télre 8as sram, az egy telet (kb5000km)bírt ki horror idõjárási, és hanyag karbantartási körülmények közt, szóval ez nem annyira érdekes. nyáron 10es shimano, versenyre DA, amúgy 105-ös. A DA-val mentem idén az összes versenyen, meg az elõtte lévõ edzéseken de még semmi gond vele. Pontos számokat nem tudok mondani, mert folyamatosan cserélgetek 3 láncot az edzõs soron. abban 40ezer körül lehet. idén nyáron vetettem be rá egy újabb láncot, eleinte meg-megugrott néhány hátsó lánckeréken, de kis használat után összekopott és azóta tökéletes azzal is... Mivel versenyre tök más láncot és sort használok, ezért amíg nincs baja felesleges cserélni. mondjuk most a lánctányér megóvása érdekében valószínûleg csúsztatva lesz az egész. versenyre új sor, lánc, az eddigi versenyzõs meg megy edzõsnek. de ez úgyis csak február vége felé lesz érdekes...
Jelenleg amivel rendelkezem:
1db kb 12.000km-t futott ultegra sor
1db kb 4.000km-t futott ultegra lánc
Azon filózok hogy jövõre úgy csinálom hogy veszek egy DuraAce sort, arra rárakok egy láncot, használom mondjuk 500km-t, meg egy másodikat is, azt is használom 500km-t, aztán egy harmadikat is. Ezután leveszem a DuraAce sort, felrakom az ultegrát, és edzésnél az ultegra soron cserélgetek 3 láncot, a DuraAce-t meg versenyen használom egy DuraAce sorral. Azért gondoltam elõtte mindegyiket "megfuttatni" a duraace soron, hogy kopjon valamennyit, és ne ugráljon az ultegrán. Októberben raktam rá a harmadik láncot (elõtte semmiféle cserélgetõs módszer nem volt. Ha már olyan szar volt, hogy ugrott, akkor kuka.), amit elõtte 2000km-t használtak, és semmi ugrást nem tapasztaltam, teljesen hangtalanul mûködnek együtt.
Szóval az elõbb felvázolt setup kb örökélet+1 év lenne. Tényleg elfutott nálad 40.000 km-t egy sor?
Bloke: A hígítótól lesz csak igazán jó móka