Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
A szabad görgõk hogyan mûködnek am? Mármint hogy változik az erõsség? A bringa rögzítve van rajta, vagy lényegében mint ha aszfalton mennél?

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Sac: az mit jelent hogy ez elejével mész az amatõr mezõnynek? Szombathelyen hanyadik lettél?

2 éve nem versenyzek esti suli mellett nem lehet... :(
egyébként is féltáv és hosszútáv...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sheldon Brown's Bicycle Frame and Cassette Spacing Crib Sheet

Itt a táblázat.

Ezt mentettem, köszönöm.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én egy 7es Dura Ace hátsó sort váltok a Velocéval. Dolgozik,de nem mondanám tökéletesnek, kicsit lusta.Ennek biztos megvan az oka-kompatibilitás?

Amúgy ez is szipmi:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Viner challenger FULL Dura-ace!! Karcmentes!! ALUVÁZAS 8.2kg!!!

7es shimano sor 8as velocéval?

Hmm hát a Shimano-Campa egymáshoz hangolás érdekes dolog.

Kérdem azokat akik értenek ehhez (pl kiskubai), oda nem kellenek hézagolók? Vagy valami más módosítás, hogy összehangolható legyen?

Sheldon Brown's Bicycle Frame and Cassette Spacing Crib Sheet

Itt a táblázat.

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Hmm hát a Shimano-Campa egymáshoz hangolás érdekes dolog.

Kérdem azokat akik értenek ehhez (pl kiskubai), oda nem kellenek hézagolók? Vagy valami más módosítás, hogy összehangolható legyen?

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Én egy 7es Dura Ace hátsó sort váltok a Velocéval. Dolgozik,de nem mondanám tökéletesnek, kicsit lusta.Ennek biztos megvan az oka-kompatibilitás?

Amúgy ez is szipmi:
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Viner challenger FULL Dura-ace!! Karcmentes!! ALUVÁZAS 8.2kg!!!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

A Xenonnal meg vagy elégedve?

Teljes mértékben. Kényelmes a fékváltókar. Ha be van a váltó állítva akkor pontos. A fékváltókar mivel kompozit anyagból van, féltem, hogy törhet, kellemes csalódás, teljesen stabil.

Jha, a fékkel nem annyira, mármint a Xenon fékkel. Sztem attól jobbat viszont rakjatok fel. Athena vagy Veloce, ha campát akartok oda is. Ha nem akkor 105-ö vagy Ultegra. Ezeknek majdnem dupla annyi a fékereje mint a Campáknak... >.<

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Százas körül keresgélünk-max. százig, szóval ezek még picit felette vannak, de türelem rózsát terem:D max. a tél közepén találunk vmit.
Az már biztos hogy fékváltókaros legyen, akkor a sokküllõs kerék is felvéve a listára.
Noname váz vagy De Rosa váz azért biztos nem mind1..
Amúgy '09 es és '95
ös Veloce mennyire hasonlítható egymáshoz?mert elõbbit használom, nekem bejött.
Ezt az ultegrát nem ismerem, bár biztos jó.
Egyébként alföldi gyerekek vagyunk:D, szval egyenlõre nem fenyegetnek az emelkedõk.

én a de rosa-t választanám. fel lehet tuningolni az ergopower-t 9-esre. ha nem müködne tökéletesen,akkor meg szét lehet szedni,kitakarítani,zsírozni,és már olyan is lett,mint az új. jobb vétel a de rosa.

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
A Xenonnal meg vagy elégedve?

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Amúgy '09 es és '95
Egyébként alföldi gyerekek vagyunk:D, szval egyenlõre nem fenyegetnek az emelkedõk.

Nekem is vagy ~3 hónapba telt, még megtaláltam a számomra tökéleteset. :D Onnantól, hogy komolyabban ráálltam a keresésre. Vaterán is érdemes megnézni, mert pl. itt bikemagon az a bringa amit vettem asszem 85ezerbe volt hirdetve, vaterán meg 60ért hoztam el.

