Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
amikor volt ez a poklos verseny a pilisben...
p.szentlászlón megáltunk a cukrászdában.bent (a magyar átlaghoz képest)nagggyondrága cuccokban (talán)olasz bringások voltak.meglepõdtem,de a kólámmal és sütimmel kiültem.erre az úton 6-8 tetõtöl talpig cervelo-ban(értsd a bringát is) elsuhant pár kerekes az egyik megállt benézett és a bent ülõkkel nagyon "latinosan" közölt valamit aztán továbbment. az is lehet,hogy valami nagy emberek voltak.csak én arcról és bukó-szemüveg nélkül nehezen ismerem meg a bringásokat...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egy angol fórumról

When I lived in Switzerland... I was also riding once in a group near Bern last year and Cancellara caught us and joined in

Szar lehet ott az élet.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

A stucniról jut eszembe. Ma lejjebb akartam rakni a stucnimat idõfutamra, de nem jött össze, megint megszívtam az acélvázzal, Tahitótfaluban a verseny után húztam fel fél centit, nincs egészen egy hónapja és pár esõs edzés után a bezsírozott stucni összeragadt a villával. Egyelõre ázik csavarlazítóban. Kíváncsi vagyok, hogy szét lehet-e szedni. Mondjuk, ha így marad, könnyebb lesz a bringám egy hosszú csavar súlyával :) .

Halkan megkérdezem, miután kilazítottad a csavart megütötted befelé?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

http://ebike.hu/term... fogaskeréksor/

ennél az írja hogy: HG/IG/UG rendszer kompatibilitás
ez lehetséges? mármint a bordák miatt, vagy ez a láncra utal?

Szerintem a láncra. Annak idején, mikor 7-es sort kerestem az outihoz, többször is megjártam a bordák miatt.

nicecleanpot

nicecleanpot

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
http://ebike.hu/term... fogaskeréksor/

ennél az írja hogy: HG/IG/UG rendszer kompatibilitás
ez lehetséges? mármint a bordák miatt, vagy ez a láncra utal?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Ez nem olyan? Mondjuk 28 fog a vége, lehet túl nagy?
SHIMANO MENETES RACSNI (7 sebességes) - Bringa Butik Webáruház

Ez menetes, nem jó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A stucniról jut eszembe. Ma lejjebb akartam rakni a stucnimat idõfutamra, de nem jött össze, megint megszívtam az acélvázzal, Tahitótfaluban a verseny után húztam fel fél centit, nincs egészen egy hónapja és pár esõs edzés után a bezsírozott stucni összeragadt a villával. Egyelõre ázik csavarlazítóban. Kíváncsi vagyok, hogy szét lehet-e szedni. Mondjuk, ha így marad, könnyebb lesz a bringám egy hosszú csavar súlyával :) .

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Üdvözlet mindenkinek!

7-es shimano, vagy vele kompatibilis sort keresek UG-s kazettára. (Remélem jól irom, hogy UG-s. A sort a kazettára e legkisebb kerék rögziti menettel.) Olvastam itt a forumon, hogy már 4 évvel ezelõtt sem lehetett kapni. Nekem megfelelne, egy használt, de még használható darab is. Ha esetleg valakinek van egy felesleges darabja és eladná, szivesen megegyeznék vele. A lányomnak készül egy országúti és a hatsó kereke ilyen, de nincs hozzá sorunk.
Köszönöm: István

Ez nem olyan? Mondjuk 28 fog a vége, lehet túl nagy?
SHIMANO MENETES RACSNI (7 sebességes) - Bringa Butik Webáruház

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A konkret stucnitol is fugghet, kell-e fole stucni.
Vegulis ha ugy alakitjak ki, hogy a legfelso reszen mar nem szoritja, akkor kvazi van egy tavtarto felette.

