Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

bbb-bõl a roadstop deluxe van 1200-ért is. teljes szett. végül azt vettem, bár még nem használtam.

most hogy mondod, szerintem én is azt vettem legutóbb...
csak akkor nem tom mibe vettem 2500-ért fékpofát..lehet az montis volt..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én meg a Roadstop-ról váltottam fémházasra (szintén BBB), mert valaki itt írta korábban, hogy azon múlik a fékhatás. Semmi javulást nem tapasztaltam, sõt ez kisebb felületen érintkezik. Az elsõbe vettem piros Ritchey csere gumit, ez se hozott javulást. Még egy esélyt adok majd egy Jagwire-nek, aztán nem kisérletezek többet.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
bbb-bõl a roadstop deluxe van 1200-ért is. teljes szett. végül azt vettem, bár még nem használtam.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
lehet kapni BBB fékpofát ~2500Ft-ért két párat, az jó puha és rendesen fog, igaz hamar fogy..:)

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Marmint mi nem fog?
Esoben karbonfelnin egy rossz betet, az nem fog tenyleg.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A teli biciklimen meg mindig az eredeti trikolor fekbetet van, amivel vettem '93 korul. Szoval jol birja ez a meret is orszaguton.

Nem az a gond, hogy a fékpofa nem bírná, hanem hogy nem fog. :P

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A teli biciklimen meg mindig az eredeti trikolor fekbetet van, amivel vettem '93 korul. Szoval jol birja ez a meret is orszaguton.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Mi az oka, hogy országúton nem terjedtek el a hosszabbfajta fékpofák?

Beleérne a villába.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mi az oka, hogy országúton nem terjedtek el a hosszabbfajta fékpofák?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az en 53x16-ombol kiindulva, szerintem az 50x16 sem annyira keves, ha nem versenyez az ember.
100-as labfordulattal 40 km/h megvan.

Persze biztos van akinek az alapozo tempoja is tobb, tudom. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

ki mikor tervezi átülni a télibringáról? én asszem csak március közepe felé,de lehet h csak a 3.héten nyergelek át az ünneplõs bicajra. :) ma kezdtem csak normálisabban tekerni. a múlt hét teljesen kiesett.

hello donciccio,

dobtam egy privát üzenetet

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Kompromisszumot kellet kötnöm ;). Dobogókõnél vagy fellegvárnál elment a 43-26, de meredekebbnél eléggé izmozni kell, meg féltem az ízületeimet, inkább pörgetem nagy fordulaton...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ha sok az izmos emelkedõ akkor jó.
de az 50-16 nem kevés?

Flickr

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

off:
climbbybike-on mennyivel késõbb jelenik meg az elkészített mászás?
ON

szép a peugeot, lehet hogy 36-al könnyebb, de nem lesz így túl könnyû? hányas kerekek vannak a soron?

Ha jól számoltam 16-26(?). Kipróbáltam emelkedõn, síkon, pont jó...

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
off:
climbbybike-on mennyivel késõbb jelenik meg az elkészített mászás?
ON

szép a peugeot, lehet hogy 36-al könnyebb, de nem lesz így túl könnyû? hányas kerekek vannak a soron?

Flickr

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Végre kész van a gép!
Ami új: felni (ambrosio excursion), küllõk (dt), gumik (Hutchinson Top Speed kevlar), Altrix Premium 50-36T hajtókar, shimano monoblokk.
Azért 36T-vel jobb hegyet mászni, mint 52-43-al:).
Ahhoz képest, hogy edzésre vettem, jobban vigyázok rá, mint a montira, esõben ki nem vinném...
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Feltöltött kép

szép

esõbe meg vidd ki nyugodtan, azért van

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Végre kész van a gép!
Ami új: felni (ambrosio excursion), küllõk (dt), gumik (Hutchinson Top Speed kevlar), Altrix Premium 50-36T hajtókar, shimano monoblokk.
Azért 36T-vel jobb hegyet mászni, mint 52-43-al:).
Ahhoz képest, hogy edzésre vettem, jobban vigyázok rá, mint a montira, esõben ki nem vinném...
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Köszönöm a tippeket, remélem láccal megúszom. Sajnos a hajtás melletti tányérok már nem tökéletesek, azokban már van pár szezon. A lánc 0.75-nél sem "esik", inkább "betolható", a fogsor meg ránézésre még nagyon jónak tûnik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Sziasztok! Szóval elsõ körben, nem véletlenül nem a "meghajtásba" írom: tehát tavaly vettem ultegra sort, lánccal, s szerény egy év alatt a 0.75 úgy beesik, hogy csak edzésen, jó idõben gurultam a bicajjal (retekre van külön erre a célra fenntartott gépem). Az a kérdésem, hogy szerintetek, egy lánccserével megúszom, vagy megint minden kuka? :)

Sheldon Brown mintha azt mondta volna, hogy 0.75-nél (ha nem éri el az 1 mm-t) elég csak a láncot cserélni. Nekem ez bevált, így cserélgetem a láncokat, mást nem. Rosszabb esetben a hátsó sor is cserélendõ (vagy egyes lánckerekei, manapság ez már nem szokás, de van erre is Rohloff mérõmûszer, Shimano lánckerekekre), az elsõ lánckerekek sokkal többet bírnak, az valószínûtlen, hogy már most cserélni kelljen (kivéve, ha abban a jó idõben tavaly 40 ezer km-nél többet mentél).

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Sziasztok! Szóval elsõ körben, nem véletlenül nem a "meghajtásba" írom: tehát tavaly vettem ultegra sort, lánccal, s szerény egy év alatt a 0.75 úgy beesik, hogy csak edzésen, jó idõben gurultam a bicajjal (retekre van külön erre a célra fenntartott gépem). Az a kérdésem, hogy szerintetek, egy lánccserével megúszom, vagy megint minden kuka? :)

én így szoktam: elõször lánccsere, és ha nem ugrik el a fogaskoszorún, akkor a fogaskoszorú marad, és csak a következõ lánccserénél cserélem.