Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

94ben 4. helyezett lett Stefano Zannini alatt a Paris-Roubaix-on... Kész. :)

http://forums.roadbi...=1&d=1295928282

na igen. volt ilyen is. ez sem volt 1 túl jó megoldás.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás
ki mikor tervezi átülni a télibringáról? én asszem csak március közepe felé,de lehet h csak a 3.héten nyergelek át az ünneplõs bicajra. :) ma kezdtem csak normálisabban tekerni. a múlt hét teljesen kiesett.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
szerintem az idõfutamokon kapnak lidokaint az érzékeny ülõrészekre
hátrány lehet, ha emiatt nem érzi, hogy pisálnia kell :-))

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Látom neked most csak a Bianchi-ról szól az élet. :)
Ez Magnus Backstedt alatt 1. lett!

Feltöltött kép

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ha mar Cancellara klónok szobakerultek.

http://3.bp.blogspot...-cancellara.jpg
http://www.cyclingwe...ank/e/EVANS.jpg
Mivel meg nem mentem sosem konyoklovel, megkerdeznem, hogy a rakban lehet igy ulni a nyergen?
Probaltam mar igy eloremenni, de a gaton ulve a nyereg orra elkepesztoen nyom, konkretan nem birok ugy megmaradni.
SPeci nyereg kell, vagy mi a trukk?

Evans tényleg mindig a nyereg orrán ül, de Cancellara-t ha megfigyeled akkor állandóan visszalöki magát, még a nyerge is olyan, ami próbálja megakadályozni az elõrecsúszást.

Feltöltött kép

Itt egy video, ami ezzel a jelenséggel foglalkozik, de õ is csak találgat

http://www.youtube.com/watch?v=2sYUfzHzYaU

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás

Szerintem az elektromos váltásnak csak annyi a baja, hogy egy nem létezõ probléma adtak egy bonyolult választ.

Vagy azt is mondhatnám, hogy a kiforrott és egyszerû, hibáktól mentes és olcsón gyártható alaktrészt minimálisan sikerült gyorsabbá tenni (amire nem is igen volt szükség), cserébe ráköltöttek egy vagyont, komplikált lett az egész szerkezet, egy csomó hibalehetõség bejöt, korlátozott lett a mûködése (aksi), és drágább lett a gyártása is.

A kevéske plusz mellett elég sok lett a mínusz. Ez most akkor mûszaki szempontból sikeres termékfejlesztés? Szerintem nem. De majd a marketing eladja (lehet többet költenek arra, mint a fejlesztésre).

Osztom ezt a véleményt!
Azon kívül hogy mechanika fan vagyok, lehet még javítani a mechanikus dolgokon is! A Sram fékváltókarja pl. 25%-al könnyebb lett mint a Shimano csúcsmodellje. Ez mindenképp fejlõdés, még akkor is, ha az alma/körte dolog még benne maradt, azaz olyan finoman még egyik fékváltókar se mûködött, mint a Shimano, jóllehet, ezek egyben a legbonyolultabb rendszerek a piacon. A Sram néha úgy vált mintha épp szét akarna törni, de hát a súly az nagy úr! :)))
Campa fékváltókart sosem bírtam megszokni...
Valamikor vagy 10 évvel ezelõtt kitaláltam egy hátsóváltót, ami önmagában reteszel, és kb. kompatibilis az összes piacon kapható fékváltókarral. Na az is full mechanikus, és még nem gyártott ilyet senki se eddig.
Addig várok vele, míg csak megcsinálja valaki! :)
Rajz sincs róla, úgyhogy ha eldobom a kanalat, akkor temetõdik az is! :)))

Yasec

Yasec

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Ave, kõkemény izmos segg kell hozzá, amit a Rönóban neked se sikerült kifejleszteni! :)))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha mar Cancellara klónok szobakerultek.

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Mivel meg nem mentem sosem konyoklovel, megkerdeznem, hogy a rakban lehet igy ulni a nyergen?
Probaltam mar igy eloremenni, de a gaton ulve a nyereg orra elkepesztoen nyom, konkretan nem birok ugy megmaradni.
SPeci nyereg kell, vagy mi a trukk?

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

+1, én is. Néha átfogok pár percre fékkarfogásba ha elunom magam :D
Amúgy rosszul beállított könyöklõ kellemetlen lehet mondjuk 10 perc után...

ti legalább görgõztök...persze biztos könnyebben rávenném magam, ha legalább lenne görgõm :D de valahogy még a vételétõl is ódzkodok. nem csoda, hogy februárban kétszer bicajoztam össz-vissz (melóbajárás nem számít, az muszáj)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Gyorsan átállok, nem kell félteni :) , pillanatok alatt be fogom állítani. Eleve sokat megyek kint a könyöklõ-pózhoz hasonló pozícióban, érzem hogy kb hol kell lennie a könyöklõnek. A szobában nem tudok gyakorolni, mert másképpen ülök a bringán a görgõn és másképpen kint, nem tudom megmondani, hogy miért van ez így, de így van. Kint folyamatosan keresem a legaerodinamikusabb pózt, bent meg fogom fönt belül a kormányt.

