó tanács, de ilyet rég láttam; aki mostanában vett MAVIC kereket, ellenõrizhetné.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Van egy bringás Székesfehérváron, aki már két hónapja halogatja a stucni átalakítását... Ettõl eltekintve bõ egy hónapja egyben van a gép. De mivel stucni nincs, így nincs fent a fékváltókar, bowdenezés, bandázs, az egész használhatatlan. Kezd elfogyni a türelmem...

B@szogassam egy kicsit, hogy mikor csinálja meg már neked? :) Minden nap beszélek vele. Szerintem teljesen megfeledkezett róla.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A villanyak befogatást 1/8-ad collal nagyobbra forgácsolja, mert most 1 colos.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Van egy bringás Székesfehérváron, aki már két hónapja halogatja a stucni átalakítását... Ettõl eltekintve bõ egy hónapja egyben van a gép. De mivel stucni nincs, így nincs fent a fékváltókar, bowdenezés, bandázs, az egész használhatatlan. Kezd elfogyni a türelmem...

Mit alakít át rajta?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Enté hogy áll a Morati? Ha összeállt már, töltesz egy képet róla?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Campagnolo Electronic - hátha jobb lesz mint a Fiat elektronika :D

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Hanyagolnám az Open Pro-t. Ha olyan szuper lenne minden felhasználásra, 40-100 kilóig, akkor csak azt gyártaná a Mavic. De ez nincs így. Egy nehezebb, valamivel magasabb profilú felni elõnyösebb lenne. Arról nem is beszélve, hogy az ára minimum 15000/db, ami a felhasználás tekintetében az ablakon kidobott pénz.

nem maxtal az anyaga,nem hegesztett. soroljam még? a mavic-nak is kell olcsóbb felni,ezért gyártja. az open pro kifejezetten sport,verseny célokra készült. ezért többet is bír mint az open sport,ami inkább túrázósabb,v hobbi versenyzõs bringákra kerül. szerintem megéri ráfordítani a plusz pénzt.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A fiximben mavic cxp30 van befûzve, 28 lyukas modell iszonyat hulladék küllõkkel (11ft/db), és nincs benne minimális nyolcas sem, pedig kapott rendesen szar minõségû utat, felütéses defekt is volt már pár. mondjuk nem vagyok 90kg.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Hanyagolnám az Open Pro-t. Ha olyan szuper lenne minden felhasználásra, 40-100 kilóig, akkor csak azt gyártaná a Mavic. De ez nincs így. Egy nehezebb, valamivel magasabb profilú felni elõnyösebb lenne. Arról nem is beszélve, hogy az ára minimum 15000/db, ami a felhasználás tekintetében az ablakon kidobott pénz.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
szerintem mondjuk az open sport erõsebb. az is szegecselt, plussz a felnikeresztmetszete sokkal vastagabb.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

De akkor nemár pont a legkönnyebb peremes mavic felnivel...Inkább cxp33. Bár én az aksiumot venném.

pedig az open pro a legerõsebb az összes közt. már csak a szegecselés miatt is.

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
A fiam 97kg és egy dechatlon outin teker, sem nyolcas sem küllõ szakadás nem volt az utóbbi 2 évben , ha az bírja akkor sztem a mavic bõven túléli a 90 kg-t.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Akkor építs trekkingfelnire kereket. Sokkal erõsebbek, de szerintem túlmisztifikálod a dolgot. 85 kilós, elég dúrva, agresszív stílusban tekerõ kollega alatt 3 évig bírta a shimano whr-550, és utána is csak azért repedt meg az egyik küllõnél a felni,mert odavágta egy padkához véletlen. Márpedig az aksium strapabíróbb kerékszett.

szerintem 450g körül lehet a felnije.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Az aksium felnije milyen súlyban lehet? Erre vonatkozóan sem találtam adatokat. Egyébként nem klasszikus országútiba kellene a kerék, hanem fitnessbringába. Egy Merida Speeder vázra szeretnék építeni valamit, bár még bizonytalan vagyok, nem igazán tudom hogy sebességben mekkora különbség van a hagyományos ou-ti és a fitness bringa között. Meg a súlyom miatt is félek az országútitól(90 kg).

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
hozzáteszem edzõsnek nekem is ilyen van. open pro. de szerintem csak amiatt mert 5évben 1x kiszakad egy küllõ, azért nem érdemes ezt venni

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

én inkább füzetnék kereket a helyedben. mavic open pro felnivel legalább olyan erõs kereket lehet csinálni,és ahhoz meg a legtöbb boltban van küllõ. 3 keresztnél 295,293,291 húzott küllõkkel.

De akkor nemár pont a legkönnyebb peremes mavic felnivel...Inkább cxp33. Bár én az aksiumot venném.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Köszi a segítséget! Akkor sztem marad az Aksium! Csak amit írt donciccio attól félek egy kicsit. Pl.: kátyut fogok vele és kiszakad a küllõ, vagy ne adj Isten eldeformálódik a felni stb... Van e hozzá pótalkatrész küllõ, felni?

én inkább füzetnék kereket a helyedben. mavic open pro felnivel legalább olyan erõs kereket lehet csinálni,és ahhoz meg a legtöbb boltban van küllõ. 3 keresztnél 295,293,291 húzott küllõkkel.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
van