Jelentkezz be Regisztrálj

Országútikról mindent
Írta 2010. november 05. - 22:19

Az ulescso alapjan ez biza az XL-es meret, 195mm-es homlokcsovel, es 570-es virtualis felsocso hosszal. Ez ~40-50mm-vel tobb, mint ami neked kellene hosszban, igy 120-as helyett 70-80-as stucnival a hossz talan jo lehet. Mondjuk nyeregcso szogelteres is van 1.5fok, ez levesz valamennyit a plusz hosszbol. (elorebb fogod huzni a nyerget, hogy ugyanott ulj mint egy kisebben) A homlokcso 50mm-vel legalabb tobb, mint kene, ez biztos szopas.
Persze csak agyalok. Magamnak is egyel kisebbet vennek 183cm-rel.
Írta 2010. november 05. - 22:12

Írta 2010. november 05. - 22:00

Írta 2010. november 05. - 21:51

Lehet, hogy a jövõben nem sok esélyem van ilyen cuccokat venni, de azért megkérdezem.
A sram red fogaskeréksort fel lehet tenni mavic cosmic carbone ultimate kerékre.
Írta 2010. november 05. - 21:44

Kipage, olcsónna de ki (és mennyiért) venne meg egy törött vázat, még ha meg is van javítva?

Viccen kívül, jó olvasni itt ave, kipage, donciccio tapasztalatokon alapuló véleményét (még ha épp nem is egyezik az enyémmel), különösen azoké mellett, akik egy-két bicikli és idény alapján újhitû lelkesedéssel általános tanácsokat adnak (azok persze lehetnek épp jók is).
Kiskubai a nagy lelkével megérdemelne egy Wilier Triestina vázat (de nem ezt a Wiliert, még ha vonzó is, hogy rögtön meglehetne); a chorus amúgy engem is vonz (Athena és Veloce szolgál, 105 mellett, minddel meg vagyok elégedve, a Veloce testreszabott, de a Chorus persze jobb).
Kipage, mekkorával jársz? Nekem az 57-es jó (igaz, nem versenyzek, de viszonylag sokat megyek, évi kb 9500-10000 km, gyakran hegyekben) ua magassághoz (régebbi acélvázak, Columbus SLX meg Vitus X0 csövekbõl), az 55-ös is, ilyen is meg olyan is van a (túl) sok biciklim közt.
Írta 2010. november 05. - 21:13

Elpasszolod ezt a vázat meg a Meridát is és a kettõ árából már lehet "túrni" az ebayon igen jó vázakat. Egyébként szép a váz, de valahogy az a kékes szín nekem a Bianchi celeste-jét juttatja eszembe.
Írta 2010. november 05. - 21:12

Írta 2010. november 05. - 20:56

Ronda is lesz az amugy nagyon szep vaz, no meg ugye a helyes geometria nem csak a csohosszokbol all.
Raadasul ha jol nezem, lehet a vazon fel fogsz akadni letamasztaskor?
El kellene adnod es az arabol vehetsz egy meretbelit.
Írta 2010. november 05. - 19:14

Írta 2010. november 05. - 18:50

Írta 2010. november 05. - 18:31

Írta 2010. november 05. - 18:24

166cm
C:C 55,5 hosszú, C:C 52 magas, C:T 58cm magas...És megvan már milyen stucnim lesz
3T ARX team, -17 fokos, és van 70mm-es méretben.
És csúnyák benne ezek a kerekekEladó a mavic!
MJani: Csak maximum 80mm-es hossz fér bele. Ha van ilyen hosszban is -35 sokos, nagyon megköszönném ha felhomályosítanál hogy melyik az! Ritchey WCS-t láttam már (a régi fajtát), de abból is csak 120-asat...
kkor átérzem a problémád, hasonló 'magas' vagyok én is és próbáltam már hasonlóan 'nagy' vázat. Kényelmetlen.

