Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
A stoplinál lesz a bibi, mert közben eszembe jutott hogy az edzõtáborban a baloldaliról leszedtem a stoplit, mert kaptam kipróbára egy Sidi ergo2-t, aminek csak a jobb oldalán volt stopli. Úgyhogy szarul rakhattam vissza, majd ránézek holnap.

Fûzõs verzió okés, valaki dobjon meg egy feljebb tárgyalt BONT-al :)

Egyébként pedig inkább nagyobb a kelleténél a cipõm, mint szûk.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szerintem nem feltétlen a fûzõsre váltás a megoldás, hanem csak simán a jó lábfejszélességû, szerintem azon múlik a legtöbb. Ne szorítsa össze.

csak egy tépõzáras cipõm volt, de azzal sajna így jártam

nekem amúgy nagyon vékony a lábfejem, szóval erre figyelnem kell cipõvásárlásnál

Múlthéten kénytelen voltam a régi, tépõzáras "foci" cipõben tekerni, amíg a másik ciprõl levágták a rárohadt stoplit. Hát.... leírhatatlanul jobb volt utána a fûzõs adiasomat visszavenni :)

Persze ez csak rám vonatkozik, másnak más a kényelmes, meg van még ugye ezerféle cipõ.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Szerintem nem feltétlen a fûzõsre váltás a megoldás, hanem csak simán a jó lábfejszélességû, szerintem azon múlik a legtöbb. Ne szorítsa össze.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Tépõzár probléma nem megoldás, ezt próbáltam már, verseny közben is, mikor elõször jelentkezett a zsibbadás, legközelebb eleve nem húztam meg. Elõbb-utóbb új cipõ lesz belõle.

kipage: Csak akkor vennék lew-t, hogyha vehetnék belõle 10-20 szettet, és lógnának a plafonról. Tönkremegy? lewszarom, berakom a másikat :)
Egyébként ismerõsömnél javításra várt egy ilyen, szerinte elég hitvány a kidolgozási minõségük.

nekem a lábzsibbadásra a tépõzáras cipõm fûzõs/tépõzáras -ra való csere jelentette a megoldást

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai
Lábzsibbadás ellen próbálkozz meg azzal, hogy a legalsó tépõzárat semmenyire se húzod meg, de tényleg semennyire. A stoplid nem tudom milyen pozícióban van, de a pedáltengely-nagylábujj "bütyke" egy vonal megközelítés már a múlté, ennél hátrébb kell állítani a stoplit. Nekem például elég nagy cipõm van, mert széles lábfejhez normál szélességû Sidi-t vettem, ezért a stoplimon a vájatokat még meg szoktam hosszabítani, hogy hátrébb tudjam tolni. Ajánlom mindenki figyelmébe a Cyclingnews "Fitness Q&A" rovatát (az archiváltat fõleg), ott nagyon sok, hasonló, mindennapos problémára lehet választ találni.

Tépõzár probléma nem megoldás, ezt próbáltam már, verseny közben is, mikor elõször jelentkezett a zsibbadás, legközelebb eleve nem húztam meg. Elõbb-utóbb új cipõ lesz belõle.

kipage: Csak akkor vennék lew-t, hogyha vehetnék belõle 10-20 szettet, és lógnának a plafonról. Tönkremegy? lewszarom, berakom a másikat :)
Egyébként ismerõsömnél javításra várt egy ilyen, szerinte elég hitvány a kidolgozási minõségük.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Kiskubai :)

Lewet akkor sem vennék, ha 1000dollár lenne. Befuccsolt a cég, bizonytalan a garanciális háttér. Azt hiszem a Reynoldsnak valami köze lehet a dologhoz, gondolom megvehették a gyártási jogot meg kicsit gyúrtak is valamit a kerekeken, de az új RZR kisértetiesen hasonlít rá.
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
kiskubai
Lábzsibbadás ellen próbálkozz meg azzal, hogy a legalsó tépõzárat semmenyire se húzod meg, de tényleg semennyire. A stoplid nem tudom milyen pozícióban van, de a pedáltengely-nagylábujj "bütyke" egy vonal megközelítés már a múlté, ennél hátrébb kell állítani a stoplit. Nekem például elég nagy cipõm van, mert széles lábfejhez normál szélességû Sidi-t vettem, ezért a stoplimon a vájatokat még meg szoktam hosszabítani, hogy hátrébb tudjam tolni. Ajánlom mindenki figyelmébe a Cyclingnews "Fitness Q&A" rovatát (az archiváltat fõleg), ott nagyon sok, hasonló, mindennapos problémára lehet választ találni.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
köszönöm a válaszokat.
igazság szerint campa-scirocco,mavic-ksyrium,fulcrum racing 5 amik árban szóba jöhetnek...

