Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Kb. mennyi ideig csiszoltad? Forgattad a hengeres testet vagy húzogattad rajta? Egyszer próbáltam egy diós stucnit reszelõvel bõvíteni, de egy nap után meguntam, fõleg, hogy nem lett szimmetrikus.

Reszelõvel reménytelen egyenletes munkát végezni. Én egyszerûen fogok egy csiszolópapírt, összetekerem és azzal csinálom. Szépen kiengedi magát, befeszül és egyenletesen tudsz vele csiszolni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én egy hengeres test és egy csiszoló vászan segítségével vettem rá a 25,4-es stucnit a 26-os kormány befogadására,remekül megvan.

Kb. mennyi ideig csiszoltad? Forgattad a hengeres testet vagy húzogattad rajta? Egyszer próbáltam egy diós stucnit reszelõvel bõvíteni, de egy nap után meguntam, fõleg, hogy nem lett szimmetrikus.

A sebesség mindent megold.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Én egy hengeres test és egy csiszoló vászon segítségével vettem rá a 25,4-es stucnit a 26-os kormány befogadására,remekül megvan.Szépen addig csiszoltam amíg a stucni mindkét íve egyenletesen hozzá nem simult a kormányhoz.Arra ügyelni kell,hogy a henger és a csiszoló papír átmérõje ne legyen nagyobb a 26mm-nél.Én egy hosszú dugókulcsra fogtam csiszvásznat és egyirányba forgatva a stucni ívét csiszoltam.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
26-os kormányt préselt már bele valaki elõlapos 25,4es stucniba? Mennyire bírja tartósan?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
eldöntöttem,most van 80e ft-om,veszek magamnak egy edzõbicajt.találtam 3 bicajt apróban,ami csekély tudásom alapján egész jó vételnek tûnik,szakértsétek már meg legyetek szívesek.

Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: clamont 600 campagnolo yasec
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Fekete Olimpia Arrow 58cm
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Magellan Capella

de természetesen ha tudtok jobbat olcsóbban mutatni,akkor szóljatok,55-57 körüli váz kellene nekem.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Akkor én ezek szerint megszívtam,mert tavaly nyár elején ragasztócsíkkal eggyütt tekertem fel a BBB-t.:(

Na mindegy egyszer biztos mindenki beleesik ebbe nem.

GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem a kedvenc bandzsamom egy BBB, es ott is a vedocsikkal egyutt lejon a bandazsrol a ragasztocsik.
Es valoban semmi szukseg ra, sacc fel egy eve tettem fel ami most rajta van, meg sem mozdult.
Amikor eloszor a ragasztocsikkal tettem fel, a kormanyrol nem tudtam leszedni a ragasztoszallagot.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Sziasztok!
Most akartam betekerni a kormányt bandázzsal. Le is húztam a fehér szalagot középrõl, de a ragasztó nagyrészét le is tépte... Ilyenkor mi van? Mivel ragasszam fel?

nem kell hozzá semmilyen ragasztó. én pl kifejezetten utálom a ragasztós bandázst. volt olyan BBB bandázsom, ami úgy rágyógyult a kormányra, hogy órákig szedegettem le különféle módszerekkel. konkrétan a szivacs darabokat kitépte a bandázsból és ráragadt a kormányra.

Nabi

Nabi

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Bp-n Hugónál (Kálvin tér, Hugo-Sport kerékpárbolt, szaküzlet és szerviz) vettem kónuszt két éve. Vidd el a régit, sõt a tengelyt is (s próbáld rá). Ha ott nem lenne, Shimano kónuszt szerintem csak lehet találni.

Köszi a tippet, megpróbálom.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Közben rájöttem. Egy kétoldalas szalag van rajta. Lehúztam, visszanyomogattam. Sikerült, Így legelsõre szerintem jó is lett :)
Köszi a válaszokat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nálam lejött a ragasztócsík amikor leszedtem a papírt a bandázsról. Rendesen megfeszítettem és teljesen jó. Nem csúszkál és bármikor le tudom tekerni és újra feltekerni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Sziasztok!
Most akartam betekerni a kormányt bandázzsal. Le is húztam a fehér szalagot középrõl, de a ragasztó nagyrészét le is tépte... Ilyenkor mi van? Mivel ragasszam fel?

Nem tudom, nekem nem ragasztó volt a bandázson. Az a fehér szalag, amit lehúztam róla, az nem ragasztót takart, hanem csak egy csúszásgátló csíkot. Nekem az elég is volt. Nem csúszkál, ha jól van feltekerve.

/e: Ragasztós csak az a 2 kis darab volt, amit a fv-karnál kell a szorító pántra ragasztani, hogy ott vastagabb legyen a bandázs és ne szakítsa el a rendes darabot.

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Néhol marad rajta ragasztó, de a nagyrésze a lehúzott szalagon van.. Valamennyi ragasztó mindenképp kellene, mert így el sem tudom kezdeni..
De gondolom ennek nem kéne lejönnie..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Minek ragasztó a bandázs feltekeréséhez?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Sziasztok!

nem maradt ott vmi öntapadó réteg?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

kétoldalú ragasztószalaggal

Mark001

Mark001

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Némi technikai információra lenne szükségem a BB30 vs GXP rendszerrõl. A kérdés: a bb30 hajtókarja különbözik a gxp rendszer hajtókarjától? Vagy csak a két csapágyszabvány eltérõ? Amit beledugok a csapágyba az ugyanaz? Én úgy vélem hogy nem, mert a bb30as hajtókar tengelye is rövidebb, de tudtok erre adatokat mondani/mutatni, hogy mennyi a különbség?

Vastagabb a bb30 tengelye.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Van meg egy offos kerdesem.

Karacsonyra kaptam egy velo elofizetest, de eddig nem erkezett meg az elso szam, kozben meg mar a 2. is megjelent elvileg.
Igy 10 emailen tul kicsit kozelebbrol vennem kezbe az ugyet.
Ismer valaki konkret szemelyt, aki reszt vesz a velo kesziteseben?
Kurva jol titkoljak ugyanis, hogy ok kicsodak, sehol egy telefonszam.

dobj nekik emailt hogy árajánlatot kérsz a hátsó borítóra, mert hirdetni szeretnél . percek alatt visszahívnak

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] régi (1055) 105-ös agyamba hol találhatok kónuszt?
(Boltokban azt mondták hogy már nem gyártják, felejtsem el. Illetve kapható olyan kónusz amivel össze tudom rakni porvédõ gumigyûrû nélkül.)

Bp-n Hugónál (Kálvin tér, Hugo-Sport kerékpárbolt, szaküzlet és szerviz) vettem kónuszt két éve. Vidd el a régit, sõt a tengelyt is (s próbáld rá). Ha ott nem lenne, Shimano kónuszt szerintem csak lehet találni.