Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Beírom ide (is), hátha valaki tud ötletet adni:

Kellene Nokiámhoz (E51), valami bringás tartó, mert akkor mehetne GPS, meg lehet össze tudnánk hozni ezt-azt bluetoothal még bátyámmal hozzá (pedálfordulat mérõ, stb), csak kellene valami olyan mobiltartó a bringára, ami elég stabil ahhoz, hogy ha netán kátyút fogok, vagy vmi 'erõsebb' ütést nyom a kerék vissza a kormányra, akkor garantált legyen, hogy a telefon azért ott marad. Láttam párat neten, de gondoltam megkérdezem hátha van valakinek tapasztalata konkrét márkával, esetleg árban jót tud ajánlani valahonnan, szóval egy próbát megér.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
én is lecseréltem az 520-ast egy 5700-asra, és semmit nem kellett állítanom a nyergen
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Régebben kérdeztem itt a pedál+stopli magasságokról. Azóta lett egy 105ös pedálom, és lemértem. Az spd-sl ugyanolyan magas, mint az spd.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Valaki meg tudná nekem mondani,hogy Shimano Exage hajtókarhoz milyen széles monoblokk kell?

"milyen széles monoblokk kell?" rossz a kérdés. a tengelyhossz 115 mm az exage hajtókaroknál. még 113-assal is elmegy,de csak shimano (japán) szabványt használj,mert az európai (campa) 4szögtengelyen lötyögni fog a japán kar.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Valaki meg tudná nekem mondani,hogy Shimano Exage hajtókarhoz milyen széles monoblokk kell?
www.sintesibikes.com

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Ebben a 73-ban tuti benne van a zero averaging, vagyis amikor gurul az is beleszamit.
Az atlagpulzus viszont emberre utal. :) 7 oran at megse mehet aerob hataron.

És a Watt-nál is benne van a zero averaging?
mert akkor ott is szebbek az adatok.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ja ez engem is érdekelne, expon bejövõs volt az outijuk.

AkPi

AkPi

törzsvendég

• fórumtag
  • 334 hozzászólás
van valakinek valamilyen tapasztalata vagy hallót már valamit az olasz Protek kerékpárokról?

http://www.cicliprotek.com/prodotto.do
"A fájdalom csak ideiglenes. Eltarthat egy percig, egy óráig, egy napig vagy egy évig, de végül elmúlik, és valami más lép a helyébe. De ha az ember feladja, akkor örökké fog tartani. "

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

Shimano WHR500 (ha jól írom) kerékszettem van az Orbeámban. Most néztem adatot, kõnehéz (400 grammal nehezebb, mint a montim' kerékszettje) :) Lecserélném egy könnyebb kerékszettre. Agyakat már néztem, valószínûleg Dt revo. küllõkkel lesz fûzve. Felnire viszont sok ötletem nincs, ehhez a szakághoz nem nagyon értek. Jó lenne 450 gramm körüli, vagy az alatti tömeg és legyen strapabíró. Nem vagyok nagy darab, de a kátyúkerülgetésben nem vagyok jó, bár fõleg Ausztriában lesz használva.

Néztem Mavic Open Pro-t, Dt-t, de ezek 15ezer körüli árban vannak. A Sun Assault SL1 viszont tömegben és árban is baráti (már-már gyanúsan könnyû és olcsó). Utóbbival valakinek tapasztalat, esetleg más javaslat? Ami még fontos lehet, 32 lyukas kellene.

Jól mondja a kiskubai,az assault súly 32lyuknál az írt 405g helyett 450g.Én el vagyok vele a 80kg-al,de amint lehetõségem lesz cserélem open pro-ra,mert hátul szeret pici nyolcast begyüjteni.
GT-Atee

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
hat, respekt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valoszinuleg en vagyok eltevedve, most megneztem, az aerob hatarra azt irjak, hogy
"This tends to be at a heartrate of approximately 20-40 bpm less than the anaerobic threshold and correlates with about 65% of the maximum heart rate."
Vagyis 190-es maxxal szamolva ez 123, ha a 65%-ot abszolut erti, illetve 40-es pihenopulzussal szamolva 65% intenzitas az 137 -as atlagpulzus.
Ez tenyleg siman megy orakon at, nem is kerdes.

Ez mondjuk nem igazan stimmel ezzel a masik tablazattal.
http://upload.wikime...rcise_zones.png (Van jobb tablazat?)
Szoval azt mondod az ablan nezve 6 orat vegig lehet tolni a 80-90%-es zonaban? (A te konkret peldad pl hogy alakult?)
Ezt nezve tenyleg nem tunik elkepzelhetetlennek 152 felett maradni.

170-175 közti átlagpulzusom van ha jó az idõ. Kb ezt tartom végig, egy-két nehezebb emelkedõn rövid idõre felmehet 180 fölé is, de 160 alatt csak akkor vagyok amikor a kulacsomat töltik. Persze vannak sokat gurulós pályák is, ott már más a helyzet.

