Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Ezekbõl a képekbõl szerintem senki nem mondja meg. Inkább kérdezz rá, nem hiszem, hogy ekkora összegû tételnél át akarna vágni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ez gondolom már a használhatatlanná kopott kategóriába tartozik. LOOK pedál
Jól gondolom?

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En a vazamat mertem le konyhai gram merlegen.
Furdoszobassal felesleges ugyeskedni, valoban. bringa tomege = (te+bringa) - te

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

kérdeznék egy primitívnek tûnõ dolgot :-)

nem vagyok grammvitéz, csak érdekel hogy mondjuk 0,1kg pontosságúnak elfogadhatjuk e a digitális "fürdõszobamérleget", ha azt asztalra/deszkára/vasalóra helyezzük és így dobjuk rá a bringát. a bringa a váz felsõcsövével kerül a mérlegre?

Mérd le magad, majd fogd kézbe a bringát és mérd le újra magad. Nem kell deszka.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
kérdeznék egy primitívnek tûnõ dolgot :-)

nem vagyok grammvitéz, csak érdekel hogy mondjuk 0,1kg pontosságúnak elfogadhatjuk e a digitális "fürdõszobamérleget", ha azt asztalra/deszkára/vasalóra helyezzük és így dobjuk rá a bringát. a bringa a váz felsõcsövével kerül a mérlegre?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Gondoltam beteszem ide. nagyon jó képei vannak smashred's photosets on Flickr

Feltöltött kép

Lui750

Lui750

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Én ha görgõzöm akkor kb 10-15 perc bemelegítés után kb 75-80-as fordulaton 130 körüli a pulzus aztán 5 percenként max terhelés a görgõn 30mp-re , ekkor 160-165-re felmegy majd 60-as pedál fordulatttal min. ellenállással vissza 130 ra.Ezt ismételem 1 órán keresztül,. Így nem unalmas annyíra ill. ezt írja egy edzésterv amit a netrõl szedtem.

Ez normális így?

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Mentél már fel olyan meredek hegyre, hogy alig bírtad forgatni a pedált?

Persze, de az +20... és nem egy görgõ...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nincs ebben semmi különös. Ha rossz formában vagyok vagy nem pihentem ki magam akkor nekem is ilyen magas (43). :P
Az edzettségi állapottól függ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egyebkent mas is van, ami miatt elkezdtem azon agyalni, hogy esetleg a pulzusmerom doglott be. (de biztos nem)
Feltöltött kép

Ezt ágyban fekve mertem, de nem alvas alatt. Korabban meg 60 ala is csak nagyon ritkan ment le, most meg 43?

Korral megy ez lefele? Vagy mitol megy lefele?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Gorgon ez volt az elso ilyen alacsony fordulatos nagy terheleses probalkozasom, szabadban csinaltam tavaly is, akkor felment a pulzus siman, es sokkal nehezebb is volt tekerni.
Most 10percet porgettem igy 146-148 kozotti max pulzussal, direkt probaltam szabalyosan korkorozni, de ilyen fordulaton nem egyszeru, de nem emelt semmit sem. 10p utan ledobtam kistanyerra, es 19 kornyekere, igy porgettem kb. 2 percet, amikor rajottem, hogy igaz, hogy sokkal konnyebb igy forgatni, de az ellenallast maxon hagytam. Levittem minimum ellenallasra, es a labam teljesen "magatol" ugy elkezdett porogni, mint a motolla, boven 100 felett. Elkepeszto erzes volt.

Tehat erezhetoen van kulonbseg a min. ellenallas es a max. kozott.

Holnap lesz megint ilyen napom, megprobalom jobban a kerekhez szoritani a gorgot.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na szóval. Görgõn sokaknak nem megy fel, például nekem sem - OTTHON. Ez semmit sem jelent, ezt kompenzációnak hívják, s nem csak biológiai-fiziológiai okai lehetnek, hanem pszichések is. Otthon összecsinálom magam sem tudom 160 fölé nyomni, de persze ez csak pszichés. Múlhat azon is, hogy mikor görgõzöl, ha reggel felkelek, s görgõn kezdem a napot, nagyon nehezen melegszem be, s kell 10 perc, mire 120 fölé megyek.

Szerintem is rossz a görgõd, nekem még 39-es tányéron is meg lehet állítani a lábamat vele, pedig nem vagyok a leggyengébb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Ave: természetes hogy az ellenállás változik ha gyorsan pörgetsz, hiszen a mágnesfékes görgõ az indukció elvén mûködik. Építettem már ilyesmit, így nem értem miért csinálnak az edzõgörgõkbe ennyire gagyi konstrukciókat. Tiedben lehet hogy kicsit állítani kellene a mágnes és a tárcsa közötti távolságot (bowden állító csavar). DE ha ugyanez neked hegyen is megy, akkor bocsi, én tévedtem. :D
Egyébként 53x11-et mennyi ideig szoktad tartani és milyen ismétlés mellett - bár ez a kérdés a többiekre is vonatkozik.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Már nem bírtam módosítani. Csak nem szeretném, ha valamiféle beszólásnak tûnne a válaszom. Csak szerettem volna példával szemléltetni, hogy az nem igaz, hogy a két terhelés teljesen más. A tested legnagyobb izmait használod, és bármennire is nem pörög a lábad, attól azokat az izmokat el kell látni vérrel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nagy fordulaton nem problema felvinni a pulzust. Sot, ha 90-100 koruli fordulatot tolok, akkor 39x18 mar boven eleg az elso-masodik nehezsegi fokon a 150-hez.
De lassan egyszeruen nem eleg nehez tekerni. Na mindegy, majd csinalom fellabbal. :)

Akkor most próbáltad elõször az alacsony fordulatos nagy ellenállású edzést? Ha ilyenkor nem hajtasz normálisan kört, sokkal alacsonyabb marad a pulzusod. De akkor is hihetetlen, hogy könnyen tekered így, hogy megadtad a másik adatot is. = Rossz a görgõd.
Az ellenállás állításakor észreveszel valami különbséget?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nagy ellenállás és kis fordulatszám esetén a combod terheled és az fárad . Gondolom ezt érzed is tekerés közben
Nagyobb pörgetésnél pedig a szíved, tüdõd és a keringésed terheled.

A két terhelés teljesen más.

Próbáld meg 53X11-ben 100 fordulatot, akkor bizotos kicsit magasabb lesz a pulzusod:)

A másik ami még lehet. Superfitt vagy!:)
De akkor kérem az edzésterved:)

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nagy ellenállás és kis fordulatszám esetén a combod terheled és az fárad . Gondolom ezt érzed is tekerés közben
Nagyobb pörgetésnél pedig a szíved, tüdõd és a keringésed terheled.

A két terhelés teljesen más.

Próbáld meg 53X11-ben 100 fordulatot, akkor bizotos kicsit magasabb lesz a pulzusod:)

A másik ami még lehet. Superfitt vagy!:)
De akkor kérem az edzésterved:)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nagy fordulaton nem problema felvinni a pulzust. Sot, ha 90-100 koruli fordulatot tolok, akkor 39x18 mar boven eleg az elso-masodik nehezsegi fokon a 150-hez.
De lassan egyszeruen nem eleg nehez tekerni. Na mindegy, majd csinalom fellabbal. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azt észre kéne vennie, hogy k.... nehéz tekerni, de nem megy fel a pulzusa, vagy azt hogy annyira nem nehéz tekerni.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
De ahhoz nagyon rossznak kell lennie, hogy max fokozaton, 53-11-el ne menjen fel a pulzusa. Annyira, hogy azt a pulzus nélkül is észre kéne vennie, nem?