Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Hát nem tudom, nekem egy Mach1 CFX felnim van, amit itt-ott láttam ócsárolni, hogy fos, minden szar felüti, meg 8-as a legkisebb gödörtõl, amit elkapsz, ehhez képest 8-ra fújt kerékkel ilyen felni, küllõket nem tudom, meg Miche agyra van fûzve, ~25-el telibe kaptam egy ~10-15 cm magas padkát, ami 'éles' volt, de ez igazából mindegy, csak arra volt idõm, hogy a súlypontom hátra helyezzem még valamennyire, mert sötét volt, meg, hogy rámarkoljak erõsebben a kormányra, a kezem lezsibbadt, para is volt, hogy basszus, ezt nem élte túl, de simán hazamentem, se nyolcas nem volt, se felütés nem lett, se más deformálása nem lett a keréknek, szóval ez amúgy szerintem 'hülyeség', hogy most akkor az outi az 'cicabringa' és megeszi a kátyú, hát azért ez közel sem így van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Létezik olyan országúti felni vagy kerékszett, tudtok ajánlani párat, ami megközelíti a terepbiciklik felnijének az erõsségét, "kátyúállóságát"? Szívesen beruháznék egy országúti bringába, de valahogy az az érzésem, hogy ezeken a valóban balkáni aszfaltcsíkokon nem sokáig bírná két centrírozás között a felni. Hetente centríroztatni meg csak bosszúság lenne. A felni tömege nem igazán szempont, csak országúti tekerésekhez kell, amikor nem lehet menni terepre. Kösz a válaszokat.

Én is mtb-rõl ültem át országútira tavaly és féltem, hogy szétverem a kerekeket. De elég jól bírják, semmi nyolcas vagy felütés pedig megyek mindenen át. Egyedül ugratni nem merek úgy vele, mint a montival.

Szerintem itt egyikünk sem centíroz hetente. Nem feltétlen gyengébb egy országúti kerék. Az mtb-n sokszorosa a ballonossága a guminak, ez az igazi plussz. Baj akkor lehet, ha nincs eléggé felfújva a gumi. Egy rendesen fûzött 32 küllõs kerék bármit kibír.

Így van.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Érdekes, sosem gondoltam volna, hogy a tyúkmell aerodinamikailag elõnyös. Egyébként a camelbak stílusú ivó alkalmatosságokat legálisan használhatják a versenyzõk? Mert akkor is használható mint cápauszony.

Én úgy tudtam, hogy betiltották. Már korábban is rájöttek erre a trükkre. Mindenesetre elég nevetséges, hogy a kerékpárokon mindenbe belekötnek (nemrég vezettek be megint valami új szabályt, ami miatt egy csomó váz nem használható), ebbe meg nem.

Arpi_

Arpi_

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

A múltkor valakinek szemet szúrt Frank Schleck furcsa mellkasi kitüremkedése az idõfutamon. Dr Michele Ferrari-nak is feltûnt:

Welcome to 53x12.com

Érdekes, sosem gondoltam volna, hogy a tyúkmell aerodinamikailag elõnyös. Egyébként a camelbak stílusú ivó alkalmatosságokat legálisan használhatják a versenyzõk? Mert akkor is használható mint cápauszony.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem itt egyikünk sem centíroz hetente. Nem feltétlen gyengébb egy országúti kerék. Az mtb-n sokszorosa a ballonossága a guminak, ez az igazi plussz. Baj akkor lehet, ha nincs eléggé felfújva a gumi. Egy rendesen fûzött 32 küllõs kerék bármit kibír.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Létezik olyan országúti felni vagy kerékszett, tudtok ajánlani párat, ami megközelíti a terepbiciklik felnijének az erõsségét, "kátyúállóságát"? Szívesen beruháznék egy országúti bringába, de valahogy az az érzésem, hogy ezeken a valóban balkáni aszfaltcsíkokon nem sokáig bírná két centrírozás között a felni. Hetente centríroztatni meg csak bosszúság lenne. A felni tömege nem igazán szempont, csak országúti tekerésekhez kell, amikor nem lehet menni terepre. Kösz a válaszokat.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Gyártótól függ, hogy ajánlja-e vagy sem a "clip on" könyöklõt a karbon kormányon.

