Milyen magas vagy?
Csak azért, mert ez a pár centi kb 12cm-es magasságkülönbség eredménye.
166. Viszont hogy így számolgattam, két szélsõséges lábhosszúságú egyénnél (magas, de ahhoz képest rövid láb-alacsony,de ahhoz képest hosszú lá

Milyen magas vagy?
Csak azért, mert ez a pár centi kb 12cm-es magasságkülönbség eredménye.
Csak ennyivel ültök magasabban nálam? Én 69-70cm-en ülök.
A sebesség mindent megold.
a nyújtott lábbal a cipõtalp sarokrésze érje el a pedált módszerben hiszek
74,5 cm magasan ülök. a belsõ lábhossz (82,5)*0,885=nyeregmagasság csak 73-at ad, lehet hogy a versenyzõknek a képlet alapján lövik be
B verzió: akiket láttál, talán azok a stoplit a cipõtalp közepére tették - volt ilyen okosság pár hónapja. ezzel a beállítással lejjebb kell tenni a nyerget
A sebesség mindent megold.
Igen, azok is csak egyet váltanak lefele (Centaur, Veloce). Ld. Ergopower Power-Shift CENTAUR Controls 10s - Campagnolo - The official Campagnolo web site - Bicycle Parts and Components CyclingAthena 11 lefele egyet vált? jó nagy kavarást csinált a campa ezekkel :-)
hogy van ez a kérdés az új formájú 10es karokkal? ott is van "butítás"?
Ha már beállításokról volt szó...A Tv közvetítéseket nézve nekem úgy tûnik mintha a profik lejjebb ülnének.Nagyon behajlított lábbal tekernek.Tegnap Sipi meg is jegyezte Kasza Gáborral kapcsolatban,hogy milyen magasan ül,pedig szerintem az volt a normális(kb 10 fokban nyújtott lá
.Az is érdekes,hogy a célba beérkezve a nyeregben ülve le tudják tenni a lábukat a talajra.Ha a "nagykönyv"szerint állítod be,ez nem lehetséges.
Egy centivel vagyok kisebb, hasonló (azaz viszonylag hosszú) lábakkal, 54-es és 56-os biciklim is van (kissé sok is...), nekem mindkét méret jó, amíg föl nem növök egy pontosan a méretemre készített acélbiciklihez. Francia teszteken kb. mindig 56-57-est raknak alám (van „francia méretezési szokás”, ami kb a legnagyobb), a minap 13-as stucnival. 1-2 órás próbamenet megmutatja, hogy jó-e egy méret; e fórumon általában tényleg kisebbet javasolnak - talán a (kicsit) könnyebb kezelhetõség miatt. Az igazi próba 50, sõt inkább 100 km út megtétele, de azt sajnos már nehezebb vásárlás elõtt megejteni. No meg óriási szerepe van a pontos hangolásnak, ülés, magassága, stucni, váltókar helye stb. - hosszabb távolságra csak jól beállított géppel szabad elindulni.
Ha ugyanezt Chorus-sal ajánlanák (...), komolyan meggondolnám.
Méghozzá brend nyú volt.szerk.: múltkor elment ebayen 3000ft-ért egy 7800as duraace kar, csak nem voltam gépközelben...
Sziasztok!
Tudom, hogy ezerszer lerágott csont a "mekkora váz kell" téma, de szeretném meghallgatni a véleményetek:
A Competitive Cyclist féle Fit Calculator szerint az én 177cm-es magasságomhoz még a legsportosabb beállítással is 54.0-54.5cm (c-c) 55.5-56.0cm-es (c-t) ülésvázcsõ, illetve 56.1-56.5cm-es felsõcsõ illik, ráadásul 112-118mm-es stucnival.
Külföldi fórumokat olvasgatva ez nem tûnik kirívóan nagynak, de az itt olvasottak alapján nekem legalább két centivel kisebb váz lenne az ideális.
Hogy lehetséges ez? A méreteim pontosan mértük le, a felsõtestem és a karom teljesen átlagos, talán a lábaim hosszabbak egy kicsit az átlagnál.
Üdv
Egy centivel vagyok kisebb, hasonló (azaz viszonylag hosszú) lábakkal, 54-es és 56-os biciklim is van (kissé sok is...), nekem mindkét méret jó, amíg föl nem növök egy pontosan a méretemre készített acélbiciklihez. Francia teszteken kb. mindig 56-57-est raknak alám (van „francia méretezési szokás”, ami kb a legnagyobb), a minap 13-as stucnival. 1-2 órás próbamenet megmutatja, hogy jó-e egy méret; e fórumon általában tényleg kisebbet javasolnak - talán a (kicsit) könnyebb kezelhetõség miatt. Az igazi próba 50, sõt inkább 100 km út megtétele, de azt sajnos már nehezebb vásárlás elõtt megejteni. No meg óriási szerepe van a pontos hangolásnak, ülés, magassága, stucni, váltókar helye stb. - hosszabb távolságra csak jól beállított géppel szabad elindulni.[...] A Competitive Cyclist féle Fit Calculator szerint az én 177cm-es magasságomhoz még a legsportosabb beállítással is 55.5-56.0cm-es ülésvázcsõ (c-t), illetve 56.1-56.5cm-es felsõcsõ illik, ráadásul 112-118mm-es stucnival.
Külföldi fórumokat olvasgatva ez nem tûnik kirívóan nagynak, de az itt olvasottak alapján nekem legalább két centivel kisebb váz lenne az ideális.
Hogy lehetséges ez? A méreteim pontosan mértük le, a felsõtestem és a karom teljesen átlagos, talán a lábaim hosszabbak egy kicsit az átlagnál. [...]