Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Hm? Miért?
Bár én még nem raktam fel v-fékkart outi fékre, elvileg mûködnie kell. A kisebb erõkarból lehet gond?

Mûködik, használható, de nem a legjobb. A fiximen AVID v-fékkar volt shimano exage (ráadásul egyforgáspontos...) fékkel, nem egy leányálom. De mûködik, megálltam vele.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Ez így nem igaz.

Hm? Miért?
Bár én még nem raktam fel v-fékkart outi fékre, elvileg mûködnie kell. A kisebb erõkarból lehet gond?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.606 hozzászólás
Ez így nem igaz. Az országúti féktestekhez canti fékkar ideális, a nagyobb bowdenhúzású V-fékkar a kisebb áttételszorzó miatt nem növeli meg a eléggé húzás erejét. Egy országúti vagy canti karral használt V-féknél csak a felni és a fékpofa közelsége lehet zavaró, a fékhatás - ideális felni és fékpofa párosítás esetén - kifogástalan. Ezért is van minden fitneszgépen canti kar, ezért ajánlanak canti kart a tárcsafékekhez, és ezért mûködhet jól a CX bringák canti fékteste országúti fékkarral.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Nekem tökéletesen mûködik. Tiagra fék és v-fék-karok! :)

Csak fordítva lehet baj (V-fék és outi fékkar), mert a V-féknek több bowdenhúzás kell mint az országútinak... Mivel a V-fékhez való kar eleve több bowdent húz, ezért be lehet lõni simán hogy kényelmes legyen outi fékkel...

Vidinger

Vidinger

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Hogy van ez az egyenes kormányos fékkar- országúti fék kompatibilitás? Valami olyasmi rémlik, hogy az országútikhoz való fékkarok kevesebb bovdent húznak, mint a montisok. De ha kevesebbet húz miért nem jó az MTB vagy CX fékkar? Tudnátok nekem ajánlani fekete színben egy pár ilyen fékkart?

(olcsón :) )

Nekem tökéletesen mûködik. Tiagra fék és v-fék-karok! :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hogy van ez az egyenes kormányos fékkar- országúti fék kompatibilitás? Valami olyasmi rémlik, hogy az országútikhoz való fékkarok kevesebb bovdent húznak, mint a montisok. De ha kevesebbet húz miért nem jó az MTB vagy CX fékkar? Tudnátok nekem ajánlani fekete színben egy pár ilyen fékkart?

Eddig én is úgy tudtam, hogy mtb v-fékkar nem jó, de ha gyakorlatban mûködik, akkor mûködik.

http://forum.bikemag...tml#post1040129

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Régebbi (vagy tán a mostani is) shimano LX-en állítható volt a bowdenhúzás, volt ezüst-fekete-arany(Ritkább), és nem valami drága...Vagy használhatsz ilyen CX fékkart:
Feltöltött kép

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az autót ne keverjük ide: ott van 3 tükör plusz a teljes látótered. Mindent látsz amit kell, kivéve talán az A oszlop által kitakart területet. Én is ugyanazokon a dögunalmas utakon hajtok, néha már-már megszokásból is megyek (ld a pár oldallal ezelõtti bukásomat) de akkor is zene nélkül. Nekem jobb ha minden érzékszervem ott van. :) néha még az is kevés.

kinek mi, én mindíg úgy közlekedek, hogy jönnek mögöttem, vagy ki az utcából :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az autót ne keverjük ide: ott van 3 tükör plusz a teljes látótered. Mindent látsz amit kell, kivéve talán az A oszlop által kitakart területet. Én is ugyanazokon a dögunalmas utakon hajtok, néha már-már megszokásból is megyek (ld a pár oldallal ezelõtti bukásomat) de akkor is zene nélkül. Nekem jobb ha minden érzékszervem ott van. :) néha még az is kevés.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.459 hozzászólás
látom nagyon belemerültetek a zenehallgatás bringán témakörbe. kb 17 éve koptatom az aszfaltot bringával. kb 2-3x hallgattam zenét,de nem jött be. nem csak a forgalom miatt. magamra se tudok figyelni.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás

@AkPi: Ha torrentek jok: CyclingTorrents.nl
Ha rendes DVD kell, ez a legjobb amit ismerek: The Cycling DVD Shop - Cycling DVDs - Grand Tours, Cycling Films, Rider Profiles and Training DVDs
EU-ban a kulfoldrol rendeles olyan mint ha itthonrol rendelned.

köszi, egyenlõre jók a torentek is..
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Erdõben nem, de forgalomban én is hallgatok zenét. Szerintem sokkal inkább zavaró, hogy a nagy zajban hamarabb elfáradok, mint a zene a fülemben. Autóban sem hallasz többet a forgalomból, meg folyamatosan hátra kell nézni, biztonságossabb is, mint fülre hagyatkozni.

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

...És pesten tényleg szenvedés mire kikeveredsz... bár bemelegítésnek jó.

Hát persze jó bemelegítésnek.. de nekem a stadtól 1 óra Szentendre... (meg vissza is) 2 órát cseszek el a bringázásból azért hogy kijussak ebbõl a szmogfelhõbõl...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@AkPi: Ha torrentek jok: CyclingTorrents.nl
Ha rendes DVD kell, ez a legjobb amit ismerek: The Cycling DVD Shop - Cycling DVDs - Grand Tours, Cycling Films, Rider Profiles and Training DVDs
EU-ban a kulfoldrol rendeles olyan mint ha itthonrol rendelned.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

pl 30km nyíl egyenes út az alföldön...

...vagy 50. vagy 70. vagy több. És minden nap ugyanazok az utak...Nem kellemes, kell oda az a ritmus :) Egyébként ha egyedül megyek hegyre, akkor is elõ szokott fordulni hogy zenét hallgatok, akkor is csak azért mert sokkal könnyebb úgy megtalálni a ritmust...

És pesten tényleg szenvedés mire kikeveredsz... bár bemelegítésnek jó.

Ja, és görgõzéshez sisakkamerás versenyvideók itt: Chavez cycling youtube

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Na ezt most gondold át pesten... :D Hallod a krákogó szén-monoxid mérgezett verebeket... :D

Azért nem kötelezõ Ferencvárosban bringázni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Bloke-kal értek egyet. A zenehallgatással megölitek a pillanatot. Mindenki csukja be a szemét és gondoljon egy áprilisi kora délutánra amikor valami dombos szerpentinen kaptat felfelé néma csend, madárcsicsergés, még csíp a levegõ kicsit és közben (BÖMBÖL A ZENE!!) nem? Ugyan az országútizás nem annyira természetközeli mint az MTB, de valamennyire azért mégis csak az..

A balesetveszélyrõl nem is szólva. Mivan ha elcsap egy autó, kijön a rendõrség: Jaa ez a barom zenét hallgatott, na akkor öcsi van biztosításod?

Na ezt most gondold át pesten... :D Hallod a krákogó szén-monoxid mérgezett verebeket... :D

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
lehet kicsit off de az lenne a kérdésem, hogy nem tudnátok ajánlani magyar oldalt ahonnan lehetne dvd-t rendelni..(tour vagy giro vagy csak sima hegyi szakaszokról filmek..)tacx honlapján láttam de elég drága volt és amúgy is külföldrõl kellet volna rendelni..
jövõre majd megpróbálom felvenni õket dvd-re..de idén télre kéne valami...
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
téli dzsekiben?
hol görgõzöl? az erkélyen? :D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr