Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem hasznos a könyöklõ oda

És teljesen idõfutambeállítással mentél ezen a versenyen?

A sebesség mindent megold.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Volt már valaki innen a stop cukrászda idõfutamon? Azt hallottam róla, hogy elég dombos és rossz minõségû az út. A mondandóm lényege, hogy érdemes-e felrakni a könyöklõt? Mert úgy vettem észre, hogy emelkedõn nem túl jó az idõfutam nyeregbeállítás és rossz úton sem szeretek könyöklõvel menni.

Többet ilyet ne linkeljél. :)

szerintem hasznos a könyöklõ oda

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Stop Cukrászda szerintem határeset. A Héreg(?) utáni dombon valóban nagyon rossz az út, de ha nem így lenne, a mászáshoz és vissza a lefelén se nagyon lehet használni a könyöklõt. Egyszer voltam, utólag én azt mondanám, hogy könyöklõ nélkül kellett volna menni. Elsõ kanyarban majdnem el is szálltam miatta.

Még annyit kiegészítésként, hogy én levágott kormánnyal használtam a könyöklõt, ezért a lejtõn nem mertem úgy haladni, mint rendes kormánnyal, ezért érzem úgy, hogy inkább vesztettem, mint nyertem a könyöklõvel. Ha nálad nem így van, akkor lehet, hogy más a kép. Egyébként az elején nagyon lehetett menni, hatalmas hátszél volt, ott mindenképpen elõnyt jelentett.

Köszi.
Akkor lehet megpróbálok valami köztes megoldást. Nálam normál kormányon van (még) a könyöklõ. Szerintem az lesz, hogy nem húzom elõre a nyerget rendesen (úgyis csak 1cm) és nem teszem le teljesen a kormányt (az is csak 1cm), aztán így elég aero is leszek meg felfelé is tudok majd menni ülve.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Stop Cukrászda szerintem határeset. A Héreg(?) utáni dombon valóban nagyon rossz az út, de ha nem így lenne, a mászáshoz és vissza a lefelén se nagyon lehet használni a könyöklõt. Egyszer voltam, utólag én azt mondanám, hogy könyöklõ nélkül kellett volna menni. Elsõ kanyarban majdnem el is szálltam miatta.

Még annyit kiegészítésként, hogy én levágott kormánnyal használtam a könyöklõt, ezért a lejtõn nem mertem úgy haladni, mint rendes kormánnyal, ezért érzem úgy, hogy inkább vesztettem, mint nyertem a könyöklõvel. Ha nálad nem így van, akkor lehet, hogy más a kép. Egyébként az elején nagyon lehetett menni, hatalmas hátszél volt, ott mindenképpen elõnyt jelentett.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Volt már valaki innen a stop cukrászda idõfutamon? Azt hallottam róla, hogy elég dombos és rossz minõségû az út. A mondandóm lényege, hogy érdemes-e felrakni a könyöklõt? Mert úgy vettem észre, hogy emelkedõn nem túl jó az idõfutam nyeregbeállítás és rossz úton sem szeretek könyöklõvel menni.

Mivel legtöbbször csak egymás közt látjuk õket, így nincs igazán viszonyítási alapunk, hogy mennyire vékony egy profi bringás. Ez Lars Boom és a dagadt barátnõje. :)

http://photos-d.ak.f...3_3461230_n.jpg

Többet ilyet ne linkeljél. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Mivel legtöbbször csak egymás közt látjuk õket, így nincs igazán viszonyítási alapunk, hogy mennyire vékony egy profi bringás. Ez Lars Boom és a dagadt barátnõje. :)

Feltöltött kép

mercenary

mercenary

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszi szépen a választ. Jó tekerést, hátszelet!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Sziasztok.

Kérdés: milyen típusú hátsó sor való a bike+ agyakhoz, a rotor nem tudom h milyen de az agyal 1üt volt.
Válasz: ez a rész rátok vár.

Elõre is köszi a segítséget.
Üdv. Zsoldos

szia!

Campagnolo kivételével mindegyik jó lesz hozzá. Shimano-sram-suntour-bbb-miche(ebbõl van campa kompatibilis is, neked nem az kell!) és még sok-sok gyártó termékei közül válogathatsz.

mercenary

mercenary

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok.

Kérdés: milyen típusú hátsó sor való a bike+ agyakhoz, a rotor nem tudom h milyen de az agyal 1üt volt.
Válasz: ez a rész rátok vár.

Elõre is köszi a segítséget.
Üdv. Zsoldos

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

.%#"@@! Kubai! :D

Egyébként jó volt ez a Szezonnyitó. Nagy szél volt. Megnyertem. Beszámoló hamarosan. Képek sehol. :(

Amit mondtam a múltkor, az a fiatalabbikra is vonatkozik! :D
Grat. :)

És nesze itt egy kép a csapatod honlapjáról :P
Feltöltött kép

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
.%#"@@! Kubai! :D

Egyébként jó volt ez a Szezonnyitó. Nagy szél volt. Megnyertem. Beszámoló hamarosan. Képek sehol. :(

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Haat, en nem vennem meg, lattam mar jobb vetelt ilyen aron.

Apropó, végre hozzájutottam a 15ezer forintért vásárolt 7800as DuraAce hajtókaromhoz. Patent :)
Nagytányér eléggé kopott, dehát ennyi pénzért....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Haat, en nem vennem meg, lattam mar jobb vetelt ilyen aron.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Nincs közöm hozzá, csak gondoltam megmutatom hogy EZ egy mocsokjó vétel.

+1 (a váz bõven ingyen van a többihez...)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Nincs közöm hozzá, csak gondoltam megmutatom hogy EZ egy mocsokjó vétel.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat mar hogyne lenne jo az 50/34 12-23-as 10-es sorral minden megvan ami kell Magyarorszagon egy kozepesen fitt bringasnak. Versenyzoknek persze nem jo, eleve mar a 11 is hianyzik, es a tanyervaltas eleg nagy lepes, mindenkeppen kell hatul is leptetni egyutt az elsovel.

52/36 egyebkent pl. anno Tyler Hamilton "compact pioneer" komboja volt.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nézegettem a Sheldon Brown féle Gear Calculator-t és arra a következtetésre jutottam, hogy az 50-34-es kompakt nem jó dolog, az 52-36 jobb áttételeket adna. Még nem láttam, hogy bármelyik gyártó kínálna ilyet, csak külön lánckerék kapható.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Pedig elvileg a listán vagy, de miért? http://www.erstetour...ments/lista.pdf
Mondjuk a verseny kiírásában az szerepel, hogy bárki indulhat, de az erstetouros oldalon meg mást írnak. Érdekesen találták ki ezt az egész amatõr rendszert.
Azon jót röhögtem, hogy a tegnapi versenyen odaadták a Fejesnek a 250pontot. :)

ja hogy ez is erste?.... Nem kommentálom....

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
javaslat: 12-13-15-16-17-18-19-21-24

bolddal a mindkét lánckerékkel tolható fogaskerekek

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Semmi konkrét, csak ezt a két verziót tudom elõállítani. Egyébként a másodikat csináltam meg, csak az elsõnél olyan jól hangzik, hogy hét fokozat közt csak egy-egy ugrás van.

Viszont pont ott hiányozna az a 19es szerintem :) Inkább a második.