Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Nekem ezeken a bringákon mindig a nyeregcsõ az, ami úgy tûník, hogy beáldozzák a használhatóságot a súly javára. A "való világban" (de a profik közt 100%-ban) inkább hátranyúló nyergcsövet látni.

Nem is ez a legfõbb baj ezekkel a csövekkel, hanem hogy terhelés irányában van a rögzítés is!
Sosem vennék olyan nyeregcsövet, amelyiknél a bilincs alsó része keskenyebb részen támaszt mint a felsõ! Ennek pont fordítva kell lenni!
Ezért imádom a jó kis USE Alien-t! Ott a rögzítés által keltett erõ pont ellenkezõleg hat a nyereg rudazatára, mint a terhelésbõl ható erõ.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
megváltozott a váltó is, 10%al több bovdenhuzás kell neki, ugyanakkora elmozduláshoz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

10-es f.váltókar 9-es h.váltóval, vagy 9-es sorral? mert azért azt se felejtsük el, hogy (tudtommal) a 9-es és 10-es sorban nem pontosan egyforma a lánckerekek távolsága, és a 10-es f.váltókar nem annyit húz/enged a bovdenen, amekkora a 9-es sorhoz passzol.....

a kilences és tizes outi hátsóváltó geometriája ugyanaz, vagyis egységnyi bowdenhúzásra ugyanannyit mozdul, ergo a 9eshez a 10es fvkar biztosan nem passzol, mert másak a közök, és más hosszúságú bowdent kell húznia a 9esnek mint a tízesnek, ha a hátsóváltó ugyanolyan... ezért sem vágtam le elõször h 9es sort akar...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
akkor: 6-7-8 rendszerek lefelé butithatók, azonos lánc miatt
8-9 között nincs átjárás, szükebb lánckerék távolság miatt
9-10 rendszer között meg végképp, más a váltó, mégszûkebb a lánc

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem tudom hogy mûködne-e én is csak spekulálok. Nekem 9es fékváltókarom volt 8as rendszerrel egy darabig az gond nélkül elment.
11:38:11 IM 2012

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
10-es f.váltókar 9-es h.váltóval, vagy 9-es sorral? mert azért azt se felejtsük el, hogy (tudtommal) a 9-es és 10-es sorban nem pontosan egyforma a lánckerekek távolsága, és a 10-es f.váltókar nem annyit húz/enged a bovdenen, amekkora a 9-es sorhoz passzol.....

Összeállítható mert a végálláscsavarok miatt nem fog tovább menni a váltó. csak a fékváltókar fogja kattanni a 10.et a rendszer nem.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
ja igen, ha alul van a plussz, akkor lazulni fog a bowden, lehet használni így bár sztem elég érdekes. nekem is volt így amikor ifiként az alsó két fog helyett köszörült fogas volt fent. bocs azt nem vágtam le h 9es montis sort akar feltenni.

Miért váltana túl és miért keletkezne feszültség a karban? Úgy kell beállítani a váltást hogy az alsó végállásnál legyen még egy "fokozat" szóval ne felül feszüljön a bovden, hanem alul lazuljon a kattanásra, de váltás nem fog történni. Onnan indultunk egyébként, hogy 9es montis sor 32-es vagy 34es végû plusz montis hátsóváltó országútira.

De vissza kellene terelni a témát az országútizás medrébe.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Miért váltana túl és miért keletkezne feszültség a karban? Úgy kell beállítani a váltást hogy az alsó végállásnál legyen még egy "fokozat" szóval ne felül feszüljön a bovden, hanem alul lazuljon a kattanásra, de váltás nem fog történni. Onnan indultunk egyébként, hogy 9es montis sor 32-es vagy 34es végû plusz montis hátsóváltó országútira.

