Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

@bloke:
Erdekes ez a nagy kistanyer tema. :)
Itt eleg sok kepen (a nagymeretu valtozatokon) tisztan ki lehet venni, hogy nagytanyeron vannak. (pl. Cancellara, Boom, Flecha)
2011 Paris-Roubaix Photos | www.cyclingfans.com
De van aki tenyleg kicsin megy, pl. egy Lottos ezen a kepen: http://velonews.comp...04/DV935938.jpg

btw. Aki latja ezen a kepen, hogy Boonennek mi baja lehetett, az szoljon.
En ugy tudtam, hogy beszorult a lanc a hajtokar es a villa koze, de itt ranezesre minden okes:
http://www.cyclingfa...ical_waits1.jpg
(Talan az elso valtonal tunik ugy, mintha a lanc nem menne at a ketrecen, ami azert fura, de lehet csak tul kicsi a felbontas.)

Boonen azt magyarázta, hogy a rázatón frissített és amikor a kulacsot tette vissza az nem a tartóba került, hanem beszorult a nyeregvázcsõ és a hátsó kerék közé

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
kedves Sporttársak!

van rá esélyem,hogy lecseréljem a kerékszettemet.egy Campa Vento-t szeretnék leváltani.
mi a véleményetek, mi lenne a "következõ" kerék ami érezhetõ változást hozna!?

válaszokat elõre is köszönöm!

ja és OFF
Campagnolo Vento 3G « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Itt mintha Boom kistányéron menne

http://i820.photobuc...7/PR2011452.jpg

Stannard

http://i820.photobuc...7/PR2011487.jpg

Õk is

http://i820.photobuc...7/PR2011587.jpg
http://i820.photobuc...7/PR2011610.jpg

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@bloke:
Erdekes ez a nagy kistanyer tema. :)
Itt eleg sok kepen (a nagymeretu valtozatokon) tisztan ki lehet venni, hogy nagytanyeron vannak. (pl. Cancellara, Boom, Flecha)
2011 Paris-Roubaix Photos | www.cyclingfans.com
De van aki tenyleg kicsin megy, pl. egy Lottos ezen a kepen: http://velonews.comp...04/DV935938.jpg

btw. Aki latja ezen a kepen, hogy Boonennek mi baja lehetett, az szoljon.
En ugy tudtam, hogy beszorult a lanc a hajtokar es a villa koze, de itt ranezesre minden okes:
http://www.cyclingfa...ical_waits1.jpg
(Talan az elso valtonal tunik ugy, mintha a lanc nem menne at a ketrecen, ami azert fura, de lehet csak tul kicsi a felbontas.)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

>Egyébként mennyi pihenõnapod és mennyi regeneráló edzésed van egy héten?

No igen, ket versenyes nap utan hetfon 100k-t tolni -azert nem tul lazan (180-200W igy saccra)- nekem kicsit durvanak hangzik. :)

Versenyek után másnap általában hosszút kell mennem. 2,5-3,5 óra.
Csak most így hogy két (illetve másfél...) verseny volt, így más.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Egyébként mennyi pihenõnapod és mennyi regeneráló edzésed van egy héten?

No igen, ket versenyes nap utan hetfon 100k-t tolni -azert nem tul lazan (180-200W igy saccra)- nekem kicsit durvanak hangzik. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Akkor nem ebben van a hiba. Lehet tényleg csak rossz napot fogtál ki.

Szerintem soha nem mentem még egyedül ilyen jót 100 kilin, mondjuk nem is próbáltam sokszor.. :D
Elküldöm üzenetben hogy konkrétan milyen volt az elõzõ hetem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kb így. Ezen minta alapján kedd-szerda-csütörtök résztávozok, de az egyiken csak iramjátékozás, nem komoly tempózás.

Akkor nem ebben van a hiba. Lehet tényleg csak rossz napot fogtál ki.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A stoplin mindenképpen próbáld meg. Ha nem akkor kell egy drága betét vagy cipõ. :)

Értem. Gondolom egy vasárnapi versenyzésre felépített edzésed kb így néz ki. Hétfõ: pihenõ vagy regeneráló. Kedd: 2óra. Szerda: 3óra. Csütörtök: 2,5 óra. Péntek: regeneráló vagy pihenõ. Szombat: 2óra. Vasárnap: verseny
Hány edzésen résztávozol?

kb így. Ezen minta alapján kedd-szerda-csütörtök résztávozok, de az egyiken csak iramjátékozás, nem komoly tempózás.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A bolyban kellett tekernem, muszáj volt valahogy elõrébb verekednem magam, nagyon hátul voltam. Hegyrõl lefelé pedig nem húz annyira az 58 kiló, ott is volt rendesen tempózás.
Egyébként megint elõjött a bal talp zsibbadás az emelkedõn, úgy látszik csak hosszabb távú nagyon intenzív tekerésnél jön elõ, edzésen 10perces résztávnál sem volt gond, idõfutamon is kb 20percnél jöttek a bajok, most is a mászásnál. Aztán a lejtõn visszament bele a vér, teljesen jó volt...
Stoplin állítsak? Talpbetétet cseréljek? A kettõ együtt ebben a sorrendben? :D

Egyébként az edzéstervem hétrõl-hétre valamilyen szinten változó, de általában 3db 2-2,5 órás edzés, 1db 3-3,5órás, 1 teljes pihenõnap, 1 regeneráló edzéses, és 1 versenynap. De változó. És persze nem ilyen sorrendben :)

A stoplin mindenképpen próbáld meg. Ha nem akkor kell egy drága betét vagy cipõ. :)

Értem. Gondolom egy vasárnapi versenyzésre felépített edzésed kb így néz ki. Hétfõ: pihenõ vagy regeneráló. Kedd: 2óra. Szerda: 3óra. Csütörtök: 2,5 óra. Péntek: regeneráló vagy pihenõ. Szombat: 2óra. Vasárnap: verseny
Hány edzésen résztávozol?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Pedig a hegy elõtt szinte tekerni sem kellett a bolyban meg a hegyrõl is csak le kellett gurulni. Nem lehet, hogy mással volt gond a bringádon? :)
Egyébként mennyi pihenõnapod és mennyi regeneráló edzésed van egy héten?

