Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Kérdés: Valaki meg tudja mondani hogy mire jók ezek a komplett kormány/stucni kombok karbonból?
Egyenlõre azt veszem csak észre hogy nagyon drága és nagyon nehéz. Akkor minek?
Egy könnyû stucni aluból megáll már 100g alatt, de legyen 130g. Egy rel. könnyû alukormány meg olyan 220g. Ez a kettõ 350g. Ennyibõl nem is jönnek ki ezek a kombinált szerkezetek!
Mértem amúgy stucni falvastagságokat, hát semmi sincs ingyen...
FSA OS140: 2,5mm
Deda Newton: 2mm
New Ultimate: 1,5mm.

Ez utóbbit használom most, szerencsére csak a 80mm-est. Azt azért szépen meg lehet mozgatni... Igaz 95g csak és 31,8-as kormányt fogad be.
A Deda már vagy 10 éve ilyen formát képvisel, be is jött nekik, sztem egy jó kompromisszum. Az FSA-val falat lehet bontani! :)
A falvastagságot amúgy a hengeres elõrenyúló részen mértem.
Kormánynak eddig egy Deda Newtont használtam, most meg egy Syntace carbon kerül bele. Kormánynál jó is az a karbon, azzal lehet olyan íveket készíteni, ami a hajlításhoz már nem fekszik gyártástechnológiai okokból. Ha jól tudom, a Syntace nem könnyebb az alu Deda-nál.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

kicsit más görgõkrõl is ejtsünk pár szót:
Bike24 - Tacx Jockey Wheels Ceramic 11 Teeth T4065

használ valaki ilyet?
esetleg vélemények látatlanban?

Nekem ilyen van. A szürke, rozsdamentes.
Bike24 - Tacx Jockey Wheels 11 Teeth T4050/T4060

Egy Velence 10× alatt érett meg bennem az elhatározás, hogy kell egy ilyen, mert a gyári Shimano elkezdett nyikorogni és ez a 280 km alatt elég rendesen idegesített. Szerintem nagyon jó dolog, nem igényel karbantartást, már a második váltómat szolgálja. A kerámiásat túlzásnak tartom, ez bõven elég, és csak egy kicsit drágább, mint a nem rozsdamentes.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Montis hajtókaroknál szokták úgy csinálni, hogy a nagy lánckereket a középsõ helyére teszik. Valami ilyesmivel itt is lehet ügyeskedni szerintem. Máris beljebb kerülne kicsit, sõt úgy talán jó is lenne.
11:38:11 IM 2012

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Énkicsit másról érdeklõdnék!

Mennyire életképes az a dolog szerintetek,hogy az országúti vázamra egy 7 vagy 8 sebességes rendszert rakjak?Nyílván elõl csak egy tányérban gondolkodhatok,de nem is akarok többen.Egy 12-32-es 7-es racsni hátra,vagy egy 12-23-as fogsort szeretnék,elõl meg lenne egy 42-es tányér.A 44-16ból kiindulva úgy gondolom nekem ez elég volna,hogy megvalósítsam az elképzeléseimet.Ugye itt normális láncvonalról nem igazán lehetne beszélni a legtöbb fokozat esetében,ezért itt is kompromisszumra szorulok.Ez igazából nem zavar,mert a mostani SS-en sem példa értékû a láncvonalam.A kérdés,hogy milyen váltóra volna nekem szükségem,meg hogy nagyon hangos volna e némelyik sebességnél a pedálozás?
Esetleg tengellyel lehet e úgy ügyeskedni,hogy a váz jobb oldalán a hajtókart annyira szélre kihelyezni,hogy az elsõ lánckerék a fogas koszorú kb közepénél helyezkedne el,így ha kónuszon vagy a legnagyobb fogason volna a lánc egyformán sz@r láncvonalat kapjak,ami még belefér?Remélem azért megoldható ez...nem ez volna az egyetlen ilyen megvalósított dolog,igaz outi vázra ilyet még nem láttam.

Remélem meg tudjátok érteni mire gondolok!!Várom az építõ jellegû hozzászólásaitokat.
Dani

Minden gond nélkül megvalósítható a rendszer, azért egy elsõváltót érdemes láncterelõnek felrakni (végállító csavarral belövöd a pozicióját, lehet hogy hosszabb csavart kell majd beleraknod.), és akkor vígan elviszi, én már használtam ezt a felállást.

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Énkicsit másról érdeklõdnék!