De vissza kellene terelni a témát az országútizás medrébe.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Összeállítható mert a végálláscsavarok miatt nem fog tovább menni a váltó. csak a fékváltókar fogja kattanni a 10.et a rendszer nem.

mért használna 9est ha 10es fvkarja van? egyébként ha 10.et is kattan a fvkar az nem túl jó, mivel egy plusz feszültség lesz a fvkarban ami nagyon hamar hazavágja..., úgy kel beállítani h a fvkar se kattanhasson. értem hogy csak akkor kattan ha "túlvált" a rider, de akkor sem jó ez így.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Bringa: A Movistar Pinarellója elektro-Campával (2010. december 22.)

Egész pofás a hátsóváltó nem olyan nagy durung mint a Shimanoé

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
az még nem feltétlen baj. outi 9es és 10es hátsóváltó kompatibilis. hogy a montis 9es is abban nem vagyok biztos, de könnyen elõfordulhat

SZóval én azt találtam ki elõször,hogy kipróbálok egy 39/50-et rövidkanalas xtr hátsóváltóval 32-es sorral.De aztán rájöttem hogy 10es a váltókarom..

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
SZóval én azt találtam ki elõször,hogy kipróbálok egy 39/50-et rövidkanalas xtr hátsóváltóval 32-es sorral.De aztán rájöttem hogy 10es a váltókarom..

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mér az a kulacstartó simán jó én is olyat használok. Tökéletesen mûködik és most 2éves múlt. Én sem használnék szetten kívüli féket versenyzésre meg hegyi edzésre sem, de azért kipróbálnám. Ha nyerek a lottón az tuti hogy építek én is magamnak egy betegre könnyített gépet csak hogy milyen érzés lehet.. ott van alatta az alkatrészlista a kormány egy Schmolke.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>semmi "extrém" faragás nincs rajta.

Ha arra gondolsz, valoban nincs atfurkalva a vaz. :)

De ez nem kulacstarto ami rajta van. Bandazst is tehetne a kormanyra rendesen, ha mar kormany, nem ismerem fel mi ez, dehogy messze nincs 20deka sem, az tuti. Nyerget is meghagynam neki, inkabb legyen egy fokkal kenyelmesebb, mint 100g-vel konnyebb. Szetten kivuli feket sem hasznalnek soha, barmennyire is hypeoljak ezeket a csodakat.

De teny, nagyon impressziv a tomege.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ez itt a fickó oldala. Lehet kapni mindenféle kínai taiwani jobb minõségû tuning alkatrészt. Meg tanácsot is ad az építésben.

Luckynino - Bikes & Parts: NINO's Scott Addict SL 5,16 Kilo

Az a durva ebben az Addictban, hogy simán használható semmi "extrém" faragás nincs rajta. Sõt ha beledobna egy Obermayer-t vagy egy Reynolds rzr-t simán 5kiló alá vihetné a tömeget.

Nekem ezeken a bringákon mindig a nyeregcsõ az, ami úgy tûník, hogy beáldozzák a használhatóságot a súly javára. A "való világban" (de a profik közt 100%-ban) inkább hátranyúló nyergcsövet látni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ez itt a fickó oldala. Lehet kapni mindenféle kínai taiwani jobb minõségû tuning alkatrészt. Meg tanácsot is ad az építésben.

Luckynino - Bikes & Parts: NINO's Scott Addict SL 5,16 Kilo

Az a durva ebben az Addictban, hogy simán használható semmi "extrém" faragás nincs rajta. Sõt ha beledobna egy Obermayer-t vagy egy Reynolds rzr-t simán 5kiló alá vihetné a tömeget.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Az addict 5,16kg a scale 6,9 !! Ehh az országúti nem akar megjelenni, úgyhogy csak a scalera lehet csepegni.

Itt meg a videó

YouTube - Nino's Titanium Cassette

az országútihoz tudnál adni egy linket?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Látszik is hogy az alsó fogaskerekeknél igencsak majdnem beleér a lánc a sorba néhány mm kell csak.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az addict 5,16kg a scale 6,9 !! Ehh az országúti nem akar megjelenni, úgyhogy csak a scalera lehet csepegni.

Itt meg a videó