Nem is görgõzésre gondoltam, csak egyszerûen ülj fel és nézd meg magad. Pro Tour csapat és szélcsatorna hiányában ez a legegyszerûbb módszer, hogy megnézd, mikor mutatod a lehehetõ legkisebb profilt a szélnek. Lehet, hogy ez neked megy érzésre, de rengeteg embert látni a legmenõbb tt bringákon, akiknek nagyon rossz a pozicíója. Szerintem nagyon röhejes, amikor megjelennek a Cancellara klónok a péti idõfutamon és úgy ülnek a bringán, mint más egy mtb-n.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Kint folyamatosan keresem a legaerodinamikusabb pózt, bent meg fogom fönt belül a kormányt.

+1, én is. Néha átfogok pár percre fékkarfogásba ha elunom magam :D
Amúgy rosszul beállított könyöklõ kellemetlen lehet mondjuk 10 perc után...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Pedig nem árt többször, mert ha nem lövöd be jól, szerintem akár még lassabb is lehetsz, mint nélküle. Amikor elõszõr próbáltam, nagyon bizonytalannak éreztem az irányítást, kanyarokba nem mertem bemenni. Kicsit változtatni kellett a nyereg szögén is, mert rettenetesen nyomott. Ez lehet, hogy megmosolyogtató, de szerintem ami nagyon sokat segít, az szobában, tükör elött gyakorolni a jó tartást. A jól belõtt pozíció sokkal többet számít, mint a sokszázezres aero felszerelés.

Gyorsan átállok, nem kell félteni :) , pillanatok alatt be fogom állítani. Eleve sokat megyek kint a könyöklõ-pózhoz hasonló pozícióban, érzem hogy kb hol kell lennie a könyöklõnek. A szobában nem tudok gyakorolni, mert másképpen ülök a bringán a görgõn és másképpen kint, nem tudom megmondani, hogy miért van ez így, de így van. Kint folyamatosan keresem a legaerodinamikusabb pózt, bent meg fogom fönt belül a kormányt.

A sebesség mindent megold.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Embörök...A hétvégén sikerült venni egy Mavic Ksyrium Elite kereket:)))
Ami az apróban volt hirdetve.
Így nézek most ki:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

nézd már, egy Kona :)

a dolgozóbajárós bicajom is Kona (jake the snake vázra épült, bár nem az eredeti villájával) õ volt az elsõ komolyabb bicajom, aztán apránként "eloutisodott" . mostanra meg dolgozóbajárós lett, a cuccaiból meg lett egy outi, egy új vázzal....

otvaros

otvaros

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Embörök...A hétvégén sikerült venni egy Mavic Ksyrium Elite kereket:)))
Ami az apróban volt hirdetve.
Így nézek most ki:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Nem, ezt nem írták. Van egy angol menetes itthon, majd ha megjön akkor kiderül. :)

Majd ha megjön a váz megnézem hogy mi a megfejtés, a kiegészítõket amik még hiányoznak, úgyis március elején rendelem... Remélem nem kések le a szezonról... :):):)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
az a durva manapság már az "olasz" vázak nagyrészében is angol menet van...ami persze nem jelenti azt hogy ebben is angol van.
a kettõ közt az a kölünbség, hogy az olaszos jobb oldala is jobbra szorul

szerk:
látom már válaszoltak..

amúgy e-baj-on nem írta az eladó?

szerk2:
rendelj egy olaszosat, ha jó bele, akkor minden rendben, ha esetleg mégis angolos, akkor azt minden üzletben tartanak, az olaszosat meg el tudod adni mert ritka..:)(legalább is SH-ból, bár tudom hogy campával fogod szerelni)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Itt azt írja hogy olasz

I managed to talk to a mechanic at a local shop and found out it's an Italian thread.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Ha nálam lenne akkor le tudnám mérni, de sajnos rendelés alatt áll. Addig pedig szeretném tudni hogy mit kéne rendelnem hozzá. :) Próbáltam megguglizni, de nincs sok találat... :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Bianchi Via Nirone 7-es vázszettbe milyen kormánycsapágy való? [...][/url]

Ha nálad a váz:
mérd le!

Szerintetek a középrész angol, vagy olasz menetes?

Ezt meg pl. egy tûvel megnézheted: indulj el a jobboldali (!) elsõ v. második menetben mondjuk az óramutató járásával egyezõen. Ha ekkor beljebb jutsz (azaz jobbmenetes a csavarmenet), olasz menetes, ha kijjebb, angol.