Nem az aerob alsóhatárra gondoltam, az nálam 113. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Valoszinuleg en vagyok eltevedve, most megneztem, az aerob hatarra azt irjak, hogy
"This tends to be at a heartrate of approximately 20-40 bpm less than the anaerobic threshold and correlates with about 65% of the maximum heart rate."
Vagyis 190-es maxxal szamolva ez 123, ha a 65%-ot abszolut erti, illetve 40-es pihenopulzussal szamolva 65% intenzitas az 137 -as atlagpulzus.
Ez tenyleg siman megy orakon at, nem is kerdes.

Ez mondjuk nem igazan stimmel ezzel a masik tablazattal.
http://upload.wikime...rcise_zones.png (Van jobb tablazat?)
Szoval azt mondod az ablan nezve 6 orat vegig lehet tolni a 80-90%-es zonaban? (A te konkret peldad pl hogy alakult?)
Ezt nezve tenyleg nem tunik elkepzelhetetlennek 152 felett maradni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>Dehogynem, bírná simán. Ez inkább azt mutatja, hogy mennyit pihent közben.
Tudsz egy ilyen sportolot mutatni, aki csinalt mar ilyet? 7 orat tenyleg nyelen? (ok, csak 6-ot)

Nem nyélen, csak aerob határon, ahogy te is írtad. Tudok mutatni, pl. én és egy pár hosszútávos montis. A laposabb vagy sáros pályákon elõfordul az ilyen, mondjuk az inkább csak 5óra, egyébként volt már ilyen 7órám tavalyelõtt. Ilyenkor az átlagpulzusom anaerobban van.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Dehogynem, bírná simán. Ez inkább azt mutatja, hogy mennyit pihent közben.
Tudsz egy ilyen sportolot mutatni, aki csinalt mar ilyet? 7 orat tenyleg nyelen? (ok, csak 6-ot)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy pár ezer km-t futott wh-r550 kerékszettet mennyiért lehetne eladni?

S A Sun Assault SL1 viszont tömegben és árban is baráti (már-már gyanúsan könnyû és olcsó). Utóbbival valakinek tapasztalat, esetleg más javaslat? Ami még fontos lehet, 32 lyukas kellene.

A te brutál súlyod alatt bírni fogja. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Shimano WHR500 (ha jól írom) kerékszettem van az Orbeámban. Most néztem adatot, kõnehéz (400 grammal nehezebb, mint a montim' kerékszettje) :) Lecserélném egy könnyebb kerékszettre. Agyakat már néztem, valószínûleg Dt revo. küllõkkel lesz fûzve. Felnire viszont sok ötletem nincs, ehhez a szakághoz nem nagyon értek. Jó lenne 450 gramm körüli, vagy az alatti tömeg és legyen strapabíró. Nem vagyok nagy darab, de a kátyúkerülgetésben nem vagyok jó, bár fõleg Ausztriában lesz használva.

Néztem Mavic Open Pro-t, Dt-t, de ezek 15ezer körüli árban vannak. A Sun Assault SL1 viszont tömegben és árban is baráti (már-már gyanúsan könnyû és olcsó). Utóbbival valakinek tapasztalat, esetleg más javaslat? Ami még fontos lehet, 32 lyukas kellene.

Sun assault többször is ki lett itt tárgyalva, bennem ezek maradtak meg:
A tömegadat megtévesztõ, sokkal nehezebb valójában mint a gyári adat, cserébe legalább nem erõs. :D
Viszont van aki teljes megelégedéssel használja, bár a súly nála sem stimmel.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Stop cukrászda teljes eredménylista :)

Mjani: 49:04 36,68 km/h
Én: 49:21 36,47 km/h
Ave: Ne haragudj, de elfelejtettem a teljes neved :(

Az akesz honlapján már délután fent volt. Onnan "lopták le". :)

Ebben a 73-ban tuti benne van a zero averaging, vagyis amikor gurul az is beleszamit.
Az atlagpulzus viszont emberre utal. :) 7 oran at megse mehet aerob hataron.

Dehogynem, bírná simán. Ez inkább azt mutatja, hogy mennyit pihent közben.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
no prob. Antal Attila 53:02 33.94 km/h

Talaltam egy masik STOP-os logot, mondjuk meg lassabb volt, mint en.
AKESZ 3.futam by pgraczol at Garmin Connect - Details

Ami nagyon erdekes, hogy mennyire mas szintkulonbseget mert a ket kutyu. Persze nem tudom o mikor indult, ahogy valtozik az idojaras, "20-30 meternyit" siman valtozik a legnyomas egy adott ponton.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Stop cukrászda teljes eredménylista :)

Mjani: 49:04 36,68 km/h
Én: 49:21 36,47 km/h
Ave: Ne haragudj, de elfelejtettem a teljes neved :(