Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Etilinnek van egy ideje Bandonja, asszem sora, vagy tiagra cuccokkal, õt kérdezzétek...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
szerintem jó kezdésnek,aztán ha megmaradsz az országuton ugyis veszel majd mást...ez meg megmarad téli gépnek vagy fejlesztgeted.mondjuk manapság már ebben az ár szegmensben is dukálna 1 karbon villa....a 8100 esetében az sh 2200 szett télleg a belépés alja a 9300 tiagrája már jobb de ez az árban is tükrözödik.

dutsh

dutsh

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
  • LocationBp22

Hy!

Valaki megtudná mondani, hogy kezdõ országútinka jó-e a Gepida BANDON 810?

Ilyesmirõl énis szívesen hallanék, nem sok infót lehet olvasni a gepidákról. Én 930-al szemezek egy jóideje, de még mindig nem jutottam odáig, h megvegyem.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Boldog Karácsonyt mindenkinek az országuton!

PaulvanDyk

PaulvanDyk

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hy!

Valaki megtudná mondani, hogy kezdõ országútinka jó-e a Gepida BANDON 810?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ket kerek van egymas mellett... Korbemegy az elso csigakereken, majd atmegy a vele parhuzamos masikra, aminek persze mas az atmeroje.

Kepet is talaltam.
http://farm1.static....aef2_z.jpg?zz=1
http://farm1.static....9eea_z.jpg?zz=1

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Ezt ismeritek?
Jtek Engineering Shiftmate
...

Valaki magyarázza már el nekem ez, hogy mûködik... mert én nem látok benne semmit, egy sima csiga mit változtatna a bowdenhúzás mennyiségén...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! nemrég szálltam le a bringáról. a végére még a nap is kisütött:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Sheldon Brown-nak is van ilyen alternatív bowdenbekötési trükkje. Azt írja, hogy így lehet 9-es fogsort 10-es váltóval, vagy 8-ast 9-essel.

Feltöltött képFeltöltött kép

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ez csak akkor jó, ha a probléma lineárisan van eltolódva.
Az én Suntourom meg lazán frikciós systemre volt kitalálva, szóval a táblába sehogy se férne bele! :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt ismeritek?
Jtek Engineering Shiftmate

Gondolom Yasec regi Suntourja se Campa, se Shimano, de ha igen, akkor sem lep meg, ha egyedi megoldast valaszt. :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
köszi Yasec,hogy megtisztelsz itt minket. jómagam is szerelõ vagyok,de azért nem árt ha látok vlmi új megközelítést bizonyos problémákra. végig olvastam a váltó beállítós dolgokat,és tetszik a hozzáállásod. már én is nézegettem,hogy lehet variálni a bovdenhúzást ilyen megoldásokkal,csak itt az üzletben nincs mindig lehetõség kísérletezni. vlhol olvastam,hogy keverik a váltókat-a súly miatt-,és be lehet lõni õket ilyen megoldásokkal.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Az a kis piros Rotor kar csak a láncleesésgátló cucc, okos spanyol találmány! :)

"Anti-Schleck device" :D

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Yasec! Jelenléted nagyban emeli a fórum színvonalát! Tartsd meg ezt a jó szokásod;)

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Elöl meg lecseréltem a Dura Ace váltót egy Red 2011-es limited tour editionosra. Gondoltam kipróbálom, na meg egy kis súlymegtakarítás is ígérkezett! :D
Hát most arra nem lennék büszke, a Dura Ace (aluketreces) volt 75g, ez meg a hegesztett titánlemezketreccel 70g. :D Kemény 5g mínusz!
A katalógban ott virít az 58g, az most vagy a 2010-es modellre vonatkozik, vagy még arra se. Lehet hogy annak vékonyabb lemezbõl volt a ketrece...
Minden esetre a ketrec a 2011-es verzión más. Úgyhogy a legnagyobb elõnye kissé nõies lett: jobban passzol a színe! :D
Amúgy a Dura Ace mivel alu ketreccel dolgozik, jóval vastagabb anyagból van, emiatt sokkal halkabban vált. A Sram nagyon hangos, de ez passzol is a RED alkatrészcsoporthoz, mert hangos a fékváltókar is, meg hangos a sor is, ez utóbbi menet közben is, attól függõen hogy hol áll a lánc.

Az a kis piros Rotor kar csak a láncleesésgátló cucc, okos spanyol találmány! :)
Feltöltött kép

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Úgy látszik ez valami hülye Suntour-os sors. :D
Ez a váltó amúgy tele volt innovációkkal, darabokra szedhetõ, mert nem beütõstiftes a paralelogrammja, hanem inbuszcsavaros, és az is korracél, szóval no rozsda! Felül nincs benne rugó, valahogy már akkor rájöttek, hogy nem biztos hogy kell az oda. :)
Viszont a láncfeszítést végzõ rugó meg spirális tekerésû laprugó, ilyen szép lineárisan még egyik váltó se húzott láncot! Ez ahogy feszül, nem keményedik be! (vagy csak nagyon minimálisan!)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én anno ugyanigy csináltam meg az XC Pro-t magamnak

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Fényviszonyok szarok voltak, vakuval meg ez jött össze, sorry! :)
Az inbusszal csak pozicionálom a bovden helyzetét, meg ellenttartok amikor az alu anyát meghúzom, mert több oda nem kell!
Ja, eleve nem kell izmozni egy átfúrt M5-ös csavar esetében. :D
Alapból egy 8.8-as hernyóról van szó, és nem is fúrtam rá nagyobb lyukat 1,3mm-nél.
Mondjuk ez a váltó magával viszi a bovdenházat is, így lett megalkotva anno. Így különösen elnézõ konstrukció az eféle tuningnak. Mindig jól áll a bovdenházhoz a bovden! 30 évvel ezelõtt ez még nem volt probléma. :D
Feltöltött kép

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Mindjárt megközelítem az objektumot, azt lövök róla képet! :)
Sosincs olyan hogy lehetetlen, max. nem éri meg. :D

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
tetszik ez a hozzáállás:)

Sok megoldás létezik erre.
Most egy átfúrt inbusz hernyó csavar van ebben a váltóban a bovdenrögzítõ helyén, és anyával rögzítettem a bovdent.
Ezt a dolgot (ha olyan a lyuk a váltóban) egy régi patkófék átfúrt csavarjával is meg lehet oldani. Ha durvább módosítás kell, akkor át lehet tenni a bovdent a csavar másik oldalára is. De volt már olyan is, hogy a bovdent mégjobban el kellett tenni a befogás helyétõl. Ilyenkor 2mm-es korracél lemezbõl készítettem bovdenleszorítót, az aluba meg reszeltem egy másik pályát a bovdennak.
Hát nem plug & play, de mûködik! Az ember rá van kényszerítve, ha van egy kedvenc váltója. :D