3 évig mentem alu villával. 8 barnál megmondtam egy huszasról amin átmentem, hogy fej vagy írás volt :-)
Most a karbonnal ez nincs így. A karbon villa sem teleszkóp, csodákra ne számíts viszont az úthibákon ahol két aszfaltréteg találkozik vagy csatornafedeleken simábban mész át illetve a durva minõségû "murvás" aszfaltot jobban elsimítja. Alu villát is lehet tuningolni a bandász alá berakott GÉL betétekkel, többen is gyártanak ilyet, ez tényleg sokat számít. De egy jó bandázst is észreveszel már.
Amúgy ez a kényelem meg rezgéselnyelés dolog érdekes téma. Mindhárom kategóriával van tapasztalatom (váz is nem csak villa) de én azt mondanám, hogy kényelem szempontjából a sorrend acél, karbon, alu.
Az tény, hogy van aki nem szereti a karbonváz "halott" viselkedését, vagyis azt, hogy nem érzi úgy az utat mint az aluval, nem ad annyi visszajelzést. Ez tempós lefelékben meg kanyarokban érezhetó, ott az aluval jobban éreztem az út minõségét és azt, hogy mennyire fékezhetek még a blokkolás elõtt. Mondjuk azt nem tudom, hogy emiatt gyorsabb voltam-e lefelé, valószínûleg nem.
De összességében én a karbonra szavazok.
Nem is gondoltam volna, hogy az alu ridegebb mint az acél. Am hogy a karbon nyeri legjobban, azt meg pláne. Akkor am lehet ki kellene cserélni a random alu villámat karbonra.