Giotto királykék alu váz+ villa
ITM kormány
stucnin semmi felirat
Mach1 CFX felnik Miche Agyra fûzve (Nha m ezek a felni baromi erõsek, ajánlani tudom. Olyanokat kaptak tõlem szarul fûzve is már - nem volt elég feszes a küllõ - és semmi, de tényleg. Se nyolcas, se felütés. Semmi)
Miche sor
Campa Xenon váltók
Campa Mirage hajtómû (3 tányéros)
Campa Xenon fvkarok
Campa Xenon fékek
Random nyeregcsõ
Selle Bassano Nyereg

Váz olasz gyártmány

Eléggé stabil kis bringa. Am azért írtam le, hogy legyen viszonyítási alapod, hogy mennyibõl, mit kaphatsz.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Sac: az mit jelent hogy ez elejével mész az amatõr mezõnynek? Szombathelyen hanyadik lettél?

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Százas körül keresgélünk-max. százig, szóval ezek még picit felette vannak, de türelem rózsát terem:D max. a tél közepén találunk vmit.
Az már biztos hogy fékváltókaros legyen, akkor a sokküllõs kerék is felvéve a listára.
Amúgy '09 es és '95

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás
Triathlonosra:
Azért a magyar amatõr mezõnyben nincsenek ilyen gáz megmozdulások (bár nézni nem nézem, és azért az amatõr elején szoktam lenni, akik azért nem annyira amatõrök;))
Küllõ:
Ja a citecem 14/16 -ra asszem 90 kiló volt írva ;) a GPM 24/24 re meg 80 :D (mondjuk a Citec kb 2,5x annyiba került ;) )

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Kiskubai ezmiez? Totál képet kérünk róla. A Meridád váltótípusa lesz?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Kevesebb küllõ = kisebb teherbírás?

fûzött kerekeknél igen, de pl egy 16 küllõs lightweight szerintem merevebb mint egy 36 db hulladék küllõvel fûzött ridida felni X agyban...

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Felni és felni között is van különbség, az biztos, hogyha nehezebb a bringás, akkor célszerûbb egy sokküllõs kereket választani, jobban bírja a terhelést. De vannak olyan kevésküllõs kerekek amikre nincsen súlylimit, viszont meg is kérik az árát.

A veloce ezen a szinten a régi 105ösnek felel meg kb, elég öregecske a szett, így ránézésre 95körüli lehet. Viszont egy szép De Rosa vázra van építve (bár ez a szín nálam nem nyerõ) Viszont az áttétele elég combosnak néz ki, ha kezdõ bringás a barátod vagy dombos környéken lakik célszerû lesz egy sorcserét eszközölnie.

A másik bringa egy noname aluváz viszont kicsit frissebb az ultegra szett rajta és komolyabb is mint a Campa veloce. Az áttételezése megfelel egy kezdõ/hobbista igényének is, 3×9cel bárhol fel lehet tekerni kisebb erõlködéssel.

berza

berza

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Kevesebb küllõ = kisebb teherbírás?

Tehát lehet a felni a legérzékenyebb (rejtett) pont jól értem?
-a féket azt hiszem könnyebb gyorsan letesztelni.

Ezekrõl mi a véleményetek:

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Gyönyörüséges De rosa Full Campagnolo veloce!!!

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: 56-os Alu-karbon Ultegra 3x9

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez hatalmas egy video :) Még én is jobban depózok mint ezek. Pedig mint triatlonista már készültem egy hangzatos védõbeszéddel, hogy sietnek a jó bolybaaa.. meg nagy a kapkodás.. meg az úszás utáni stressz, de ez nagyon durva. Az a legjobb, amelyiknek a cipõje a rögzítõgumin löfög utána õ meg tapossa a pedált mezitláb. 0:38nál van a csajoknál.

A másikban az idõfutamos csávó tényleg full gáz, de a nõ 1:37nél übereli. Látja gondolom versenyeken hogy az elit triatlonistáknak a pedálban a cipõ, hogy idõt nyerjenek, de ezt még gyakorolnia kell.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Járnának CX-ezni... ;)
Az elsõ videón van olyan, aki nem félti magát. :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ez ugyan triatlon, de muszaj vagyok belinkelni, mert nem hiszem el, hogy ilyen van.
Noi mezony bringara valtas:
YouTube - Womens 2010 Hyde Park T1.avi

Ez mar hihetobb, ez latszik, hogy nagyon amator mezony:
YouTube - Red Hill Triathlon 2010 - Bike Mounting Fail

Nõk.
A másiknál meg 1:10nél elég gáz a full-patent idõfutamos csávó...