Írta 2010. november 05. - 18:13

Nem adok totál képet mert akkor meg fogtok gyõzni hogy NAGY lesz nekem. És igazatok lesz. Egyébként ez egy Wilier Izoard váz, amit ingyen kaptam törött támvillával, de van ismerõs aki ilyenek javításával foglalkozik. 70mm-es stucnival 1centivel rövidebb is lesz mint a merida, de nagyon magas a fejcsöve ezért sehogy sem úszom meg hogy ne legyen magasabban a kormány, de compact kormányt fogok venni rá. Meg röhejesen fog kinézni hogy kb 8cm-t fog kilógni a vázból a nyeregcsõ. De ingyen volt, annyit megért. Najó, itt van kép:
Ha meg nem lehet annyira normálisan megcsinálni a törést hogy rendesen lehessen versenyezni vele, akkor NEKEM LESZ A LEGPIPECEBB TÉLIBRINGÁM!![]()
szerk.: Egyelõre a dura-ace cuccokat pakolom majd rá, de carbon-chorus szettet szeretnék rá meg végre valami jobb kerekeket. Nameg elõször álljon össze hogy röhejesen, de tudom-e használni. Ha nem, akkor valszeg elpasszolom majd. Vagy megtartom szobadísznek, de a villája tökéletes, és 200g-al könnyebb mint a meridámé...
Lehet kapni -35fokos stucnit.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. november 05. - 18:13

Nem rossz darab.
Mekkora vagy, hogy nagy? Meg hányas ez a váz?
166cm

3T ARX team, -17 fokos, és van 70mm-es méretben.
És csúnyák benne ezek a kerekek

MJani: Csak maximum 80mm-es hossz fér bele. Ha van ilyen hosszban is -35 sokos, nagyon megköszönném ha felhomályosítanál hogy melyik az! Ritchey WCS-t láttam már (a régi fajtát), de abból is csak 120-asat...
Írta 2010. november 05. - 18:07

Írta 2010. november 05. - 17:47

Írta 2010. november 05. - 17:44

Kiskubai ezmiez? Totál képet kérünk róla. A Meridád váltótípusa lesz?
Nem adok totál képet mert akkor meg fogtok gyõzni hogy NAGY lesz nekem. És igazatok lesz. Egyébként ez egy Wilier Izoard váz, amit ingyen kaptam törött támvillával, de van ismerõs aki ilyenek javításával foglalkozik. 70mm-es stucnival 1centivel rövidebb is lesz mint a merida, de nagyon magas a fejcsöve ezért sehogy sem úszom meg hogy ne legyen magasabban a kormány, de compact kormányt fogok venni rá. Meg röhejesen fog kinézni hogy kb 8cm-t fog kilógni a vázból a nyeregcsõ. De ingyen volt, annyit megért. Najó, itt van kép:

Ha meg nem lehet annyira normálisan megcsinálni a törést hogy rendesen lehessen versenyezni vele, akkor NEKEM LESZ A LEGPIPECEBB TÉLIBRINGÁM!

szerk.: Egyelõre a dura-ace cuccokat pakolom majd rá, de carbon-chorus szettet szeretnék rá meg végre valami jobb kerekeket. Nameg elõször álljon össze hogy röhejesen, de tudom-e használni. Ha nem, akkor valszeg elpasszolom majd. Vagy megtartom szobadísznek, de a villája tökéletes, és 200g-al könnyebb mint a meridámé...
Írta 2010. november 05. - 17:36

A szabad görgõk hogyan mûködnek am? Mármint hogy változik az erõsség? A bringa rögzítve van rajta, vagy lényegében mint ha aszfalton mennél?
ami nekem van az 1 olcsobb variáció. ilyenbõl van a legtöbb. azon nem lehet az ellenállást növelni v csökkenteni. ott az áttétellel variálsz. nincs rögzítve rajta a bringa,úh egyensúlyozni kell rajta. van néhány rögzített változat,meg állítható ellenállású is,de az drágább.
Írta 2010. november 05. - 17:32

A szabad görgõk hogyan mûködnek am? Mármint hogy változik az erõsség? A bringa rögzítve van rajta, vagy lényegében mint ha aszfalton mennél?
Erõsséget a váltód pöckölésével állíthatsz

Campa-shimano témához meg nem értek, csak a hézagolókkal tudom hogy mi van, de azt sheldon bácsinál is megtalálod, én is onnan tudom