Mennyire életképes az a dolog szerintetek,hogy az országúti vázamra egy 7 vagy 8 sebességes rendszert rakjak?Nyílván elõl csak egy tányérban gondolkodhatok,de nem is akarok többen.Egy 12-32-es 7-es racsni hátra,vagy egy 12-23-as fogsort szeretnék,elõl meg lenne egy 42-es tányér.A 44-16ból kiindulva úgy gondolom nekem ez elég volna,hogy megvalósítsam az elképzeléseimet.Ugye itt normális láncvonalról nem igazán lehetne beszélni a legtöbb fokozat esetében,ezért itt is kompromisszumra szorulok.Ez igazából nem zavar,mert a mostani SS-en sem példa értékû a láncvonalam.A kérdés,hogy milyen váltóra volna nekem szükségem,meg hogy nagyon hangos volna e némelyik sebességnél a pedálozás?
Esetleg tengellyel lehet e úgy ügyeskedni,hogy a váz jobb oldalán a hajtókart annyira szélre kihelyezni,hogy az elsõ lánckerék a fogas koszorú kb közepénél helyezkedne el,így ha kónuszon vagy a legnagyobb fogason volna a lánc egyformán sz@r láncvonalat kapjak,ami még belefér?Remélem azért megoldható ez...nem ez volna az egyetlen ilyen megvalósított dolog,igaz outi vázra ilyet még nem láttam.

Remélem meg tudjátok érteni mire gondolok!!Várom az építõ jellegû hozzászólásaitokat.
Dani

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Gondolhatod, hogy nem a Campa Super Record gorgok helyett kell ezt venni. Ha masbol nem az arabol...

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
És ez mitõl jobb mint a gyári?

használ valaki ilyet?

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
tacx váltógörgõt lehet a decathlonban is kapni. én nagyon szemeztem velük,de nem vettem,mert nem volt 10es campához. meg nem biztos,hogy jót tesz a csapágyazott görgõ a váltónak. amelyik eleve nem csapágyazotthoz lett tervezve,annak megrövidítheti az élettartamát. persze ez nem biztos. nekem ilyen tapasztalatom volt a csapágyazott görgõvel.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

használ valaki ilyet?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Huu, 3 ora gorgozes az nalam fegyelminek is elmenne. :)
Max 1 orat szoktam tavaly, iden a jovo heten kezdem, most meg antifitnessz van (beiglieves)

Amugy irjatok, hogy filmet neztek kozben, meg hangoskonyv. Ekozben en max egy statikus, alacsonyintenzitasu tempot tudok elkepzelni. Vagy hogy?

Hát a mélyebb mondanivalóval rendelkezõ filmeket máskorra tartogatom, mivel résztávozás közben nem nagyon tud az ember odafigyelni a monológokra, de egy darálós akciófilmnél nem sokról maradsz le azzal, ha nyomod neki :) Én szimplán bent a szoba 'melegében' (17-18fok) egy kantáros rövidnadrágban szoktam, nyitott szobaajtónál, így egy kicsit forog is a levegõ.
Filmezni úgy szoktam, hogy a laptopot a görgõvel szemben lévõ asztalra rakom...és nekem is csak 13", de egyáltalán nem zavaró, élvezhetõ :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@kipage: Nem rossz, de egy 1 oras gorgozes azert eleg rendes szelloztetest jelent. :D

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
December eleje óta szabadgörgõzök. Heti 3x20km, ~45perc alkalmanként (csak hobbi bringás vagyok). Elõzõ télen fixszel mentem. Ezt sokkal jobban élvezem. Jelenleg csak a görgõ surrogását hallgatom. Ez a kb 45perc mentálisan még nem probléma, csak a hátsóm adja fel a végére. Kiállni még nem merek, de lassan muszáj lesz, ha növelni akarom az adagot.
A görgõt tovább fogom fejleszteni az E-motion féle floating verzióra, illetve a fix mágnesfékét fogom majd erre ráépíteni késõbb.
A korábban belinkelt Youtube fejkamerás videókat kipróbálom majd unalomûzõnek. Igaz tv-m nincsen, így a 12"-os notebookot kell valahogy majd látótávolságban rögzítenem.
(Sajnos kint idén csak 13-14C-ig sikerült mennem eü bajok miatt, de javulgat tavaly óta. Akkor már 22C-nál gáz volt.)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Úgy szoktam, hogy a görgõt kiteszem az erkélyre, de úgy hogy az elsõkerék már bent legyen a szobában. Felhúzok egy átmeneti melegebb hosszúgatyát meg egy õszi felsõt (mivel nincs szél inkább a jó szellõzés a fontos) és az erkélyajtóban nyomom. Fel kell hangosítani egy kicsit a tévét hogy halljam, de a zaj nagyrésze "kint marad" meg a szoba sem rezonál úgy be. a bentrõl kiáramló meleg valamelyest fût is, de az alapvetõen hidegebb kinti levegõ miatt nem izzadok úgy mintha zárt szobában lennék.( az erkélyajtó kerete számos extra fogást biztosít :D ) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy telente sosem szakítom szét magam, mindig alacsony intenzitással tekerek. Szerencsére nálunk a háztömbben automatikusan bekapcsoló szagelszívó gépek vannak felszerelve a tetõre, azok is hasonlóan berregnek mint a görgõ, úgyhogy a szomszédok is békénhagynak, mert azt hiszik az kapcsolt be. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na de mindezt szabadgörgõn, vagy mágnesfékesen teszitek? Mert nagyon nem mindegy. Nekem a mágnesfékesen nem kell figyelnem semmire azon kívül hogy ne essen szét a mozgásom, és szabályosan tekerjek. Szabadgörgõ kicsit nagyobb odafigyelést igényel (kivéve persze ha hatalmas gyakorlatod van benne.)