A bolyban kellett tekernem, muszáj volt valahogy elõrébb verekednem magam, nagyon hátul voltam. Hegyrõl lefelé pedig nem húz annyira az 58 kiló, ott is volt rendesen tempózás.
Egyébként megint elõjött a bal talp zsibbadás az emelkedõn, úgy látszik csak hosszabb távú nagyon intenzív tekerésnél jön elõ, edzésen 10perces résztávnál sem volt gond, idõfutamon is kb 20percnél jöttek a bajok, most is a mászásnál. Aztán a lejtõn visszament bele a vér, teljesen jó volt...
Stoplin állítsak? Talpbetétet cseréljek? A kettõ együtt ebben a sorrendben? :D

Egyébként az edzéstervem hétrõl-hétre valamilyen szinten változó, de általában 3db 2-2,5 órás edzés, 1db 3-3,5órás, 1 teljes pihenõnap, 1 regeneráló edzéses, és 1 versenynap. De változó. És persze nem ilyen sorrendben :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Most megneztem a koremiben csak az emelkedos reszt, egyszeruseg kedveert a 11-es lekanyarodas utan egybol a legtetejeig.
31p, 34p, 40p :) Emlekszem, meg mondtam is magamban, hogy meg negyedik korre nem mennek ki. :)

Aki volt, es tudja ezt az idejet, kivancsi volnek.

Csak köridõket tudok. 3 egyforma :) +- 1perc. Pedig akartam mérni a hegyet, de mindig elfelejtettem.
Én vállaltam volna még egy kört. :)

Visszanézve a wattadatokat, igen. :D

A mászásnál (10-24,5. km-ig nézve):
Átlag: 245w (4,15w/kg)
max: 718w (12,46w/kg)

Az 1 kör amit mentem:
Átlag: 189w (3,29w/kg)
max: 823w (14,29w/kg)

Ave: 11. km-tõl? vagy mi? A mászás asszem a tizediknél kezdõdött.
10. km-tõl a hegytetõig: 31perc. Szóval nem voltunk sokkal gyorsabbak.

Be kell valljam, ez most szarul ment.

11-es az út száma, amin mentünk.

Pedig a hegy elõtt szinte tekerni sem kellett a bolyban meg a hegyrõl is csak le kellett gurulni. Nem lehet, hogy mással volt gond a bringádon? :)
Egyébként mennyi pihenõnapod és mennyi regeneráló edzésed van egy héten?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ezt most ironikusan mondod?

Visszanézve a wattadatokat, igen. :D

A mászásnál (10-24,5. km-ig nézve):
Átlag: 245w (4,15w/kg)
max: 718w (12,46w/kg)

Az 1 kör amit mentem:
Átlag: 189w (3,29w/kg)
max: 823w (14,29w/kg)

Ave: 11. km-tõl? vagy mi? A mászás asszem a tizediknél kezdõdött.
10. km-tõl a hegytetõig: 31perc. Szóval nem voltunk sokkal gyorsabbak.

Be kell valljam, ez most szarul ment.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Most megneztem a koremiben csak az emelkedos reszt, egyszeruseg kedveert a 11-es lekanyarodas utan egybol a legtetejeig.
31p, 34p, 40p :) Emlekszem, meg mondtam is magamban, hogy meg negyedik korre nem mennek ki. :)

Aki volt, es tudja ezt az idejet, kivancsi volnek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jajaja, csak 50el gurulgattunk.

Ezt most ironikusan mondod?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ez nem formaidõzítés probléma.
Csak az emelkedõn mentél nyélen, nem? A többi csak gurulgatás volt.

Jajaja, csak 50el gurulgattunk.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A legérdekesebb dolgokat mindig a Paris-Roubaix bringákon látni. Most tudtam meg, hogy a 39-es helyett használatos 44/46-os belsõ tányér oka nem az, hogy nincsenek emelkedõk (illetve természetesen ez is) hanem az, hogy a kockaköves részeken erre leváltanak és így a nagytényér mintegy láncvezetõként mûködik.

Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Valamit nagyon elcseszhettünk a formaidõzítésnél...tegnap kivoltam egy körtõl (mondjuk az nyélen), ma meg mentem egyedül 100 kilit 2:58 alatt csukott szájjal....

Ez nem formaidõzítés probléma.
Csak az emelkedõn mentél nyélen, nem? A többi csak gurulgatás volt.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Valamit nagyon elcseszhettünk a formaidõzítésnél...tegnap kivoltam egy körtõl (mondjuk az nyélen), ma meg mentem egyedül 100 kilit 2:58 alatt csukott szájjal....

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

egy szintrajzot tudna valaki mellékelni errõl az Esztergomi versenyrõl?
egy kör is elég..

EKKE rendezvenyeink