De eleve ez egy profi gep, nem szamit, hogy roviditi-e esetleg az elettartamot.
Ajanlott irodalom a temaban: inrng : pro maintenance (don’t try this at home)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ha karbon a stucni, kormány, villa, váz, akkor nem mindegy, hogy van-e távtartó? Mármint, akkor ilyen kotyogási érzet nem valószínû, hogy lesz, nem? Inkább ha a stucni nem karbon, a villanyak viszont az, akkor kellhet inkább... Nem?

Nincs köze az anyaghoz. Azért célszerû, hogy a stucni teljes hosszában fogja a villanyakat. De carbon villáknál benne is van a használati utasításban általában, hogy kell rakni a stucni fölé.

szerk.: Nem bírtam hogy ne rakjam ma össze AKÁRMILYEN formában az Orbeát. Van egy f@sza singlespeedem :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Akko' azert nem hasonlit a mostani Orcahoz. :)
En megyek Petre.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Ha karbon a stucni, kormány, villa, váz, akkor nem mindegy, hogy van-e távtartó? Mármint, akkor ilyen kotyogási érzet nem valószínû, hogy lesz, nem? Inkább ha a stucni nem karbon, a villanyak viszont az, akkor kellhet inkább... Nem?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Akkor fogalmazzunk inkább úgy, hogy elfelejtettem :P Volt nekem is UG sorom, és rá is csesztem hogy nem ment fel rá a HG :D

Egyébként még van egy kis híja az orbeának. Lesz rá 3T ergosum vagy ergonova kormány, 3T arx pro (vagy team) stucni, 3T team fehér bandázs, a duraace 7800 szett (a sor is.) megy rá fehér HÜDZ fékváltókargumival, meg meg kell hozzá fûzetnem a kerékszettemet. És akkor már gurul :)

A legjobb az lenne, ha leakasztanék ebayrõl olcsón egy ilyen stucnit:
Feltöltött kép

itt (is) feltûnõ érdekesség, hogy a stucni fölött nincs távtartó, úgy tudtam érdemes egyet hagyni, ha karbon a villanyak

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Combosítani fog akkor majd rendesen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én nagyon szívesen mennék, de alulteljesíteni nem akarom magam, így nem látom értelmét. Ha még nem láttad volna, neked való pálya.

Ismerem a pályát, a héten megnéztem, hogy milyen a Berhida-Pét szakasz. A másik felén meg milliószor mentem már, az az egyik edzõköröm része :) . Szívás lesz, mert déli szél van és a hosszú egyenesben szembõl fog fújni a szél. Pedig úgy felkészültem, hogy végigmegyek ott 50 felett, de így szenvedés lesz. :(

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Büszke vagyok, hogy tõlem tudtad meg. :D

Akkor fogalmazzunk inkább úgy, hogy elfelejtettem :P Volt nekem is UG sorom, és rá is csesztem hogy nem ment fel rá a HG :D

Egyébként még van egy kis híja az orbeának. Lesz rá 3T ergosum vagy ergonova kormány, 3T arx pro (vagy team) stucni, 3T team fehér bandázs, a duraace 7800 szett (a sor is.) megy rá fehér HÜDZ fékváltókargumival, meg meg kell hozzá fûzetnem a kerékszettemet. És akkor már gurul :)

A legjobb az lenne, ha leakasztanék ebayrõl olcsón egy ilyen stucnit:
Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Pétre jön valaki a hétvégén?

Én nagyon szívesen mennék, de alulteljesíteni nem akarom magam, így nem látom értelmét. Ha még nem láttad volna, neked való pálya.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Nem orca, hanem onix :) Az orbea ORCA, az szóvicc :D ejtsd ahogy írod. :)

Bloke: Na látod ezt nem tudtam.

Büszke vagyok, hogy tõlem tudtad meg. :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

kiskubai,
Grat hozza! Mikori Orca ez?

Nem orca, hanem onix :) Az orbea ORCA, az szóvicc :D ejtsd ahogy írod. :)

Bloke: Na látod ezt nem tudtam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pétre jön valaki a hétvégén?