Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sziasztok! Szóval elsõ körben, nem véletlenül nem a "meghajtásba" írom: tehát tavaly vettem ultegra sort, lánccal, s szerény egy év alatt a 0.75 úgy beesik, hogy csak edzésen, jó idõben gurultam a bicajjal (retekre van külön erre a célra fenntartott gépem). Az a kérdésem, hogy szerintetek, egy lánccserével megúszom, vagy megint minden kuka? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Elmesélem, hogy mi történt ma velem. Ki akartam cserélni a nyeregcsövemet egy fokozatmentesen állítható fejûre. Kilazítom a csavart a vázon, vennem ki a csövet a vázból, de nem jön. 3 hete állítottam be a nyeregmagasságot és azóta képes volt belerohadni a vázba (acél váz, alu csõ)... Szerencsére volt segítségem és ketten + csavarlazítóba áztatással nehezen ki tudtuk szedni a csövet a vázból.
Zsírozzátok alaposan ilyenkor a nyeregcsövet. :)

Ismerõs leányzó oké hogy csak 45kg, de a télibicójában 1 éve nincs csavar a nyeregcsõnél, úgy bele van rohadva hogy egy mm-t nem mozdult meg a vázban...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ilyesmi tapasztalatainkat páran már megosztottuk nem is oly rég...ebbe a hibába mindenki bele esik..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elmesélem, hogy mi történt ma velem. Ki akartam cserélni a nyeregcsövemet egy fokozatmentesen állítható fejûre. Kilazítom a csavart a vázon, vennem ki a csövet a vázból, de nem jön. 3 hete állítottam be a nyeregmagasságot és azóta képes volt belerohadni a vázba (acél váz, alu csõ)... Szerencsére volt segítségem és ketten + csavarlazítóba áztatással nehezen ki tudtuk szedni a csövet a vázból.
Zsírozzátok alaposan ilyenkor a nyeregcsövet. :)

A sebesség mindent megold.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

gumik hogy bírják? nem repedeznek még itt-ott?

Semmi nem látszik rajt. Bár már úgyis csereérettek.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
gumik hogy bírják? nem repedeznek még itt-ott?

Flickr

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

ki mikor tervezi átülni a télibringáról? én asszem csak március közepe felé,de lehet h csak a 3.héten nyergelek át az ünneplõs bicajra. :) ma kezdtem csak normálisabban tekerni. a múlt hét teljesen kiesett.

Én már január óta használom a Vinert(téli bringa híján) azóta olyan mocskos hogy nem tudok görgõzni vele mert nem akarom összesarazni a szobám:D
(És igen, tudom van víz és rongy hogy le tudjam mosni:))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Neeeem, egyaltalan nem biztos, hogy 150-el elhozod...

En pl. eleg ritkan licitalok, de annak nem sok ertelmet latom, hogy rabokjek, hogy 150, egy 140-es tetelre.
Annyit irok be, amennyit meger. Mondjuk ez esetben 200-at. Addig, amig mas nem iger 210-et, addig en vagyok a nyero, ha egyaltalan nem ajanlanak mast, akkor 150-ert hozom el.

Az, ha autobides tetelt megis mas visz el az utolso pillanatban, mi a gond? Beirtam, hogy er 200-at, akkor annyit er. Ha 210-et irsz be, akkor annyit. Ha mas nyer, es megis sajnalod, akkor miert voltal 'ovatos' amikor beirtad, hogy mennyit er neked?
Azon sem kell bankodni, ha te 200-at irtal es 210-ert viszik el. Nem tudhatod, lehet a nyertes 300-as maxot adott meg.

Mondjuk azt persze elismerem, hogy par kosza kezdo licitalot az utolso masodperces modszerrel ki lehet zarni, mert ok elkovetik azt a hibat, hogy nem annyit irnak be, amennyit nekik meger, es ujabb nagyobb osszegre mar nincs idejuk.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ha licitalsz, akkor nem 140-ert veszi meg valaki mas. :)
Eleve, ha mar a 140-re is azt mondtad, hogy nem fer bele, akkor miert bankodsz rajta?

nem volt érte kapkodás, a gyõztes licit 1,5 perccel az aukció zárása elõtt jött, ha az utolsó 10mpben rányomom hogy 150, akkor enyém lett volna.

Azért bánkódok, mert nem valószínû hogy még egyszer lesz lehetõség ilyen áron :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha licitalsz, akkor nem 140-ert veszi meg valaki mas. :)
Eleve, ha mar a 140-re is azt mondtad, hogy nem fer bele, akkor miert bankodsz rajta?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Tegnap éjjel az orrom elõtt ment el ebayen egy zsírúj sram RED hajtókar tányérostól 140 dollárért...addig hezitáltam, hogy úgy döntöttem hogy ez most nem fér bele nekem, úgyhogy nem licitáltam...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

En a nyari bringara valtast probalom akkorra tenni, amikorra mar minden dzsuvat elmosott az eso, es fel is szaradt.
Szerintem marciusban en meg felvaltva fogok menni.

