Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

1 nap alatt 2 hátsókerékdefekt, két különbözõ bringán az jó?

egy felütés, meg egy beágyzódott kavics
utóbbi miatt lehet kukás lesz a PRO3 Race külsõm...:(

Nemtudom mekkora volt az a kavics, de szivesen elfogadom azt a kukázott külsõt görgõzõs guminak :) Vagy övnek...

Szerk: múltkori túrán montisok outisok vegyesen, és az egyetlen defektet Zeezoltano kapta fullival, aszfalton, felütéses defekt :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
1 nap alatt 2 hátsókerékdefekt, két különbözõ bringán az jó?

egy felütés, meg egy beágyzódott kavics
utóbbi miatt lehet kukás lesz a PRO3 Race külsõm...:(
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én egyet tönkre tettem.
lelazult a tengelyrõl a csillag amire a fogaskerekek rögzítve vannak és lötyögött. Bár nem volt már garis de a bolt szó nélkül kicserélte, azt mondták, hogy nem láttak még ilyen hibát integrált tengelyes hajtómûnél. Az új gond nélkül tette a dolgát. Valószínûleg nem volt rendesen rásajtolva.
Érdekes, hogy mentem vele több mint egy évet és csak utána jött ki a hiba. A GXP középcsapi nem forog annyira könnyen mint egy Shimano de ez a gyakorlatban szerintem nem jelent hátrányt. Annyi, hogy ha szabadon megpörgeted akkor hamarabb leáll de nem futott darálósan. Egyébként elég merev cucc volt.
A tányérjai nem valami extrák. Shinao Ultegra (6600-as) elöl nagyságrendekkel jobban vált, de ehhez köze lehet az elsõ váltónak is. Az Elitát 105-el használtam.
Amúgy ez egy elég olcsó cucc volt, én asszem 11-12000-ért vettem csapágy nélkül tányérokkal boltban novicsentó. Valahol láttam nemrég 14000-ért. Ár-Érték aránya egyébként szerintem jó.

Köszönöm.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Én egyet tönkre tettem.
lelazult a tengelyrõl a csillag amire a fogaskerekek rögzítve vannak és lötyögött. Bár nem volt már garis de a bolt szó nélkül kicserélte, azt mondták, hogy nem láttak még ilyen hibát integrált tengelyes hajtómûnél. Az új gond nélkül tette a dolgát. Valószínûleg nem volt rendesen rásajtolva.
Érdekes, hogy mentem vele több mint egy évet és csak utána jött ki a hiba. A GXP középcsapi nem forog annyira könnyen mint egy Shimano de ez a gyakorlatban szerintem nem jelent hátrányt. Annyi, hogy ha szabadon megpörgeted akkor hamarabb leáll de nem futott darálósan. Egyébként elég merev cucc volt.
A tányérjai nem valami extrák. Shinao Ultegra (6600-as) elöl nagyságrendekkel jobban vált, de ehhez köze lehet az elsõ váltónak is. Az Elitát 105-el használtam.
Amúgy ez egy elég olcsó cucc volt, én asszem 11-12000-ért vettem csapágy nélkül tányérokkal boltban novicsentó. Valahol láttam nemrég 14000-ért. Ár-Érték aránya egyébként szerintem jó.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás

Hát nem tudom ki tenne fel esztétikai okokból olyan randa nagy görgõket. Növeli a hajtás hatékonyságát.

megérte.... el is vesztette az elõnyét. én is a buherált váltóra gondoltam mikor volt az eset. gondolom a sram nem véletlenül tervezte olyanra,mint amilyen.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ha a hátsóváltó görgõi nem hagyományos 11 es ek hanem nagyobbak annak van vmi gyakorlati elõnye, vagy szimplán csak esztétikai szerepe van?

Hát nem tudom ki tenne fel esztétikai okokból olyan randa nagy görgõket. Növeli a hajtás hatékonyságát.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
Ha a hátsóváltó görgõi nem hagyományos 11 es ek hanem nagyobbak annak van vmi gyakorlati elõnye, vagy szimplán csak esztétikai szerepe van?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem top szettje volt. Egy buheralt Red hatsovaltoja volt, Berner 15fogas gorgokkel. Ezert nem felel a SRAM az biztos.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Szeritem meg egy top szettnek csak el kellene ezt viselnie....
De lehet túl magasak az elvárásaim...

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
pfff tenyleg. Most, hogy mondod és újranéztem, ez viszont akkor erõs hiba...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Azert a szerelobrigad kiherese elott azert meg lehet kerdezni, hogy megis minek ment 39x11-gyel? Mert (kozel) konuszon volt, az latszott.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ilyenért azért kiherélik a szerelõ brigádot, nem?! >.<

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Igen, ez igaz, de úgy tudom, hogy a hátsó váltó akadt fel és az okzta a a hibát, nem pedig a szokásos nagyról kicsire váltásnál elõforduló láncleesés volt.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ha jól emlékszem Andy-nek nem elõl volt a probléma, hanem a hátsóváltónál, úgyhogy nem akkurátus az elnevezés. :)

De, elõl volt a probléma. Láthatóan elõl igazgatja, meg elõtte a baloldali váltókarral babrál:
http://www.youtube.com/watch?v=oe7wpDjGHXU

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Truvativ elita gxp hajtómûvet használt valaki? Most tudnék nagyon olcsón szerezni egyet tányérok nélkül. Érdemes vele foglalkozni?

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ez nem semmi. Figyeljétek a nevét.. :) láncleesés gátló. (felülrõl a 3.)

Komponenten

Ha jól emlékszem Andy-nek nem elõl volt a probléma, hanem a hátsóváltónál, úgyhogy nem akkurátus az elnevezés. :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez nem semmi. Figyeljétek a nevét.. :) láncleesés gátló. (felülrõl a 3.)

Komponenten

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Asszem karácsonykor én is meglepem magam valami szabad görgõvel.. ^^

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
WD40 az vizkihajto igen. "Water Displacement - 40. kiserlet" lasd: WD-40 Company and Product History

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Hirtelen mindenkibõl hogy elõtört a lánctisztító énje. Remélem a felesleges oldószert SENKI NEM a CSAPBA WCbe önti, hanem elviszi egy BENZINKÚT veszélyesanyag gyûjtõjébe.

Aki nitrohígítót önt a lefolyóba az jól megszívja, mert kikezdi tömítéseket és a mûanyag csöveket. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]