Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Ezt kerestem még régebben: DataDrivenAthlete

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

11,5%-os lejtõn örülök, ha 10 km/ó fölé kerülök

Hát ott azért pedig lehet ereszteni neki;)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Hát igen, arra is rácáfolt, hogy a Mur de Huy-n nem szabad túl korán megindulni. A többiek is leginkább csak nézni tudták.

Itt Vélo 101 le site officiel du vélo - cyclisme vtt cyclosport cyclo-cross összehasonlítgatták az idõket (a videókat méregetve) azon a bizonyos meredek „falon”, az utolsó 1 km-en:
2010 : Evans Rodriguez Contador 2'45'', Anton 2'51'', Cunego 2'54'', Gilbert 2'56''
2011 : Gilbert 2'43'', Rodriguez 2'46'', Sanchez 2'48'', Vino F Schleck Anton 2'49''

Ez (Gilbert idei ezen 1 km-eni részeredménye) 22,08 km/ó átlag! Ugyanott olvasható, hogy ez 11,5%-os átlagú emelkedõ, az utolsó 400 m pedig 15% fölötti. Mindezt 200+ km után.
11,5%-os lejtõn örülök, ha 10 km/ó fölé kerülök (ált. 8,5-öt látok...), 15%-oson (50 m-en) pedig 6,5 km/ó-val zihálok fölfele. Na jó, Gilbert majdnem 10 kg-al könnyebb :).
Ugyanez a forrás Gilbert (70 kg) teljesítményét az utolsó 3 percben 610-630 W-ra teszi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

azt mondják, hogy aki nyer szerdán, nem nyer vasárnap, de õ 2 hete zsinórban nyer szerdán-vasárnap-szerdán.......ha össze jön neki, akkor történelmet ír!
én drukkolok neki! :)

Hát igen, arra is rácáfolt, hogy a Mur de Huy-n nem szabad túl korán megindulni. A többiek is leginkább csak nézni tudták.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Na Gilbert megcsinálja a négybõl négyet?

azt mondják, hogy aki nyer szerdán, nem nyer vasárnap, de õ 2 hete zsinórban nyer szerdán-vasárnap-szerdán.......ha össze jön neki, akkor történelmet ír!
én drukkolok neki! :)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Az alut csak megemlítettem. És olyan cégek akik a vázak komplett átfestését vállalják (odaviszed x színnel, visszakapod y színnel), 99,9% homokfújni szokták, igazából a legtöbb váznál magától értetõdõ a homokfúvás szinterezés elõtt, ez a bevett eljárás. Én is kromofágoztam volna, nem tudom hogy donciccio hogy tett...

De majd jön, és jól megmondja.
És inkább nem is privátban írom neki, mert megérdemli a srác a reklámot.
Íme Szabó Dávid vázépítõ honlapja.
És az én kurva@nyámat.

azért írtam,h tök mind1,mert a probléma adott,és meg kéne oldani. nem azon siránkozok,h hogyan történt,hanem el kell hárítani. köszi a kontaktot. ne vitatkozzatok azon,h mi váltotta ki. én teljesen NULLA vagyok a festéshez,ezért bíztam rá magam a festõ szakikra. hiba volt.azt hittem,h legalább akkora szakértelemmel fognak a dolgokhoz,mint én a kerékpár szereléshez. ez van. direkt mondtam nekik,h vékony a csõfal,szval semmi huncutság,de basztak rá. majd teszek föl képeket a törésrõl. vagyis még most csak repedés. majd akkor meglátjátok mit csináltak a balfaxok.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Na Gilbert megcsinálja a négybõl négyet?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ott leszek en mar joval korabban, meg a konyoklot se tettem fel, majd csak ott a helyszinen.
A sisakrol tuti megismerlek, de ha megsem, azert szolj ram. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

11:56 a rajtidom, ha minden igaz.

Én 11:15kor. Pont elkerüljük egymást.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
11:56 a rajtidom, ha minden igaz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>Az új idõfutam sisakom.
En esoben csinaltam egyszer ilyet. A leveltelkor legjott a dekor egy resze is.
Trukk: Felragasztas elott eloszor textilre kell ragasztani. (pl. polora)
Ezt a papiros csipeknel is javaslom, siman lejonnek, tavalyelott meg honapokig pucoltam a lancvillat.

Köszi, de ez nem annyira tapadós ragasztószalag, egyszer használatos. A csipet is könnyen leszedem a króm láncvilláról, arra nem tapad jól. :)

Holnap mikor rajtolsz?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Az elõzõ hsz-edben szó sem volt homokfújásról ( és nem egyértelmû, mert én inkább elszórakoznék a kromofággal, mintsem homokolni vigyek egy értékes, kis falvastagságú acélvázat) és itt, ha feltûnt, acél vázról van szó, a hõkezelés sokkal kevésbé érdekli, mint az alut.
Tehát elõször jól megmondtad a semmit, most meg magyarázod.:)

Az alut csak megemlítettem. És olyan cégek akik a vázak komplett átfestését vállalják (odaviszed x színnel, visszakapod y színnel), 99,9% homokfújni szokták, igazából a legtöbb váznál magától értetõdõ a homokfúvás szinterezés elõtt, ez a bevett eljárás. Én is kromofágoztam volna, nem tudom hogy donciccio hogy tett...

