Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Találtam a vaterán két jó hátsókereket olcsón, nekem nem kell, így gondoltam megosztom veletek.
Specialized Roval 322x országuti hátsó kerék.
Specialized Roval Fusée e5 országuti hátsó kerék.

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

egyébként campa honnan szerezhetõ be ? jól emléxem nem nagyon van itthó "komoly" forgalmazó .
(tom onlány bolt, csak melyik)
köszi

BIKE-COMPONENTS.DE - Fahrradteile & Fahrradzubehr fr Mountainbike (MTB), Rennrad, Trekking-Fahrrder und Roadbike, pl.:
Campagnolo Athena Komplettgruppe Compact 11-fach ohne Naben Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE
Campagnolo Athena Komplettgruppe 11-fach ohne Naben Modell 2011 - BIKE-COMPONENTS.DE

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Sziasztok,
arra szeretnék választ kapni, hogy van e olasz menetes középcsapágy ami jis( japán szabvány) szerinti négyszög tengelyel rendelkezik? Mivel úgy jártam h rendeltem japánból 1hajtókart ami 4szög tengelyes, viszont nem illik a középrészemhez, igy jöttem rá hogy a négyszögtengely vég is többféle szabvány szerinti is lehet. Ezek után felmentem a honlapra ahol rendeltem a hajtókart de csak angol menettel árulnak jis szabványosat. 1 szó mint 100, keresgéljek ilyen összeállítású középrészt, vagy ne.
Elõre is köszi a választ!

Üdv. Zsoldos Gergely

Szia!

A Shimano és a Suntour eszerint a szabvány szerint gyártotta/gyártja a középcsapágyait, és létezik olaszmenetes is. Egészen véletlenül nekem is van egy ilyen (régebbi, nyíltcsapágyas rendszer) középcsapágyam, ha érdekel, küldj privátot.

mercenary

mercenary

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok,
arra szeretnék választ kapni, hogy van e olasz menetes középcsapágy ami jis( japán szabvány) szerinti négyszög tengelyel rendelkezik? Mivel úgy jártam h rendeltem japánból 1hajtókart ami 4szög tengelyes, viszont nem illik a középrészemhez, igy jöttem rá hogy a négyszögtengely vég is többféle szabvány szerinti is lehet. Ezek után felmentem a honlapra ahol rendeltem a hajtókart de csak angol menettel árulnak jis szabványosat. 1 szó mint 100, keresgéljek ilyen összeállítású középrészt, vagy ne.
Elõre is köszi a választ!

Üdv. Zsoldos Gergely

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Ja azt tudom, csak arra írtam hogy 48-16al dobogókõ mászásnál beszélhetünk értelmes fordulatról?

nekem tavaly elõtt a hátsóváltó bowden szakadt el még a sík részen a dobogókõi hegyi idõfutamom. 53/39-12. nem volt olyan poén. fõleg a vége felé, amikor már kezd az ember elfogyni...

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
Probikeban láttam nemrég egy halom régi Dura betétet. Valami 900Ft volt darabja. Ami a 7800 és hozzá hasonlókba is való Dura, az 1990 volt asszem.

Méghozzá brend nyú volt.

Egy régebbi Shimano Exage szett van az outimon, de ma vettem észre, hogy az egyik fékpofa hosszában megrepedt/félbetört. Milyen fékpofát vegyek hozzá (2.000 Ft/pár alatt)?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen erre az útra gondoltam, amirõl kiskubai írt és ave térképet tett be. Amit mondani akartam, hogy legyenek bármilyen giga erõsek, az 5-600 méter már nem az a táv, amit csak úgy lendületbõl letol az ember.

