Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

mercenary

mercenary

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok, nem tudna nekem javasolni vki 1 alumínium polírozót Bp- en??
Elõre is köszi.

Zsoldos

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Némi technikai információra lenne szükségem a BB30 vs GXP rendszerrõl. A kérdés: a bb30 hajtókarja különbözik a gxp rendszer hajtókarjától? Vagy csak a két csapágyszabvány eltérõ? Amit beledugok a csapágyba az ugyanaz? Én úgy vélem hogy nem, mert a bb30as hajtókar tengelye is rövidebb, de tudtok erre adatokat mondani/mutatni, hogy mennyi a különbség?
11:38:11 IM 2012

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

érdemes,még is csak konfortosabb:)

Akkor nem kell tartanom az olcsó húsnak híg a leve effektustól? Márhogy, olcsó alu/karbon rosszabb mint hasonló árban levõ alu?

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Érdemes lenne egy ilyen olcsóbb alu/karbon villát venni, vagy inkább maradjak az alunál?

(Nagyon) kezdõ felhasználó vagyok.

érdemes,még is csak konfortosabb:)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A kiado BT neve, cime az megvan. Ebbol meg nincs telefonszam. :) De igaz lehet, a papiron muszaj felelos kiado nevet feltunteni, koszi a tippet.
MJani, szinten koszi.

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Üdv!
Nem biztos hogy ez a legjobb téma, de itt teszem fel a kérdést mert úgy látom itt pörgés van:)
Szóval régi (1055) 105-ös agyamba hol találhatok kónuszt?
(Boltokban azt mondták hogy már nem gyártják, felejtsem el. Illetve kapható olyan kónusz amivel össze tudom rakni porvédõ gumigyûrû nélkül.)

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

Van meg egy offos kerdesem.

Karacsonyra kaptam egy velo elofizetest, de eddig nem erkezett meg az elso szam, kozben meg mar a 2. is megjelent elvileg.
Igy 10 emailen tul kicsit kozelebbrol vennem kezbe az ugyet.
Ismer valaki konkret szemelyt, aki reszt vesz a velo kesziteseben?
Kurva jol titkoljak ugyanis, hogy ok kicsodak, sehol egy telefonszam.

Ilyen problémám anno már nekem is volt. Eléggé sokára válaszoltak, de utána nagyon korrektul elrendezték a problémát.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
És ha újságosnál elkérsz egy újságot, és megnézed hogy ki a kiadó, és õket zargatod?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Karacsonyra kaptam egy velo elofizetest, de eddig nem erkezett meg az elso szam, kozben meg mar a 2. is megjelent elvileg.

Ezen én is kiadtam, hogy nem tudni róluk semmit, de facebookon ezt találtam Üdvözlünk a Facebookon - jelentkezz be, regisztrálj vagy csak tudj meg többet róla!. Õ szokott erre a fórumra írni, azt hiszem thy néven (régen thommey néven csak kitiltották). Aztán még azt tudom, hogy a Grósz Béla (monti, néha országúti versenyzõ) is ír a velon.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

mandras81

mandras81

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Érdemes lenne egy ilyen olcsóbb alu/karbon villát venni, vagy inkább maradjak az alunál?

(Nagyon) kezdõ felhasználó vagyok.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Off, mert nem technikai kerdes.

Bringas terheleses vizsgaltot (rampateszt) hol csinalnak?
CSC-t azt tudom, Sportkorhazat csak holnap erdemes hivnom, de ott is van valami.
Valami mas?

Titkos jelszo, amire engednek 20%-ot? ;)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én zsírozni szoktam a meneteket összeszerelés elött, régebben próbálkoztam Loctite-tal, de nem látom értelmét. Alu váz, alu nyergcsõ párosítással nem szokott problámám lenni, inkább nem kenem, mert olyankor hajlamos becsúszni. Csapágyakra pedig millió termék közül választhatsz, de ha kifejezetten kerékpár felhasználásra tervezett terméket választasz, az a legjobb (én Park Tool és Shimano kenõanyagokat hasznélok)

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Bringa összerakásához milyen kenõanyagot javasoltok, és hol lehet ilyet szerezni?
Külön érdekelne, hogy mi a legjobb a csapágyaknak, nyeregcsõt mivel kenjem hogy ne rohadhasson be, és mit kenjek a menetes részekhez, fékek, stb?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Bar Pozzatonak biztos szoltak volna radion, hogy ne menj at a szembesavba. :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem a most lezajlott Het Volk és Kuurne-Brüsszel-Kuurne azt mutatta, hogy nem feltétlen lesz rossz dolog a rádió nélküli világ.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Eleg regota vita van a radio temarol, nagyon megoszlanak a velemenyek.
Szerintem jo otlet tiltani, de legalabbis nagyon korlatozni kellene. pl. egy kozos csatorna a versenyzoknek, hogy jeges utszakasz jon, vagy koomlas van, stb. (Mindig a biztonsagra hivatkoznak a partolok)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Remélhetõleg az uci visszavonja és ennyi lesz.

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás
Az UCI 2011-tõl (jórészt) betiltotta a kétirányú rádiózást országúti versenyeken, azaz idén ezek már így zajlanak. Kivétel az idõfutamok és 2011-ben a „világnaptári” és a Nõi Világkupa események. Ezt általában örömmel üdvözlik, kivéve a fejlett kommunikációs infrastrukturával megáldott csapatok, melyek így elõnyt vesztenek. Na, az ilyen on-line/real-time rádiózgatás jóval durvább az elektromos váltóknál (amit csak én nem szeretek, de nincs betiltva), azaz ez szerintem is egy nagy lépés a helyes irányba.
Mi lesz késõbb, tudja-e valaki? Várható-e a teljes tilalom?
Amúgy szemetelni sem szabad!
UCI szabályok (§3, 2.2.024, In-race communications (two-way radio)) vigyázat, PDF, hosszú!:
http://www.uci.ch/in...e=FILE&id=34028
A 2011 Febr 6-i Challenge Iles Balears versenyen a csapatok tiltakoztak a tilalom ellen:
BikeRaceInfo

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat, 20k km nem eppen sok. Vegulis az Easy a legolcsobb Keo, valoszinuleg inkabb a 2k/ev hasznalathoz passzol.