Egyebkent nem rossz szerintem 10kg-s bicoval edzeni, a versenyeken repulni fogok. ;) (vagy nem)

hát igen, a dzsuva, a só és a kavicsok nem tesznek jót...egy-két zuhét meg kell várni, hogy lemossák ezeket..

ha csak 10 Kg lenne a téli bringám....:(

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

A Tour egyertelmuen probal arra menni, hogy vegre Schleck nyerjen.
Igen sajnalatos, hogy mennyire nincs mar idofutam. De egyszer fent, egyszer lent. Elobb utobb lesz megint hosszu idofutam.

néha tényleg úgy tünik,h versenyzõkre szabják a tourt. azt szokták mondani,h a kronó inkább a szakmának szól,és nem olyan látványos. akkor mi már lehet,hogy a "szakmához" tartozunk? :) ;)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En a nyari bringara valtast probalom akkorra tenni, amikorra mar minden dzsuvat elmosott az eso, es fel is szaradt.
Szerintem marciusban en meg felvaltva fogok menni.

Egyebkent nem rossz szerintem 10kg-s bicoval edzeni, a versenyeken repulni fogok. ;) (vagy nem)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
180mm-es, compact, 2 tányéros, integrált tengelyes, oúti hajtókart keresek 68mm-es monoblokkházhoz. Minél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot. Eddig a Sram Apex tûnik a legköltséghatékonyabbnak, nem tudom, hogy mit bír a középcsapágya és mennyire lelazulós a bal hajtókar.
2×9-es rendszerhez kell, ha ez számít valamit.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Tour egyertelmuen probal arra menni, hogy vegre Schleck nyerjen.
Igen sajnalatos, hogy mennyire nincs mar idofutam. De egyszer fent, egyszer lent. Elobb utobb lesz megint hosszu idofutam.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

kár hogy nincs egyenkénti a pavékon. vicces lenne a TDF. egyébként érdemes lenne vmi újítást csinálni, mint például 81 vagy 82-ben amikor 7 idõfutam volt és a Pirenneusokban volt a rajt.

na igen. lehetne ilyeneket is. tényleg 1 kaptafára zajlanak mostanság a tour szakaszai. volt régebben 70 km fölötti kronó is. még Indurain idejében. sztem a rádiókat is ezért kéne megszüntetni. nem kellene a sporiknak tollba mondani a versenyt.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

ki mikor tervezi átülni a télibringáról? én asszem csak március közepe felé,de lehet h csak a 3.héten nyergelek át az ünneplõs bicajra. :) ma kezdtem csak normálisabban tekerni. a múlt hét teljesen kiesett.

+1
én is csak 15°C fölött vagyok hajlandó a "szép" bringát használni...:)

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.387 hozzászólás

Osztom ezt a véleményt!
Azon kívül hogy mechanika fan vagyok, lehet még javítani a mechanikus dolgokon is! A Sram fékváltókarja pl. 25%-al könnyebb lett mint a Shimano csúcsmodellje. Ez mindenképp fejlõdés, még akkor is, ha az alma/körte dolog még benne maradt, azaz olyan finoman még egyik fékváltókar se mûködött, mint a Shimano, jóllehet, ezek egyben a legbonyolultabb rendszerek a piacon. A Sram néha úgy vált mintha épp szét akarna törni, de hát a súly az nagy úr! :)))
Campa fékváltókart sosem bírtam megszokni...
Valamikor vagy 10 évvel ezelõtt kitaláltam egy hátsóváltót, ami önmagában reteszel, és kb. kompatibilis az összes piacon kapható fékváltókarral. Na az is full mechanikus, és még nem gyártott ilyet senki se eddig.
Addig várok vele, míg csak megcsinálja valaki! :)
Rajz sincs róla, úgyhogy ha eldobom a kanalat, akkor temetõdik az is! :)))

vlmi baromi régi bringán én láttam olyan váltót ami pozicionált volt. az is a váltóban volt vlhogy megoldva. sajna már nem emlékszem teljesen hogyan ment a "mukoggy" része. talán csak 5-6 sebesség volt rajta hátul. én kíváncsi lennék a te verziódra is. :)
én sem szeretem az elektromos váltást,de ez van. alkalmazkodni kell. tényleg nem 1 valós problémára lett megoldás.
sramot még nem nagyon próbáltam,úh nem tudok róla mondani semmit. bizonyára úgy vált,ahogyan mondjátok/mondod. a shimano tényleg finom kis szerkezet,meg bonyolult is. talán ez a legnagyobb hibája is. láttam most a 2012es shimano mtb h. váltókról képeket. enyhén szólva túl lettek bonyolítva. tettek bele 1 kis kart,amivel a kanál rugóerejét lehet majd növelni. miért nem tesznek bele kapásból erõsebb rugót? a campa ergopowert meg álmomból felkeltve is meg tudom javítani. 1xû mint az ék.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
kár hogy nincs egyenkénti a pavékon. vicces lenne a TDF. egyébként érdemes lenne vmi újítást csinálni, mint például 81 vagy 82-ben amikor 7 idõfutam volt és a Pirenneusokban volt a rajt.