Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
kiskubai,
Grat hozza! Mikori Orca ez?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Üdvözlet mindenkinek!

7-es shimano, vagy vele kompatibilis sort keresek UG-s kazettára. (Remélem jól irom, hogy UG-s. A sort a kazettára e legkisebb kerék rögziti menettel.) Olvastam itt a forumon, hogy már 4 évvel ezelõtt sem lehetett kapni. Nekem megfelelne, egy használt, de még használható darab is. Ha esetleg valakinek van egy felesleges darabja és eladná, szivesen megegyeznék vele. A lányomnak készül egy országúti és a hatsó kereke ilyen, de nincs hozzá sorunk.
Köszönöm: István

Üdv!
A mûhelyben van egy ilyenem elfekvõben, ha megtaláltam, írok.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hello!

Van más megoldás is. Lehet kapni még boltokban 7es, kazettás agyra való shimano sort, csupán egy 12-es zárólánckereket kell hozzá keresni (Ha nincs elkopva, nyilván jó a régi is.), és bármilyen hetes sort fel lehet rakni. DE voltak olyan shimano agyak amiknél igaz hogy rajta volt a menet a kazettatesten ehhez a rögzítési módhoz, de ugyanakkor ott volt a kazettatest végének a belsejében a menet a záróanyás rögzítési módhoz is, ezt ne felejtsd el megnézni, megkímél a keresgéléstõl :)

Ha nincs, és nincs megoldás akkor írj egy privát üzenetet, és körbekérdezem az ismerõseimet, valahol tuti lesz elfekvõben egy zárólánckerék...

Az UG kazettatesten a bordák kialakítása is más, így nem lehet rárakni a HG sort.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Üdvözlet mindenkinek!

7-es shimano, vagy vele kompatibilis sort keresek UG-s kazettára. (Remélem jól irom, hogy UG-s. A sort a kazettára e legkisebb kerék rögziti menettel.) Olvastam itt a forumon, hogy már 4 évvel ezelõtt sem lehetett kapni. Nekem megfelelne, egy használt, de még használható darab is. Ha esetleg valakinek van egy felesleges darabja és eladná, szivesen megegyeznék vele. A lányomnak készül egy országúti és a hatsó kereke ilyen, de nincs hozzá sorunk.

Hello!

Van más megoldás is. Lehet kapni még boltokban 7es, kazettás agyra való shimano sort, csupán egy 12-es zárólánckereket kell hozzá keresni (Ha nincs elkopva, nyilván jó a régi is.), és bármilyen hetes sort fel lehet rakni. DE voltak olyan shimano agyak amiknél igaz hogy rajta volt a menet a kazettatesten ehhez a rögzítési módhoz, de ugyanakkor ott volt a kazettatest végének a belsejében a menet a záróanyás rögzítési módhoz is, ezt ne felejtsd el megnézni, megkímél a keresgéléstõl :)

Ha nincs, és nincs megoldás akkor írj egy privát üzenetet, és körbekérdezem az ismerõseimet, valahol tuti lesz elfekvõben egy zárólánckerék...

IstvanO

IstvanO

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Üdvözlet mindenkinek!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Uraim, ezennel örömmel bejelentem:

Feltöltött kép

szerk.: Milyen trollface-em van...igazi ORBEA ORCA :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Akkor legyen kerekepites, kulfoldon igy hijjak. Szerintem senki nem ugy fuzet kereket, hogy a kullok a helyukon legyenek, de lazan. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezen a fûzés dolgon mindig csak mosolygok. Ha jó a minta teljesen mindegy ki fûzi. A fûzés után a centrírozás a lényeg, minden küllõ egyformán legyen meghúzva.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Hope Pro 3 agyak + Mavic Open Pro felnik. 1,5-ös küllõvel fûzetném, az elsõ radiális, a hátsó 3 kereszt (azt hiszem). Milyen hosszú küllõket kellene vennem? A dt kalkulátorból kivették a nem dt agyakat, így az én hozzáértésemmel bonyolódik a dolog :)

Elõre is kösz.

Nálad vannak az agyak és a felnik? A DT kalkulátorban fel van tûntetve, hogy miket kell lemérned.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Kerekfuzetesrol jut eszembe.... Mennyire nem mindegy ki fuzi. ;)

Egy kollegam vett egy osszerakott s/s bicajt nemreg, 36 kullos szingos kerekekkel 1 honapja.
Teljesen normalis utakon hasznalja, es mara akkora 8-as lett benne, hogy mar nem tud vele rendesen menni sem.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hope Pro 3 agyak + Mavic Open Pro felnik. 1,5-ös küllõvel fûzetném, az elsõ radiális, a hátsó 3 kereszt (azt hiszem). Milyen hosszú küllõket kellene vennem? A dt kalkulátorból kivették a nem dt agyakat, így az én hozzáértésemmel bonyolódik a dolog :)

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
Ez az utóbbi nagyon jó, sõt mi több, tökéletes - ezt nem találtam. Köszönöm a segítséged nicecleanpot!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem is volt egy 30ezerért vitték el gumistól sorostól. Nagy az értékvesztés sajnos.
11:38:11 IM 2012

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Milyen széles a felnije annak a keréknek?

normál outi, gondolom 14mm, de nemtom mennyi az átlag.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen széles a felnije annak a keréknek?

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Akkor inkább ajándékozd nekem. ;)

Nemnem. Vagy kp, vagy felgyújtom. :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Felraktam apróba HÚSZ ezerért a mavic cosmic elite kerékszettemet. Sürgõssé vált. Ha ennyiért sem viszik el, akkor rituális tánc keretében megsemmisítem.

Akkor inkább ajándékozd nekem. ;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Felraktam apróba HÚSZ ezerért a mavic cosmic elite kerékszettemet. Sürgõssé vált. Ha ennyiért sem viszik el, akkor rituális tánc keretében megsemmisítem.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
hát nagyon részletes leírásnak ez nem felel meg (mondjuk a velobase sem) de csemegézni tökéletes:

ADFC Fachausschuss Technik - DIGEST - BR

vagy inkább

Shimano Group Overview (persze, ha ezekre te is ráleltél már, akkor tártalan)

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
Sziasztok!

(remélem nem offolom a topikot)

A segítségeteket kérném, abban hogy régi outis shimano katalógust vagy legalábbis a régi sorozatok (mint pl ex, rx, etc) pontos leírását hol találnám meg. A velobase.com-on elvileg megvan de az oldalt nem lehet elérni. Valami olyasmire gondolok mint ez > Shimano History (azzal a különbséggel, hogy outi "alkatrészcsaládfa" kronológiája kéne nem pedig mtb.
Segítségeteket elõre is köszönöm.