Nem is lendületbõl mennek fel, hanem izomból. 2-2,5perces emelkedõ, hatalmas izmok, sok ATP, ennyit kibírnak. Mondok egy példát, ekkora emelkedõn engem is össze-vissza vernek olyanok, akiknek óránként 5-10percet adok ha hegyekrõl van szó.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Igen erre az útra gondoltam, amirõl kiskubai írt és ave térképet tett be. Amit mondani akartam, hogy legyenek bármilyen giga erõsek, az 5-600 méter már nem az a táv, amit csak úgy lendületbõl letol az ember.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

egyébként campa honnan szerezhetõ be ? jól emléxem nem nagyon van itthó "komoly" forgalmazó .
köszi

bikeexpress.hu
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tihanyi hatso meredek ut az a Varalja ill. Garai Janos utca, ha jol tudom.

Váralja utca to Garai János utca - Google Maps

Ott még nem jártam, de a google szerint nem is szabad :) .

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tihanyi hatso meredek ut az a Varalja ill. Garai Janos utca, ha jol tudom.

Váralja utca to Garai János utca - Google Maps

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
re: flandriai berg...
En mentem 2002-ben a Kapelmuur-on, raadasul esoben, valahol van rola video is. (Tenyleg, ossze is kellene vagnom a tavalyi Cancellara menettel, lenne nemi kontraszt.)
http://www.climbbybi...gen_profile.jpg

Nem konnyu, de az igazi nehezseget inkabb az adja, hogy 240km-t kell elotte biciklizni nem epp setatempoban.

btw. a Paterbergrol tudtatok, hogy direkt a verseny miatt epult az az emelkedo??

"The Paterberg is a road built expressly for the race. A farmer jealous of a friend who lived beside the Koppenberg and saw the race pass at close quarters built a cobbled road in front of his house. He said in 1984 that he wanted the Ronde to cross his front yard. The road was finished in time for 1986."

Igazi rajongo! :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Campa: Rob4bike

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Most már értem, miért van ilyen nagy vázad. Érdekes, hogy milyen rövid a combod, ez nem túl jó a bringásoknál, kicsi az erõkar. Meg emiatt szabálytalanul :) elöl van a nyerged.

:-)) nem rövid, úgy mértem ahogy a videon mutatták. pont ezért is tettem fel tegnap egy 11-es stucnit mert a kisebbel belerúgtam a kormányba kiálláskor

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha már mászás, tegnap azon gondolkodtam, hogy a flandriai berg-ekre azt mondják, hogy azok ezért fekszenek a Cancellara, Boonen féle bringásoknak, mert rövidek, csak 4-, 5-, 600 méter körüliek. Nem tudom ki ismeri a tihanyi apátsághoz vezetõ, eldugottab hátsó utat, na az 650 méter, hasonló átlagmeredekségû lehet, de azon fölfelé nekem nem jut eszembe, az a szó hogy "csak".

Melyik a hátsó út?
Természetesen az ATP-bajnokok jól bírják a rövid hegyet, legyen az bármilyen meredek.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ha már mászás, tegnap azon gondolkodtam, hogy a flandriai berg-ekre azt mondják, hogy azok ezért fekszenek a Cancellara, Boonen féle bringásoknak, mert rövidek, csak 4-, 5-, 600 méter körüliek. Nem tudom ki ismeri a tihanyi apátsághoz vezetõ, eldugottab hátsó utat, na az 650 méter, hasonló átlagmeredekségû lehet, de azon fölfelé nekem nem jut eszembe, az a szó hogy "csak".

Az a cikk-cakk ami onnan indul ahol az a felüljáró van? Annak a feléig felmentem DH bringával...nem volt egyszerû.

ÉS!!! Kell valakinek 8ezer forintért egy 130mm-es 3T ARX PRO stucni ami zsírúj? Kicsit benéztem a szállítást a saját 90mm-esemmel, de nyilván kedvezõbb lenne ha megvenném a másik stucniját is valakivel, és feleznénk...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ja azt tudom, csak arra írtam hogy 48-16al dobogókõ mászásnál beszélhetünk értelmes fordulatról?

Ja, értem. :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

80-100 között.