Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nekem is a seggem az, ami egy idõ után kibirhatatlanul kezd el fájni a görgõn. Nem tudom mi lehet az oka, talán az emberben van egy nem tudatos félelem a görgõn, hogy felborul és kevesebbett állunk ki. Már sokszor leírtam, de mióta felfedztem a hangoskönyv hallgatást, azóta nekem sem a mentális rész a behatároló.

Én is ezt vettem észre, hogy elfelejtek kiállni (csak akkor jut eszembe amikor fáj), pedig egyáltalán nem nagy dolog görgõn állva tekerni.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Úgy emlékszem tavaly 3 óra volt a legtöbb. Idén eddig csak 1,5 órás edzéseim voltak görgõn. Igazából mentálisan bármennyit (persze értelmes határok között) kibírok, de a seggem meg az izzadságban tocsogó testem már nem bírja annyira. Idén elhatároztam, hogy kint is fogok edzeni télen, görgõn csak a speciális gyakorlatokat csinálom meg ha nagyon rossz az idõ (úgy mint ma) akkor tekerek a szobában.

Nekem is a seggem az, ami egy idõ után kibirhatatlanul kezd el fájni a görgõn. Nem tudom mi lehet az oka, talán az emberben van egy nem tudatos félelem a görgõn, hogy felborul és kevesebbett állunk ki. Már sokszor leírtam, de mióta felfedztem a hangoskönyv hallgatást, azóta nekem sem a mentális rész a behatároló.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

3 óra? Csak addig bírod?:D
Na, te sem vagy normális az hótziher! Nekem negyed óra után olyan unalmas volt, hogy tavaly el is adtuk a görgõt, idén vagy 20 év után inkább elkezdtem "futni", hogy tavasszal ne a szokás szerinti nulla erõnléttel kezdjem a szezont.

én meg most vettem (megint)
de 1,5 óránál többet nem tervezek (igaz nem is akarok versenyt nyerni :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Na, te sem vagy normális az hótziher! Nekem negyed óra után olyan unalmas volt, hogy tavaly el is adtuk a görgõt, idén vagy 20 év után inkább elkezdtem "futni", hogy tavasszal ne a szokás szerinti nulla erõnléttel kezdjem a szezont.

A futás nálam is megy, volt olyan hét novemberben hogy 4x10km-t letoltam a bringás edzések mellett. De 3fokon alul hiába veszek fel neopren térdvédõd, nagyon megérzi a térdem azt a 10km-t betonon a hidegben...úgyhogy nálam a futás inkább 5fok felett jön be újra :) Heti 8-10 órát görgõzök, ez van :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerk.: ti meddig bírjátok görgõn? Én most szálltam le 3 óra után, és kivételesen nem is volt olyan kellemetlen. Persze izotóniás italt ittam (ásványi anyagok), elfogyott összesen 2,5l víz, és film-zene-sorozat felváltva hogy ne unatkozzak...de lehet ez a 3 óra a lélektani határom :D

Úgy emlékszem tavaly 3 óra volt a legtöbb. Idén eddig csak 1,5 órás edzéseim voltak görgõn. Igazából mentálisan bármennyit (persze értelmes határok között) kibírok, de a seggem meg az izzadságban tocsogó testem már nem bírja annyira. Idén elhatároztam, hogy kint is fogok edzeni télen, görgõn csak a speciális gyakorlatokat csinálom meg ha nagyon rossz az idõ (úgy mint ma) akkor tekerek a szobában.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

(képet hogy lehet beszúrni? :confused:)

Képet úgy tudsz beszúrni, hogy a hozzászólás írásánál vannak a formázási ikonok, jobbról a harmadik a kép beszúrásáé. Ha rákattintasz, beilleszti a HTML tag-et oda, ahol a kurzor áll, és nincs más dolgod, mint oda beírni a kép linkjét.

szerk.: ti meddig bírjátok görgõn? Én most szálltam le 3 óra után, és kivételesen nem is volt olyan kellemetlen. Persze izotóniás italt ittam (ásványi anyagok), elfogyott összesen 2,5l víz, és film-zene-sorozat felváltva hogy ne unatkozzak...de lehet ez a 3 óra a lélektani határom :D