Mágnesfékesen.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Huu, 3 ora gorgozes az nalam fegyelminek is elmenne. :)
Max 1 orat szoktam tavaly, iden a jovo heten kezdem, most meg antifitnessz van (beiglieves)

Amugy irjatok, hogy filmet neztek kozben, meg hangoskonyv. Ekozben en max egy statikus, alacsonyintenzitasu tempot tudok elkepzelni. Vagy hogy?

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Én idáig 1 órás edzéseket tekerek a görgõn (mágnesfékes), közben zenét hallgatok meg egy kis nyelv leckét.
Az üléssel idáig semmi bajom , jól bírom. Az edzéstervem része pedig max. terhelésen a nyeregbõl kiállás 3-4 percenként 20-30mp-re, így nem is unalmas annyira.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

én max 1 órát szoktam görgõzni. ha az útviszonyok megengedik akkor inkább kint tekerek. a hideg,v az esõ nem számít,csak járható legyen az út. mondjuk ma marad a görgõ. tiszta hó minden nálunk. sajna a görgõ nem helyettesíti az országutat. meg a másik,hogy nem árt edzeni csúszósabb körülmények között is. így nem jövök zavarba némi nedvességtõl szezonban. azt is észrevettem,hogy jobb az immunrendszerem,ha kint tekerek. jobban viselem így a hétköznapokban is a szélsõséges körülményeket is.

Én is szeretek kint tekerni, szélsõséges útviszonyoktól sem jövök zavarba, néha el szoktam menni montizni is :) Csak nincs megfelelõ téli öltözékem (fõleg a cipõ a baj), majd jövõre.

A héten elmentünk csapattársammal fixivel egy jó 80km-re, volt bene havas erdészeti úttól kezdve 10%-os emelkedõig minden:D Volt ám sírás-rívás 44-16al :) A legjobb téli edzésem volt, 5 fokban, gyönyörû napsütésben....Ha minden téli edzés ilyen lenne... :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.383 hozzászólás
én max 1 órát szoktam görgõzni. ha az útviszonyok megengedik akkor inkább kint tekerek. a hideg,v az esõ nem számít,csak járható legyen az út. mondjuk ma marad a görgõ. tiszta hó minden nálunk. sajna a görgõ nem helyettesíti az országutat. meg a másik,hogy nem árt edzeni csúszósabb körülmények között is. így nem jövök zavarba némi nedvességtõl szezonban. azt is észrevettem,hogy jobb az immunrendszerem,ha kint tekerek. jobban viselem így a hétköznapokban is a szélsõséges körülményeket is.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én a Rocky 1-5öt szoktam nézni. Minden nap egy részt. :) Talán eddig 5ször tekertem 3óránál többet görgõn, a titok nyitja hogy óránként leszálltam 5percre. Sétáltam frissítettem pisiltem ilyesmi. Aztán mindig úgy szálltam vissza, hogy elindítottam 55percrõl a visszaszámlálást a stopperen. Úgy sokkal kevesebbnek tûnik, ránézel az órára á már csak 20perc van azt ki lehet bírni valahogy. Aztán mindig ezeket a kisebb "szellemi falakat" kell áttörni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Na de mindezt szabadgörgõn, vagy mágnesfékesen teszitek? Mert nagyon nem mindegy. Nekem a mágnesfékesen nem kell figyelnem semmire azon kívül hogy ne essen szét a mozgásom, és szabályosan tekerjek. Szabadgörgõ kicsit nagyobb odafigyelést igényel (kivéve persze ha hatalmas gyakorlatod van benne.)