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Sziasztok,

véleményeteket szeretném kérni.
Hamarosan megérkezik várva várt karbonvázam, alkatrészek megvannak, a kormány beszerzése viszont még hátravan.
Érdemes karbon kormányt venni? Vagy maradjak az ALU -nál?
Ha karbont veszek, akkor arra milyen idõfutam könyöklõ illik? Ha simán rárakom az ALU könyöklõt, attól lesz valami probléma a karbon kormánynak? (Azon a részen a stücni mellett nem tudom, mennyire merevített pluszban).... (Direkt idõfutam kormányt nem akarok ...)

Ja és vannak ezek az integrált kormányok. Ezek összehasonlítva a stücni-kormány kombóval, milyen elõnyökkel bírnak?

Köszi

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A múltkor valakinek szemet szúrt Frank Schleck furcsa mellkasi kitüremkedése az idõfutamon. Dr Michele Ferrari-nak is feltûnt:

Welcome to 53x12.com

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Én is kiakasztottam, de én azért mert nem carbonkerékhez való fékpofa volt benne, és nem akartam ráfékezni a kerékre...de így is elég lett volna megállni vészhelyzetben, ha tökig húztam, bõven hozzáért. De olyan távol volt, hogy mikor ráfogta a fordítónál, észbekaptam mielõtt akár hozzá is érhetett volna :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Gondolom nem ehhez a felniszélességhez van belõve a fék és nem volt kedve átállítgatni a verseny elõtt nincs ez kiakasztva.

Nézegetve a képeket elég sokan igen komoly gépen ülnek, viszont a ruházat sisak cipõ másod harmadosztályú. Pedig egy jó ruházat legalább annyit nyom a latba mint egy jó bringa.
11:38:11 IM 2012

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
én úgyis olyan rövid útra állítom be a fékeket, hogy még így se lenne zavaró. :D fékhatás meg ugyan az.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szent ég!
elsõ fék kiakasztva:

Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2011/Orszaguti/0327-Tahitotfalu/TIR_9095

Jól megnövelte így a légellenállását. :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szent ég!
elsõ fék kiakasztva:

Nutrixxion táplálékkiegészítõk/foto/2011/Orszaguti/0327-Tahitotfalu/TIR_9095
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Gattuso

Gattuso

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
sziasztok!
Még új vagyok az oldalon és még a kerékpáros sportban is.Elég gyakran szoktam hozzájutni szép országútikhoz, de sajnos még nem vagyok tisztában sem a fontos jellemzõkkel sem az árakkal.nagyon megköszönném ha adnátok tanácsot hogy mire kell figyelnem, mi számít jónak stb.nagyon köszönöm
üdv
Gattuso

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ilyet használt már vlki hajtogatósban? BikeFun - CST - Külsõ - 700 - 23C - C1406 - Külsõ CST C1406 CZAR

Márciusban jöttek be az országba, szóval szerintem senki.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

a 10esnél nekem belefér a keretbe váltás nélkül a nagytányéron szinte minden. talán a legnagyobbnál kellene 1 kicsit odébb tenni az elsõváltót,de ezt az áttételt úgy sem használom. nekem is csak 6 pozíció van.

sztem,ha be lesz üzemelve nem fog annyit kattanni. az elsõ váltó beszabályozza a bovdenhúzás mennyiségét. bekötés nélkül végig tudod zongorázni az összes lehetõséget az ergopoweren. a reteszelõ mechanika,asszem megegyezik a jobb oldali karban lévõvel. az meg ugye többet kell,h húzzon. többet is kattan.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás
ilyet használt már vlki hajtogatósban? BikeFun - CST - Külsõ - 700 - 23C - C1406 - Külsõ CST C1406 CZAR

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

én is kérdeznék a campa szakértõktõl: miért van a bal fékváltókarnak 12 pozíciója? gyakran kell pl nagytányéron utánállítani az átdobónak?

a 10esnél nekem belefér a keretbe váltás nélkül a nagytányéron szinte minden. talán a legnagyobbnál kellene 1 kicsit odébb tenni az elsõváltót,de ezt az áttételt úgy sem használom. nekem is csak 6 pozíció van.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.389 hozzászólás

Az normális Campagnolo 10es szettnél hogy kis tányéron rendesen reszel bármilyen fokozatot adok neki hátul (elsõ váltó nem ér a lánchoz, vázméretbõl adódóan csak a 2 legkisebb hátsó fokozat használatakor ér az elsõ nagyobbik lánckerékbe a lánc) ha viszont a nagy tányért használom elöl néma lesz a gép, még teljesen keresztbe váltva is? :)

kopott a kistányér

akkor mégsem kopott :) tovább olvastam