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

outi kormány trekkingre
van egy alapvetõen városi használatra épített merev villás trekkingem . Most egyenes kormánnyal 3*9 sebességgel deore rapid fire váltókarokkal. Ezt szeretném átalakítani országúti kormánnyal szerelt túragépre, úgy hogy "fönt" is tudjak fékezni. A mostani fékeim elöl : BB7 hátul : SD7 . Milyen fékkarral és milyen váltókarral tudom használni ezt outi kormánnyal ?

sztem fékváltókarral jársz a legjobban, ha "fent" is akarsz fékezni, akkor tehetsz még rá olyan "pótfékkart", ami a cyclocross bringákon is van.
az is igaz, hogy a fékváltókar nem húz annyi bovdent, mint egy montis fékkar, szóval ilyen szempontból nem túl szerencsés a fékváltókar (én használtam egy darabig outi fékváltókarral v-féket, nagyon pontosan be kellett lõni, hogy fogjon is, de azért ne érje el a felnit egyfolytában....).

(képet hogy lehet beszúrni? :confused:)

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
outi kormány trekkingre
van egy alapvetõen városi használatra épített merev villás trekkingem . Most egyenes kormánnyal 3*9 sebességgel deore rapid fire váltókarokkal. Ezt szeretném átalakítani országúti kormánnyal szerelt túragépre, úgy hogy "fönt" is tudjak fékezni. A mostani fékeim elöl : BB7 hátul : SD7 . Milyen fékkarral és milyen váltókarral tudom használni ezt outi kormánnyal ?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Etilinnek van egy ideje Bandonja, asszem sora, vagy tiagra cuccokkal, õt kérdezzétek...
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
szerintem jó kezdésnek,aztán ha megmaradsz az országuton ugyis veszel majd mást...ez meg megmarad téli gépnek vagy fejlesztgeted.mondjuk manapság már ebben az ár szegmensben is dukálna 1 karbon villa....a 8100 esetében az sh 2200 szett télleg a belépés alja a 9300 tiagrája már jobb de ez az árban is tükrözödik.

dutsh

dutsh

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
  • LocationBp22

Hy!

Valaki megtudná mondani, hogy kezdõ országútinka jó-e a Gepida BANDON 810?

Ilyesmirõl énis szívesen hallanék, nem sok infót lehet olvasni a gepidákról. Én 930-al szemezek egy jóideje, de még mindig nem jutottam odáig, h megvegyem.

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás
Boldog Karácsonyt mindenkinek az országuton!

PaulvanDyk

PaulvanDyk

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Hy!

Valaki megtudná mondani, hogy kezdõ országútinka jó-e a Gepida BANDON 810?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ket kerek van egymas mellett... Korbemegy az elso csigakereken, majd atmegy a vele parhuzamos masikra, aminek persze mas az atmeroje.

Kepet is talaltam.
http://farm1.static....aef2_z.jpg?zz=1
http://farm1.static....9eea_z.jpg?zz=1

sac1

sac1

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.163 hozzászólás

Ezt ismeritek?
Jtek Engineering Shiftmate
...

Valaki magyarázza már el nekem ez, hogy mûködik... mert én nem látok benne semmit, egy sima csiga mit változtatna a bowdenhúzás mennyiségén...

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! nemrég szálltam le a bringáról. a végére még a nap is kisütött:)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Sheldon Brown-nak is van ilyen alternatív bowdenbekötési trükkje. Azt írja, hogy így lehet 9-es fogsort 10-es váltóval, vagy 8-ast 9-essel.

Posted ImagePosted Image

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ez csak akkor jó, ha a probléma lineárisan van eltolódva.
Az én Suntourom meg lazán frikciós systemre volt kitalálva, szóval a táblába sehogy se férne bele! :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt ismeritek?
Jtek Engineering Shiftmate

Gondolom Yasec regi Suntourja se Campa, se Shimano, de ha igen, akkor sem lep meg, ha egyedi megoldast valaszt. :)