De majd jön, és jól megmondja.
És inkább nem is privátban írom neki, mert megérdemli a srác a reklámot.
Íme Szabó Dávid vázépítõ honlapja.
És az én kurva@nyámat.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Az új idõfutam sisakom.
En esoben csinaltam egyszer ilyet. A leveltelkor legjott a dekor egy resze is.
Trukk: Felragasztas elott eloszor textilre kell ragasztani. (pl. polora)
Ezt a papiros csipeknel is javaslom, siman lejonnek, tavalyelott meg honapokig pucoltam a lancvillat.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

....

Az elõzõ hsz-edben szó sem volt homokfújásról ( és nem egyértelmû, mert én inkább elszórakoznék a kromofággal, mintsem homokolni vigyek egy értékes, kis falvastagságú acélvázat) és itt, ha feltûnt, acél vázról van szó, a hõkezelés sokkal kevésbé érdekli, mint az alut.
Tehát elõször jól megmondtad a semmit, most meg magyarázod.:)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Tudnátok nekem ajánlani viszonylag olcsó,jó defekttûrésû gumit 23-as méretben?mostani blizzardom hátul nagyon gyûjtögeti a defekteket,konkrétan minden 50 km-nél hosszabb tekerésem alatt volt 1,és hát már eléggé unom.de az is lehet,hogy csak a gumi öregedett már el,gyanús,hogy a használtan vett bicajomon még gyári a gumi,a bicaj meg már 4 éves,de kopás még egyáltalán nem látszik rajta

A Schwalbe Luganoval még defektet nem szedtem össze, igaz csak 500 km van benne. Az egyiket sikerült szétskidelni, egész vastag defektvédõ réteg van rajta. Ha jól emlékszem 3.000 körül kaptam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tudnátok nekem ajánlani viszonylag olcsó,jó defekttûrésû gumit 23-as méretben?mostani blizzardom hátul nagyon gyûjtögeti a defekteket,konkrétan minden 50 km-nél hosszabb tekerésem alatt volt 1,és hát már eléggé unom.de az is lehet,hogy csak a gumi öregedett már el,gyanús,hogy a használtan vett bicajomon még gyári a gumi,a bicaj meg már 4 éves,de kopás még egyáltalán nem látszik rajta

Panaracer stradius sport, 2500 körül volt darabja.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ne hülyéskedj már, mit fújtak magas nyomással? Láttál te már festeni magas nyomással? Porlasztják a cuccot.
Ennyi erõvel a magasnyomású mosó széttépné a vázakat. Ezzel jól beetettek.
Szinterezs porfests porszrs porfest porszr szinterez elektrostatische pulverbeschichtung Ungarn Budapest
Nem tudom mit csinálhattak, de ha bútor ajtók vagy lemez alkatrészek simán bírják megégés és vetemedés nélkül, akkor egy jófajta bringa váz biztos nem a festési technológia miatt megy szét.

Nyilván gondolom homokfújva volt a porfestés elõtt. A homokfúvásnak pedig sokféle végeredménye lehet a nyomás nagyságától és a felhasznált anyagtól függõen. Például az élelmiszeriparban a rozsdamentes acél felületû gépeket sokszor úgy takarítják, hogy magas nyomással mogyoróport fújnak rá, ez is egyfajta "homok"fúvás. De nagy szemcsével és magas nyomással egy egészen gödrös felületet lehet csinálni alumíniumon, addig kis nyomással és üveggyönggyel 2mm vastag üveglapot is selymes fényûre tudnak varázsolni.

Szóval nem hülyéskedek már, a homokot fújták magas nyomással. Nem, de fémtisztára pucolni valamit igen.
Nem etettek be, tényleg ez van.

Donciccio: Megy a privát a kontakt-al.

Még egyszer mondom, nem a szinterkemence 200fokos hõje okozta az elváltozást. Ugyanakkor (régi)aluminium vázak szinterezésénél elõfordul, hogy a hõ hatására olyan oxidok válnak ki a váz anyagából, hogy felpúposodik/buborékosodik a festés helyenként, mintha rozsdás lenne alatta (mert lényegében az is....)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

nem tök mind1? tönkrebaszták azt kész. festés után reklamálhattam volna,de fölösleges. nem tudtak volna prezentálni még 1 olyan vázat. annyi az egész,h oda nem viszem többet,és lebeszélek mindenkit arról,h oda vigye festetni a vázát.

Elsõsorban részvétem, egy méretre készült váz kiesése vészhelyzet - fõleg tavasszal!
Szilveszán Máriusz AWI , CO , AFI , Láng , hegesztéstechnika , Máriusz kerékpár szervíz nyáron jól meghegesztett nekem egy törött alumínium vázat, Pajti bácsi (ld. Bajnok szervíz) pedig egy régi, de jó (Vitus csöves) acélváz repedt papucsát és féktartó hídját cserélte még jobbakra. (Mindkét beavatkozás 10 ezer körül volt.)
Nem akarlak bosszantani, tudom, mindegy is, de nem lehet, hogy belülrõl rozsdásodott a csöved, pl. mert eltömõdött (festékkel?) a „lélegzõnyílás"? Merényi írta, hogy ilyen az általuk készített Pegoretti vázakkal is elõfordult, helytelen (= semmi) karbantartás miatt, a ködös Albionban (a kipúposodás miatt képzelem, azt enyhe hõkezeléssel nem hiszem, hogy el lehet érni).

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Na, ezt fabrikáltam.

Feltöltött kép