De ez még nem változtat azon, hogy a legjobb kerékszett, amivel sokat tudsz bicajozni! ;)

a kilométerek miatt ne aggódj... ;)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Baszki az eddigi összes bringám együttvéve nem ér ennyit, sõt semmi teljesen saját értékem együtt (fényképezõgép, stb). :D

Ismerek olyat, aki fogott már egyszer a kezében ilyen kereket. :D

Ave: jól beszélsz.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Én LEW racing-et vennék. Most úgyis akciós.

Baszki az eddigi összes bringám együttvéve nem ér ennyit, sõt semmi teljesen saját értékem együtt (fényképezõgép, stb). :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Kerek tema...
En nem tudom, kinek mi a draga, mit sajnal, mit nem, de azert tobb mint 2 ev utan zero baja van a kerekeimnek, es attol, hogy karbonbol van, nem lesz tobb baja. Meg lehet nezni Boraval meg a Roubaixon is mennek.
A magyar utak rossz minosege egy legenda. Vannak tenyleg elkepesztoen rossz utak, de azokon ki jar edzeni? Szvsz a jellemzo repedezett, osszevissza foltozott utak kulonosebb gondot nem okoznak a kereknek, csak kenyelmetlen menni rajtuk.

Van egy jo okolszabaly. Ne vegyel olyat, aminek a cserejet nem tudod megengedni magadnak baj eseten.
Draga kerekeknel a kibovitett garancia, baleset miatti tores esetere olcsobb csere opciokat erdemes megfontolni.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Én LEW racing-et vennék. Most úgyis akciós.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hegyek Poklarol mar van video is. PBG egesz sokaig latszol 1:38 korul.
YouTube - ERSTE Tour Esztergom 2011

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én a helyedben nem cserélném le a kerekem, jó ez a Vento "játszós" keréknek, mellé építenék vagy vennék egy "ünnepi" kerékszettet. pl egy használt zipp 303as ebayról vagy valami ilyesmit. Bora-t felesleges venni a hazai utakra csak addig lesz nagy öröm amíg megveszed és egy hónapig örömködsz vele utána már sajnálni fogod lezúzni edzéseken. Én is így voltam a kerekeimmel mikor megvettem õket azóta csak kímélõ üzemmódban évente 2-3szor teszem be õket meg ugye a versenyekre. Hétköznapokon egy pár alufelnis easton-t nyúzok.
11:38:11 IM 2012

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

kedves Sporttársak!

van rá esélyem,hogy lecseréljem a kerékszettemet.egy Campa Vento-t szeretnék leváltani.
mi a véleményetek, mi lenne a "következõ" kerék ami érezhetõ változást hozna!?

válaszokat elõre is köszönöm!

ja és OFF
Campagnolo Vento 3G « kerék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

Szia,

Ha van rá keret, akkor Shamal vagy Bora

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nos akkor: én alapból Fulcrum 7 kerekekkel megyek, amelyek nem könnyûek, de a három év alatt semmi gondom nem volt velük. Mentem 1500g-os kerékszettel is, ami elvileg 350g-al könnyebb, de nem vettem észre semmi különbséget, bár igaz, az másik bringán is volt, tehát minden különbözött. Én a gyári kerekek közül ezért aztán a fulcrumot ajánlom tapasztalat alapján,d e túlzottan könnyûre nem mennék rá, hacsak nem vagy pillekönnyû. A Mavic kerekét is dicsérte egy spori a múltkor, de nem tudom melyik modell volt.
De ez még nem változtat azon, hogy a legjobb kerékszett, amivel sokat tudsz bicajozni! ;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Az amelyik tetszik, és amelyikkel négyszer annyit mész az idén, mint ezzel tavaly :)

ez igazán hasznos hozzászólás volt :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Boonen azt magyarázta, hogy a rázatón frissített és amikor a kulacsot tette vissza az nem a tartóba került, hanem beszorult a nyeregvázcsõ és a hátsó kerék közé
Igen, de az a masodik buktanal volt, ez meg az elso, az Arenbergen.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!

A Ritchey országúti fékpofája jó a 105-ös (BR-5600) fékbe?
(vagy ha nem akkor ajánlanátok valami gyárinál jobbat?)

Üdv

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Az amelyik tetszik, és amelyikkel négyszer annyit mész az idén, mint ezzel tavaly :)