[...] Ezt elég nehéz túlhúzni. Egy 65kg-os ember nem is tudná egy átlag imbuszkulccsal. Gyorsan kiszámoltam, van egy 17cm-es imbuszkulcsom, amin kb 15cm-nél fejtem ki az erõt, tehát 23-33kg súlyt tehetek rá.
Meg általában van egy határozott pont, ahol olyan mintha megakadna, nem? Legalábbis én ezt tapasztaltam.
A lényeg, akkor nem aggódok a kinyúlás miatt.
Bevallom, nekem sikerült a vadállati erõmmel. Igaz, nem hajtómût, hanem középtengelyházat és nem 15 cm-es, hanem kb. 40 cm-s erõkarral. Talán tanulságos, leírom: angol menetes Shimano középtengelyt (
jobboldalt!) tettem volna a helyére, kinéztem a szükséges nyomatékot és nyomatékkulccsal húztam (aminek elég hosszú karja van), amíg el nem pattant a menetház. Az ok - most lehet tippelni - az volt, hogy a nyomatékkulcs buta volt, csak negatív (azaz az óramutató szerinti) forgásirányban mûködött nyomatékkulcsként (azaz oldott ki egy adott nyomatéknál),
balmenetes csavart képes volt ugyan húzni, de nem oldott ki (nem kattant), hanem átvitte a teljes nyomatékot (állítható a húzás iránya, ez tévesztett meg). Fokoztam, amíg bírtam, s végül tényleg erõsebb voltam, mint a csapágyház

. Csere...
Az eredeti témába jobban illik, hogy egyszer négyszögtengelyt is húztam túl (jó minõségû autókulccsal...), igaz, kevésbé brutálisan, de a kritikus határon túl, ugyanis a hármas lánckerék legkisebbje csak hozzáért a láncvillához. Ezt megoldottam, a tengelyt is kicseréltem hosszabbra és elõvettem a nyomatékkulcsot is, hogy sportszerû legyek.