Viszont ha már itt tartunk a villáknál, a kormánycsapágyam állandóan fellazul. Nem nagyon, én észre sem veszem, de ahova szoktam hordani szereltetni, ott mondták a srácok, hogy ennyire nem szabadna lelazulni ilyen rövid idõ alatt. Ennek mi lehet az oka?
hasonló problémával küzdöttem...
szerencsére sikerült megoldani.
nekem egy félintegrált kormánycsapágyam -wcs- van. arra lettem figyelmes, hogy mikor elkezdem szorítani a csapágyat akkor tök patentul összehúzódik és egyáltalán nem lötyög(ezt elsõ fék behúzásával és egy kevés elõre-hátra mozgatással szoktam lecsekkolni).viszont mikor elkezdem meghúzni a stucni csavarokat akkor kezdõdik a gond... megfigyeltem, hogy mikor a kcs.-hoz közelebbi csavart kezdem meghúzni elõbb akkor ez a lötyögés kissebb. ráadásul minél késõbb kezdem húzni a távolabbik(felsõ) csavart annál késõbb kezdõdik lötyögés.
az jutott az eszembe, hogy egy karbon nyaknak lehet némi torzulása ahogy a stucni csavarjaival összehúzom és ha a felsõ csavart húzom elõbb akkor a villanyak talán egy picit " kúposodhat" és a stucni saját magát húzza feljebb a nyakon.
és itt jött a megvilágosodás.
most azt csináltam, hogy beállítottam a feszességet.elkezdtem meghúzni az alsó csavart. aztán mikor elértem egy kellõ feszességet akkor a "rózsának" a csavarját annyira meghúztam, hogy a felsõ csavar lehúzó erejének "ellen tudjon tartani". mikor ez megvolt akkor már csak a stucni csavarjaival játszottam,hogy a megfelelõ legyen a meghúzás eloszlatása.
miután megcsinálatam mentem vele egy 5-6 órát és még mindig ugyanolyan jó...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"