Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
karbon

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ehhez mit szóltok? Én egyre inkább úgy érzem, hogy nem hülyeség.

Feltöltött kép

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
már miért? az alu rideg, pont hogy vezeti a feszültséget.
acél sokkal rugalmasabb (egyébhez nem tudok hozzászólni)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Am melyik nyeli el legjobban a rázkódást?

Alu-acél-karbon-más? ^^

Én mondjuk azt gondolnám alu..

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Én 3 évig alut használtam és nem igazán zavart...

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Helló.
Szóbakerült a road race 880,szeretném megkérdezni a gazdájukat,vagy bárkit aki használt ilyet,hogy az alu villa mennyire válik elõnyévé-hátrányává?Szemezgetek a géppel,viszont ismerõsöm szerint a nem jó minõségû utakon ami felénk is van szanaszét fog rázni.
Viszont a road race 901 meg drága,találtam még más alternatívákat is,de ha az alu villa nem annyira zavaró tényezõ akkor nem nézegetem tovább...

köszöntem szépen,üdv
Péter

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Az Ultegrán belül.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudjátok, hogy a shimano országúti 39es lánckeréken belül vagy kívül van a típus jelölés?
Ma találkoztam egy bb-un71 monoblokkal és ezen a bal oldalon van a fix "csésze". Normális ez? Mert még életemben nem láttam ilyet. Erõs a gyanúm hogy inkább csak hozzáragadt a bal oldal.

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

am válaszolnék, csak utána kell hogy kérdezzek. 10es az tuti van, bõven 20k alatt. 9es nemtudom még hogy van-e.

Hmmm, árban az jó lenne, de am váltórendszert nem akarom lecserélni, arra nem lesz keretem. Csak sor, szóval az mindenképpen 9-es kell.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Villanycampy szabvany leiras:
Method for carrying out a multiple gear-shifting in an electronically servo-assisted bicycle gearshift and related gearshift
Ez alapjan ezzel lehet majd tobbet valtani egyszerre.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai am rád írtam record ügyben

am válaszolnék, csak utána kell hogy kérdezzek. 10es az tuti van, bõven 20k alatt. 9es nemtudom még hogy van-e.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
kiskubai am rád írtam record ügyben

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

>érezhetõen könnyebben gyorsul, és tartani is könnyebb a sebességet.
Erdekes, mert ugye Sosenka is konehez (direkt nehezitett) kerekekkel dontott egyoras csucsot.
Egyebkent is az aero kerek gyorsabb, mint a konnyu, es az aero mindig nehezebb, mint a konnyu.

A gyorsithatosag viszont igaz, minel konnyebb, annal jobban reagal a bico egy "rugasra".

Tudod te is hogy ennél sokkal-sokkal mélyebben bele lehetne menni a témába, de az egyszeri rider annyit érzékel belõle hogy könnyen gyorsul a bringa, könnyû az egész, és gyorsabban megy vele. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>érezhetõen könnyebben gyorsul, és tartani is könnyebb a sebességet.
Erdekes, mert ugye Sosenka is konehez (direkt nehezitett) kerekekkel dontott egyoras csucsot.
Egyebkent is az aero kerek gyorsabb, mint a konnyu, es az aero mindig nehezebb, mint a konnyu.

A gyorsithatosag viszont igaz, minel konnyebb, annal jobban reagal a bico egy "rugasra".

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Kiskubai: szerintem a könnyebb felni nem csak azt a képzetet kelti hogy valójában gyorsabban mész, hanem tényleg érezhetõ hogy könnyebb tekerni. A montimon volt egy közel 500 gr-os felni, és miután kicseréltem egy 400 gr-os Dt xr 4.2d-re érezhetõen könnyebben gyorsul, és tartani is könnyebb a sebességet.

Félreérthetõen fogalmaztam, valóban. Arra akartam kilyukadni, hogy egy másfél kilóval könnyebb bringa csak a placebó miatt lesz gyorsabb, ha ugyanolyan nehéz kerekek vannak benne. Azért írtam neki azokat a lehetõségeket amiket írtam, mert a 6700as ultegra szett veri váltásteljesítményben az én 7800as DuraAce-emet (kinézetben is), megvan vele a minõség érzete, és a precizitás. És könnyû is. A könnyû kerékszett pedig mint ahogyan azt te is írtad, valóban elõsegíti a gyorsabb haladást, érezhetõen.

Baranyas: A Campagnolo chorus-os hirdetésben találod a 6700as ultegra szettet.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Kiskubai.Köszönöm a válaszodat.A váz nekem is kényelmes,magam is jobban hajlok afelé,hogy erre építkezzek.Amiket írtál az árban is egyezik az elképzeléseimmel.Még egyszer köszi.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Kiskubai: szerintem a könnyebb felni nem csak azt a képzetet kelti hogy valójában gyorsabban mész, hanem tényleg érezhetõ hogy könnyebb tekerni. A montimon volt egy közel 500 gr-os felni, és miután kicseréltem egy 400 gr-os Dt xr 4.2d-re érezhetõen könnyebben gyorsul, és tartani is könnyebb a sebességet.

gabor88

gabor88

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
A 105-ös szett mivel tud többet a Tiagránál? Mennyivel merevebb a 105-ös hajtómû? Csakmert az már hollowtech2-es technológia a Tiagra meg üregelés nélküli.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Miért nem rendeled meg egy megbízható webshop-ban?
Én biztos nem hagynám hogy palira vegyenek...

Gyári kerekek alkatrészeit nem, vagy csak nagyon ritká szokták webshopokban árulni, általában ez a beszerzés menete...forgalmazó rendel a gyártótól és jön a legközelebbi szállítmánnyal.

Baranyas: Nálam azért néz ki így a gép, mert darabonként vettem, mikor-mire volt pénzem. És legelõször a vázat vettem meg, aztán szereztem egy jó melót és így telt a drágább cuccokra. Egyébként teljes megelégedéssel használom. Ha a gyorsabb haladás "élményét" (képzeletét) akarod kelteni, akkor könnyû kerekeket tegyél bele. Mindenesetre hacsak nem félmillió körül szánsz a projectre, akkor én a mostani vázra építkeznék. 2010-es Ultegra szett 140ezer a bikemag apróban, meg hozzá könnyû kerék 50ezer.

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Á csak viccelõdök.Semmi komoly,csak magamban gurulgatok,de nagyon élvezem.Gondoltam egy jó bicó még nagyobb örömet okozna.A második kerónál nem a pénz alapján akarok dönteni.Nyilván ésszerû határok között.A lustaság motivál-ugyanakkora erõfeszítéssel gyorsabb haladás.Szóval semmi verseny vagy ilyesmi, amúgy is öreg vagyok már.